Passolig'den flaş açıklama

Passolig Kurumsal İletişim Direktörlüğü, bazı gazete ve internet sitelerinde dün ve bugün yer alan haberlerde, Passolig kartlarının yenilenmesiyle ilgili "Passolig ve Aktif Bank'ın kamuoyunda farklı algılanmasına yol açabilecek" bazı eksik bilgilerin yer

Passolig'den flaş açıklama
Passolig Kurumsal İletişim Direktörlüğü, bazı gazete ve internet sitelerinde dün ve bugün yer alan haberlerde, Passolig kartlarının yenilenmesiyle ilgili "Passolig ve Aktif Bank'ın kamuoyunda farklı algılanmasına yol açabilecek" bazı eksik bilgilerin yer aldığını açıkladı.
 
İletişim Direktörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bahsi geçen haberlerde, Passolig kartının ilk yıl basılıp dağıtıldığı ve ikinci yıldan itibaren bir kart basım maliyeti bulunmadığı belirtilerek, Passolig kart yenileme bedelinin, futbol seyircisinden haksız alınan bir ücretmiş gibi gösterildiği kaydedildi.
 
Açıklamada Aktif Bank'ı "haksız kazanç elde ediyormuş gibi gösteren yanıltıcı" haberlere ilişkin Passolig kart ücretlendirme sisteminin işleyişi şu şekilde aktarıldı:
 
"Passolig kart sahiplerinden alınan yıllık ücret, kartın yenilenme maliyetinden kaynaklanan bir ücret değildir. Bu tutar, Süper Lig ve PTT 1. Lig karşılaşmalarını izlemek üzere elektronik bilet sisteminden yararlanma hakkına karşılık alınan bir ücrettir.
 
Taraftarlar, her sezon yenilenen Passolig üyelikleriyle, elektronik sistem altyapısını kullanarak sezon boyu futbol karşılaşmalarını izleme imkanına kavuşur. Üyelik yenilemeleriyle toplanan tutar da sadece Passolig'in geliri olmaz, yarısından fazlası sözleşme çerçevesinde kulüplere aktarılır. Bu şekilde, taraftarlar Passolig üyeliklerini yenileyerek, hem takımlarına hem de Türkiye'deki profesyonel futbol sisteminin işleyişine katkı sağlamış olur.
 
Passolig üyeliklerinin yıllık ücretlerinden Passolig'in almakta olduğu pay ise, elektronik bilet sisteminin Süper Lig ve PTT 1. Lig karşılaşmalarının oynandığı bütün stadyumlarda kurulması için yapılan 53 milyon doları aşkın yatırımın 10 yıla yayılan geri dönüş sürecinin bir parçasıdır.
 
Aktif Bank, ihale şartnamesinde yer alan devasa teknolojik altyapıyı ve elektronik sistemi kusursuz bir şekilde yerine getirmiş, bugünkü kurlarla 150 milyon liraya yakın yatırımı tek başına gerçekleştirmiş, dünya standartlarında bir sistemi hayata geçirmiştir.
 
İhale kapsamında, 10 yıl içerisinde Passolig kartların satışından ve kullanımından oluşacak gelirden futbol kulüplerine 150 milyon lira aktarılması Aktif Bank tarafından taahhüt edilmiştir. Buna ek olarak, Passolig sisteminin tüm teknik ve idari altyapısının işletilme maliyeti yine Aktif Bank tarafından üstlenilmiştir. Passolig sayesinde kulüplerimiz hem kartların satılmasından hem de kullanılmasından gelir elde etmekte, bunun karşılığında satış ve pazarlama anlamında hiçbir maliyetle karşılaşmamaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor