Özgener'e barış ödülü verildi

Türkiye ile Ermenistan, söz konusu ödüle 6 Eylül'de Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gerçekleştirilen 2010 Dünya Kupası grup eleme maçı sırasında cumhurbaşkanları düzeyinde başlatılan diplomatik ilişki nedeniyle uygun görüldü. Ödülü Cumhurbaşkanı Abdullah

Özgener'e barış ödülü verildi

Türkiye ile Ermenistan, söz konusu ödüle 6 Eylül'de Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gerçekleştirilen 2010 Dünya Kupası grup eleme maçı sırasında cumhurbaşkanları düzeyinde başlatılan diplomatik ilişki nedeniyle uygun görüldü.

Ödülü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener aldı. Törene Başkan Özgener'in yanı sıra TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve Milli Takımlar sorumlusu Levent Kızıl da katıldı.

Monaco Prensi II. Albert'in de katıldığı ödül töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milli maç münasebetiyle Ermenistan'a yaptığı ziyaretin sporun toplumları bir araya getiren, barışı sağlayan kuvvetli bir enstrüman olduğunu belirtti.

Türkiye ve Ermenistan'ın milli takımlar düzeyinde sadece 2008'de tam üç kez karşılaştıklarını belirten Başkan Özgener, "Her üç maç sayesinde Türk ve Ermeni taraftarlar, gazeteciler, futbol adamları ve iki ülkenin siyasetçileri arasında yeni ilişkiler kurulacağı, barış köprüsü sağlanacağı kanıtlandı" dedi.

Başkan Mahmut Özgener sözlerini şöyle tamamladı: "Ümit ediyorum ki iki ülke arasında 14 Ekim 2009'da Türkiye'de oynanacak milli maç da dostluk içinde gerçekleşir ve iki ülke halkları arasında yeni diyalogların yolunu açar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor