Özyazıcı'dan Ferguson yorumu

Trabzonspor kötü günler geçirdiğinde müracaat ettiği adreslerden, Ahmet Suat Özyazıcı Şenol Güneş'in göreve gelmesi ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.Deneyimli hoca Genel Yayın Yönetmenimiz Selahattin Aydınlı'nın sorularına içtenlikle cevaplarken yin

Özyazıcı'dan Ferguson yorumu

Trabzonspor kötü günler geçirdiğinde müracaat ettiği adreslerden, Ahmet Suat Özyazıcı Şenol Güneş'in göreve gelmesi ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Deneyimli hoca Genel Yayın Yönetmenimiz Selahattin Aydınlı'nın sorularına içtenlikle cevaplarken yine yol gösterdi.

Trabzonspor'un efsanevi teknik adamı Ahmet Suat Özyazıcı, haber61.net'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

ŞENOL BU İŞİ GEÇMİŞTEN DAHA İYİ YAPACAK

Özyazıcı, haber61.net'e yaptığı çok özel açıklamada, Trabzonspor'un bugün itibariyle çok başarısız bir yerde olduğunu belirterek, “Mutlaka Trabzonspor buradan daha yukarılara çıkması gerekiyor. Lider ile arasındaki puan farkını kapatma şansının çok az olduğunu görüyorum. Hedef şampiyonluksa, şampiyonluğu göğüslemek ise çok zor. Çünkü çok büyük puan farkı var. Ama ben inanıyorum ki Şenol kardeşim bu işi geçmişten daha iyi yapacak. Kendi geçmişinden demiyorum, bu senenin geçmişinden. Trabzonspor'u bu sene bulunduğu bu durumdan daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum” dedi.

YABANCI HOCA TUTMAZ

Broos'un göreve gelişini de sitemize değerlendiren Özyazıcı “ Broos'un gelişi hata değil. Bu arz ve talep işidir ama ,görüldü ki Trabzonspor'a bugüne kadar yabancı hoca ve futbolcu  bir türlü istenildiği oranda tutmadı. Bu istenilen sonucu vermedi. Trabzon'da futbolcu yetişmiyor diyorlar. Ben öyle demiyorum. Çünkü öyle demem için Trabzon'da hiçbir takımın olmaması lazım. 2. Ligde profesyonel takımlarımızın olmaması lazım. Geçmişten biz Amatör takımdan alıp ,Trabzonspor A takımda oynattığımız futbolcularla başarıya gittik. Şimdi ara takımlar var, çevre illerde profesyonel olmuş takımlar var. 4-5 tane 2. ve 3 ligde oynayan takımımız var. En azından o amatör futbolculardan bir basamak yukarı gelip, burada oynamaları lazım. Bu takımlardan da beğenenler yukarı çıkarılmalı ve Trabzonspor'a gelmeli. Ama Eskişehirspor maçına  baktım , takımda bir tane Trabzonlu futbolcu yok. Trabzonsporlu var da Trabzonlu oyuncu yok”diye konuştu.

TRABZONDA MORALLER BOZUK

Trabzonspor'da en önemli sorunu haber61.net'e özetleyen Özyazıcı, “Trabzonspor'da alınan kötü sonuçlardan dolayı bir moral bozukluğu var. Hoca, yönetici münasebetleri, şimdi taze bir kan gelmiştir. Ve ilk maçta kazanılmıştır. Bundan sonra bu takım daha da yukarılara çıkacağına inanıyorum. Kadromuz çok yetersiz bir kadro değil. Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'a baktığınız zaman, onlar da çok kötü oynuyorlar. Onlar bizden çok üstün takımlar değiller. Ama maalesef kaybedilen puanlar aradaki, puan farkını açtı”“Şenol hoca Trabzon'u tanıyor, bu takımda yıllarca kaptanlık yaptı, futbol oynadı ve üst seviyelerde zafere taşıyan kişilerde biriydi. O  zaman futbolculuk zamanıydı, inşallah temennim o ki antrenörlük zamanında da böyle bir başarılar yaşasın”

FERGUSON MODELİ TUTMAZ

Türkiye'de Ferguson modeli olmayacağını sitemize açıklayan Özyazıcı, “Türkiye'de saha sonuçları teknik adamın akıbetini belirler. 24 sezondur  Manchester Unıted arka arkaya şampiyon oluyor mu” Tabiki  olmuyor. Olmadığı halde orada o hoca kalıyor, biz de şampiyonluktan biraz uzaklaşınca homurdanmalar başlıyor. O kulübün bir anlayışı, her takımda böyle bir şey yok. O örnek ve bana göre de iyi bir anlayıştır. Trabzonspor'da tutmaz demiyorum. Neden tutmasın, Geçmişe baktığız zaman, benim ve Özkan hocanın olduğu zamanlarda peş peşe şampiyonluklar geldi. Birimiz bırakıp, diğerimiz geldiği zaman bile Trabzonspor yine başarı oldu”

TRABZON'DA 1 DEĞİL, 2 MENAJER GEREKLİ

Trabzonspor'da bir menajer değil, 2 menajerin olması gerektiği konusunda sitemize  ilk kez bu konuda açıklama yaptığını kaydeden Özyazıcı, “Ben diyorum ki Trabzonspor'da iki tane menajer olması gerekiyor. Biri idari menajeri para işlerine bakacak, yönetim sevk ve idaresine bakacak diğeri de teknik menajer olması gerekiyor. Futbolla ilgili işleri yapacak. İkisi de birbirinden ayrı olmalı ve profesyonel olmalı ve de onların  üzerinde de yönetim kurulu olmalı. Bunlar çalışmalar hakkında yönetime rapor sunacaklar.  Yönetim okey derse teknik adamlar da bir şeyler yapabilir. Yönetim hayır dediği müddetçe de olmaz.  Yönetim en üst seviye olacak arada ise profesyonel  olarak koşan idari ve teknik menajer olmalı.

GÖREVE GETİRMEK KADAR, ORDA TUTMAK DA ÖNEMLİ

Bir antrenöre görev vermek kadar onu görevde tutmanın da zorluğunu sitemize açıklayan Özyazıcı “ Bir teknik adamı göreve getirmek çok önemli değil, onu görevde tutmak çok önemli. Türkiye'de bir teknik adamın kaderi maalesef saha sonuçlarına endeksli. Antrenörün kaderi saha sonuçlarına endeksli olduğu sürece Trabzonspor'da bir teknik adamın uzun süre kalması mümkün değil. Bugün şampiyon olmazsak 2. olsak kovuluyoruz. Ama dünyada böyle bir örnek yok. Trabzonspor ise daha başka bir örnek. Yöneticiler görevden çekilmemeli .Önemli olan yürütmeyi profesyoneller yapmalı. Yönetimde  görevi üstlenmeli. Biz eskiden hep yöneticiler bir aradaydık ve sorunlar konuşulurdu ve çözüm yolları aranırdı”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler