Özgener kendi oyununa geldi

TRT 3'te yayınlanan Basın Tribünü adlı programa katılan Ata Aksu, Türk futbolu ile ilgili gerek kendi dönemi ile gerekse günümüzde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, TFF Başkanlık seçimi ile ilgili görüşlerini dile getirdi.Türkiye Futbol Federasyonu'nda

Özgener kendi oyununa geldi

TRT 3'te yayınlanan Basın Tribünü adlı programa katılan Ata Aksu, Türk futbolu ile ilgili gerek kendi dönemi ile gerekse günümüzde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, TFF Başkanlık seçimi ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda 8 yıl vekillik yapan Ata Aksu, Basın Tribünü'ne konuk oldu. TFF Başkanlığı ile ilgili birçok soruya cevap veren Aksu, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o konuşmalardan satır başları...

*Mehmet Ali Aydınlar'ın çıkışı bana karşı bir komplodur

*Mehmet Atalay'ın 2 yıldır TFF Başkanlığına hazırlandığını biliyorum ancak; birdenbire yok oldu, birileri neden çıktı, birileri adaylığını açıkladı. Tepki veren kulüp başkanları var, olayların perde arkasını biliyoruz.

* TFF yasası değişti. Benim dönemimde başkan vekillerini genel kurul seçiyordu, bir dönem de başkan atıyordu.

*3 gün önce Mahmut Özgener'e birlikte hareket edelim diyen insanlar 3 gün sonra  bir şey demedi.

* Mahmut Özgener kendi oyunuyla tuş oldu.

*Adama sorarlar? 3 buçuk yıldır başkandın, neden bunları daha önceden dillendirmedin?

* Aziz Yıldırım bana karşı komplodur dedi. Aziz başkana sormak lazım bu güne kadar neden komplo kuranlarla birliktesiniz?

*Bir tarafta Göksel Gümüşdağ'ı destekleyen Aziz Yıldırım. Diğer tarafta Kulüpler Birliğinin desteklediği Mehmet Atalay var, ikisinin birleşmesi herkesin istediği oldu sorusuna ise Aksu'nun cevabı; "Herkesin istediği mi oldu yoksa birilerinin mi istediği oldu yani birilerinin..." şeklinde oldu.

*Kulüpler Birliği, 4 büyük kulüp bu işten memnun gözükmesi ile ilgili soruya;  Bu durumu samimi bulmuyorum, eylem başka söylem başkadır, ben bu işin sonucuna bakarım. Bir ifade var; Aydınların açıklamasında, başka bir adayın çıkması türk futboluna zarar verir. Hani ileri demokrasi diyorduk? Türkiye ileri demokrasiye geçerken, TFF tam tersi yöne gidiyor. Böyle bir açıklama olamaz.

*Başka bir aday daha çıkacağını zannetmiyorum, bazı insanların davet beklemesi doğaldır, Deneyimli insanlar isteniyor, başarı isteniyorsa....

* 8 yıllık dönemde özerklik mücadelesi verdik, TFF özerktir dedik. İnsanlar bunu unuttu. Basın kuruluşları bizim üzerimizden mücadele verdi. Mahkemede tutanak verdim. Galatasaray'ın Uefa Şampiyonluğu ve A Milli takımın Konfederasyon Kupası'ndaki başarısı bizim dönemimize denk geldi. Tarih bunu yazacak.

*Kulüp başkanları birbirine ağıza alınmayacak laflar söylüyorlar, daha sonrasında ise karşıyız dedikleri insanı oy birliği ile seçiyorlar...

*Beyanatlarıma bakın, Milli takımlarda da bir hedef koyulmalıdır, yarı final, final oynayacağız şeklinde, bu böyle olmalıdır.

NERESİ KİRLİ DE TEMİZ SAYFA AÇIYORSUN?

"Temiz bir sayfa açılacağı sözüne takılan Aksu; Siz de demek ki kirli sayfanın ıçindesiniz ki, temiz sayfadan bahsediyorsunuz diye insanların sorası geliyor. Bu benim en doğal hakkım. Türk futbolunun ilerı gitmesı için söylüyorum. Bu lafı siyasetçiler bile kullanmaz, bunlara dikkat edilmeli. "

HAKEMLER YÖNETİCİLERDEN DAHA VASIFLI

"Herkes, federasyonu yönetmek istiyor, 2 ay sonra başkan yine suçlanacak, sorusuna; Kulüp başkanları taraftarın ve medyanın baskısıyla kendi taraftarına demarj yapmak zorunda kalıyor. Millet olarak hatayı kendimizde arama gibi bir şey var. Hatayı hep karşıda arıyoruz. Kulüpler Birliği bütün takımlara ağabeylik yapmalı ve bazı prensipler getirmeli, yansız olmalı. Mahmut Özgener hakkında bir şey diyemem ama, hakem hataları daha cok gündeme geldi, günün şartlarında değerlendirsek hakem atamaları ilgili sıkıntı var, konu penaltı verilip verilmemesi değil, sonuçta herkesin aleyhine hata yapılıyor. Hakem vazifesi yönetici vazifesinden üstündür."

İŞ ADAMLARI ADAY OLUYOR

"Türkiye'de benım aday olma hakkım yok. Türkiye'de aday olmak için çok büyük adam olacaksın, ya da bir holding patronu olacaksın, espri ama gerçek. Ben ise emekli bir adamım. TFF tarihine bakın... Sokaktan çevirin bir insanı sorun TFF başkanı olursanız göreve geldiğinizde ne yaparsınız diye, ilk söyleyeceği yansız davranırım olur. Zaten herkesin görevi o... "

SPORU SPOR ADAMLARI YÖNETMELİ

"Altını çizerek söylüyorum, sporu spor adamları yönetmelidir. Bu söylediğim kulüpler için de geçerlidir. Futbolu da futbol adamları yönetmelidir. Kulüp başkanları takımına ne getirmiş, ne yapmış, ne öneriler getirmiş, tabii ki adamlık ve duruş da önemlidir, bunlara bakılmalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler