Özbak: Yaşanan olumsuzlukların adresi belli

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu, geçen hafta sonu yapılan olağan genel kurulda olayların yaşanmasında "Divan, denetleme ve sicil kurulları da ittifak içerisindedir" söylemlerine katılmalarının mümkün olmadığını, olumsuzluğun adresinin belli olduğunu bi

Özbak: Yaşanan olumsuzlukların adresi belli

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu, geçen hafta sonu yapılan olağan genel kurulda olayların yaşanmasında "Divan, denetleme ve sicil kurulları da ittifak içerisindedir" söylemlerine katılmalarının mümkün olmadığını, olumsuzluğun adresinin belli olduğunu bildirdi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı, bugün gerçekleştirilen toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, öncelikle 14. dönem divan başkanlık kurulunun görev süresinin gelecek şubat ayında sona erdiği belirtilerek, "Bu itibarla, göreve getirilecek 15. dönem divan başkanlık kurulunun seçim tarihi 14 Şubat 2015 günü olarak kararlaştırıldı. Divan genel kurul toplantısının gündemi, yeri ve saati ocak ayı ortasında tüm divan üyelerine duyurulacaktır. Bu tespit, tüzüğün 49. ve 50. maddeleri gereğince yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Hafta sonunda mali genel kurulda yaşanan olaylara değinilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Divan Başkanlık Kurulumuz, 20 Aralık 2014 günü yapılan 69. olağan genel kurulda yaşanan olayların, yüce kulübümüzün tarihi önemi ve dokusu ile hiç bağdaşır olmadığını da maalesef gözetlemiş olmasından ötürü, son derece üzüntü duyduğunu tüm camia mensupları ile paylaşmaktadır. Bu üzücü olayların yaşanmasında,  öyle ifade edildiği gibi 'Divan, denetleme ve sicil kurulları da ittifak içerisindedir' söylemlerine katılmamız mümkün değildir, zira olumsuzluğun adresi bellidir."

Tüzüğe aykırı üye yapıldığı iddia edilen üyeler konusuna ilişkin ifadelerin de yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüzüğün 10/c maddesindeki üye sayısını aşan kararı veren yönetim kuruludur. Bu, kanun ve tüzük gereği böyledir. Kaldı ki buradaki üye kayıtları aşağıdan yukarıya değil, yukarıdan aşağıya toplu kayıt yapılarak sonuçlandırılmıştır. Yani üye başvuruları önce sicil kurulunca değil, yönetim kurulunun onayından geçerek sicil kuruluna gönderilmiştir. Bunun ise nihai çözüm yeri Medeni Kanun'un 80. maddesi gereğince genel kuruldur ama 20.12.2014 günü olağan genel kurulda diğer konular nasıl görüşülmüşse, bu konunun da onlar gibi görüşüldüğünü, her ilgilinin görüşüne sunmayı da bir görev saymaktayız.

Yaşanan ve yaşanacak süreçte kulübümüzün büyümesinde emek sahibi olanlara karşı daha özenle yaklaşması ve onların korunması yüce kulübümüzü daha yücelteceği düşüncemizi büyük camia mensuplarımızla paylaşmaktayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor