Passolig satışı 1 milyon 300 bine yaklaştı

Futbolda 2015-2016 sezonu öncesi Passolig kart satışlarının 1 milyon 300 bine yaklaştığı bildirildi. Passolig'den yapılan açıklamaya göre, yeni sezon öncesi takımların yaptığı transferlerin, yeni stat inşaatlarının tamamlanmak üzere olmasının taraftarları

Passolig satışı 1 milyon 300 bine yaklaştı

Futbolda 2015-2016 sezonu öncesi Passolig kart satışlarının 1 milyon 300 bine yaklaştığı bildirildi.

Passolig'den yapılan açıklamaya göre, yeni sezon öncesi takımların yaptığı transferlerin, yeni stat inşaatlarının tamamlanmak üzere olmasının taraftarların maçlara olan ilgisini arttırdığı belirtilerek, "Geçen sezonun ilk haftalarında 250 bin olan Passolig kart sayısı, yeni sezon öncesi 1 milyon 300 bine yaklaştı. Maçların başlamasıyla birlikte Passolig kart sayısının daha da artması bekleniyor" denildi.

Galatasaray'ın, 271 bini geçen kart sayısıyla Passolig Kart Ligi'nin liderliğini elinde bulundurduğunun ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Robin van Persie ve Luis Nani gibi yıldızları kadrosuna katan Fenerbahçe ise '3 büyükler' arasında sezon sonrası en fazla Passolig kart satışı gerçekleştiren takım oldu. Sarı-lacivertli kulübün kart sayısı, 1 Temmuz'dan bugüne 42 binden fazla artışla 247 bini geçti. Beşiktaş'ın kart sayısı, 180 bine yaklaştı. Eto'o transferi, tamamlanmasına az bir zaman kalan yeni stat ve iddialı hedefleriyle kart sayısı yaklaşık yüzde 40 oranında artan ligin yeni ekiplerinden Antalyaspor, Passolig kart sayısında 14 bine yaklaştı."

 Yeni statlar seyirci sayısını arttırıyor

Konya Büyükşehir Torku Arena'nın geçen sezonki maç başına ortalama seyirci sayısının taraftarların, modern ve kolay ulaşım imkanları olan statlarda maç izlemek istediğini bir kez daha gösterdiğinin aktarıldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bir önceki sezona oranla seyirci sayısını yüzde 50 oranında arttıran Torku Konyaspor, geçen sezon Passolig Kart Ligi'ni '3 büyükler'in ardından Anadolu lideri olarak 4. sırada tamamladı. Sezon öncesi Torku Konyaspor'un kart sayısı 76 bini aşmış durumda. Taraftarların yeni statta maç izleme heyecanı kombine ve loca satışlarında olduğu gibi Bursaspor Passolig kart sayısındaki artışta da kendini göstermekte. Kulübün Passolig kart sahibi taraftarlarının sayısı 45 bini geçti. Beşiktaş, Antalyaspor, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Akhisar Belediyespor'un da yeni statlarının tamamlanmasıyla taraftarlarının ilgisinin de artacağı öngörülmekte." 

PTT 1. Lig'in lideri Adana Demirspor

PTT 1. Lig'de geçen sezon en fazla Passolig kart satışı gerçekleştiren takımı olan Adana Demirspor'un, bu sezona da lider başlayarak iddiasını sürdürdüğünün vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

"Adana Demirspor'u geçen sezon Süper Lig'de mücadele eden Balıkesirspor ile play-off maçlarındaki dolu tribünleri ile dikkati çeken Samsunspor takip ediyor. Balıkesirspor'un kart sayısı 23 bini, Samsunspor'un ise 21 bini geçmiş durumda. Göztepe'nin, Karşıyaka ve Altınordu'nun bulunduğu PTT 1. Lig'e yükselmesi, İzmir takımları arasındaki rekabeti de artırdı. Karşıyaka ve Göztepe arasındaki ezeli rekabet, bu sezon hem saha içinde hem de Passolig Kart Ligi'nde yaşanacak. Karşıyaka'nın Passolig kart sayısı 4 bin 500'e yaklaşırken, e-bilet sistemine yeni dahil olan Göztepe'nin henüz 3 bin seviyesinde Passolig kartlı taraftarı bulunuyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler