Özgener'den kriz önlemi!

Mahmut Özgener, İzmir Saint Joseph Mezunlar Derneği'nin Ege Palas Oteli'nde düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, Saint Joseph Ortaokulu'ndan ayrılalı 40 yıl olduğunu, Alsancak'taki mütevazı binada edindiği ilkeleri uygulamayı sürdürdüğünü söyledi. Gerçe

Özgener'den kriz önlemi!

Mahmut Özgener, İzmir Saint Joseph Mezunlar Derneği'nin Ege Palas Oteli'nde düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, Saint Joseph Ortaokulu'ndan ayrılalı 40 yıl olduğunu, Alsancak'taki mütevazı binada edindiği ilkeleri uygulamayı sürdürdüğünü söyledi.

Gerçek liderliğin insanları değişime yönlendirebilmek olduğunu ifade eden Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünyanın yeni koşullarına uyum sağlamak için gerekli donanımları edinmenin tek yolu, kendilerine ait özellikleri korumanın tek yolu değişimdir. Bir lider, bu anlayışla yönetmelidir. Bir liderin, değişimi tek başına yapabilmesi söz konusu değildir. Burada önemli olan fikrinizin herkes tarafından paylaşılmasıdır.''

Özgener, Futbol Federasyonu yönetimi olarak Türk futbolunu geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Hedefim, Türk futbolunda güven ve adalet duygusunu yerleştirmek. Futbol Federasyonu'nu Türk futbolunun referans kurumu haline getireceğiz. Hem benim hem de yönetim kurulu üyelerinin iş hayatından gelmesi çok önemli bir avantaj. Tüm üyeler federasyonun işlerine kendi işi gibi bakıyor, o ciddiyetle yaklaşıyor. Bu prensip de tüm birimlere ve sponsorlara tesir ediyor. Geçen yıl bu zamanlar 15 milyon TL olan sponsorluk gelirimiz, şubat ayından bu yana 40 milyon TL'ye ulaştı. Küresel ekonomik krizin etkileri hepimizin malumu. Ancak federasyon olarak ekonomik krize karşı her türlü tedbiri aldık ve etkilenmedik.''

Kendi dönemlerinde sözleşme imzaladıkları 3 ana sponsor dahil tüm sponsorların ülkenin lider firmaları olduğunu hatırlatan Özgener, ''Türkiye'nin en büyük 50 özel şirketi arasında 7 ana sponsorumuz var. Bize ödedikleri bütçeyi azaltmak bir yana, yeni işbirlikleriyle daha fazla kaynak aktarıyorlar. Bu işbirlikleriyle dünyada en fazla sponsorluk geliri olan ilk 6 futbol federasyonu arasına girdik'' diye konuştu.
Tüm yaş gruplarında ve klasmanlarında başarılı olacak milli takımlar yaratma hedefi için sürdürebilir başarı ve istikrarı ön planda tuttuklarını ifade eden Özgener, ''2013'e kadar Futbol Federasyonu'na rehberlik edecek stratejik plan için çalışıyoruz. En geç şubat ayında bu stratejik planı açıklayacağız'' dedi.

Konuşmanın ardından İzmir Saint Joseph Mezunlar Derneği Başkanı Ali Nazmi Çetindağ ve Özgener'in Türkçe öğretmeni Mehmet Gök, Özgener'e bir plaket verdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor