Özak’tan Güneş yorumu

Trabzonspor'un eski başkanı Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak Trabzonspor ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Kurban bayramı tatilini Trabzon'da geçiren Bakan Özak  2011 oyunları için hazırlanan tesislerde de inceleme yaptı Bakan Özak Haber61.ne

Özak’tan Güneş yorumu

Trabzonspor'un eski başkanı Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak Trabzonspor ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Kurban bayramı tatilini Trabzon'da geçiren Bakan Özak  2011 oyunları için hazırlanan tesislerde de inceleme yaptı

Bakan Özak Haber61.net Genel koordinatörü Orhan Çavuşoğlu'nun sorularını yanıtlarken Şenol Güneş'in mucize yaratamayacağını söyledi. İşte bakan Özak'ın  Güneş, Trabzonspor ve 2011 oyunları ile ilgili çarpıcı açıklamaları.

“GÜNEŞ'E SABREDİLSEYDİ FARKLI DURUMDAYDIK”

Ben 1996'yı hatırlıyorum ,Biz 3 yıl Şenol Güneşle beraber çalıştık. Müthiş de başarılı olduk. Oyuncu kadromuzda müthişti.Ondan sonra ne yazık ki  Şenol hocanın görevine son verildi. Şenol Güneş  o zamandan ,bu güne kadar görevde kalmış olsaydı, bu gün  kulübün kasasında hem para vardı, hem kadrosu da  bu günkünden daha iyiydi, hem de bu güne kadar çok da büyük başarılara imza atmış olurdu.

 Bu şehirde nedendir bilemiyorum kendi değerlerini sahiplenme duygusu az. Tribünlere bu konularda yeterli mesajlar verilmiyor.Ben  o dönem tribünlere Şenol Güneş'in çok iyi bir hoca olduğunu söylemiştim. Tribünlerde o mesajı gayet iyi algıladı.

“YABANCI HOCALAR AY'DAN GELMİYOR”

Şenol Güneş Trabzon'dan  ayrıldıktan sonra, A Milli takım hocası oldu.Milli takımımızı Dünya üçüncülüğü gibi ,büyük bir başarıya taşıdı..

Dışarıdan gelen hocalar, Aydan gelmiyor.Onların geçmişleri ,Şenol Güneş kadar da parlak değil. Şenol çok iyi bir ve zeki bir insan . Şimdi bu güne kadar, bunlarla geldik. Ve gelinen bu nokta iyi değil.  Teknik olarak iyi değiliz, mali yapı olarak iyi değiliz. Peki yalnız Şenol Güneş'in gelmesiyle bu işler düzelir mi ?  Hayır düzelmez.

Güneş ile  aynı frekansta bir yönetim , ayını frekansta futbolcu topluluğu ,aynı frekansta doğruları söyleyen ve yazan bir basın gerekiyor. Birde bunların yanında, tabii ki sabırlı bir taraftar . Ayrıca  ekonomiyi de güçlendirmek lazım. Aslında takım kadrosu da iyi ama yinede bu kadroyu , daha da güçlendirmek lazım.

“YETİŞTİRECEKLERİMİZİ PARAYLA ALIYORUZ”

Öncelikle alt yapı çok önemli.  Alt yapıdan yada  Yavuz Selim sahasından çıkabilecek oyuncuları , gidip daha büyük paralara dışarıdan transfer ediyoruz. Bu doğru bir yöntem değil.Bu paralara da yazık, kulübede günah.

 

“YILDIZLARINI SATMAYACAKSIN.

 Fatihleri ,Gökdenizleri satmamamız lazım. Benim başkanlık dönemimde Ogünleri Tolunayları ,Hamileri talipleri olmasına rağmen kadroda tuttum. Bugün de böyle olmalı.Biz Fatihlerin ,Gökdenizleri bırakmayıp, onların yanlarına da iyi oyuncular koyarsak, Trabzonspor başarılı olur.

“GÜNEŞ BÜYÜK RİSK ALDI”

 Trabzonspor teknik direktörlüğü onurlu bir görevdir. Şenol Güneş'in şuanda parasal olarak bir sorunu yok . Olsaydı gider dünyanın en iyi takımı çalıştırırdı. Güneş  bu görevi kabul etmişse ,bunu yaparken de yönetimi  zora sokmamış ve  bu işi kendisine bir görev adlederek  kabul etmişse  Trabzonsporlu olduğundandır.Geçmişte Trabzonspor çok büyük başarılara imza atmışsa bunda Şenol Güneşlerin Ali Kemallerin  Turgayların Cemillerin ve onların takım arkadaşları ile,  bizlerin alın terleri vardır. Bu nedenle, bizim Trabzonspor'a karşı sorumluluğumuz farklıdır.Bizde öyle, Şenol da öyle. Bu anlamda Güneş'in dönüşünü memnunlukla karşıladım. Güneş fedekarlık yaparak geliyor.Hatta kendini riske atarak geliyor.

“GÜNEŞ MUCİZE YARATAMAZ”

Başarı için Güneş'in gelmesi yetmez, ortamı da hazırlamamız lazım .Eğer hazırlamazsak Şenol'dan mucize beklemeyelim. Ben Trabzonspor'un Şenol Güneş ile ortam hazırlandığında uzun vadede başarılı olacağına inanıyorum. Kısa vaedede başarının gelmesi çok  zor.  Doğru bir planlama yapılmalı, doğru ortam hazırlanmalı. Bu yapılırsa kulüpte iyileşme olur, düzelme olur. 5 yıllık planla , bağırmadan, çağırmadan, medyasıyla, taraftarıyla, yönetimiyle ,yani bizim yaptığımız gibi, Güneş'in arkasında durursak, ancak o zaman başarılı oluruz.. Sabırla beklersek, Trabzonspor'umuzu yükseklere çıkara biliriz.

“TRABZONLU MİLLİ OYUNCU YOK”

 Bu şehirden çok enteresan oyuncular çıkıyor. Onlara güven vererek, kişiliklerini geliştirerek onları milli takıma yollarız.Bakın bu gün bir tane Trabzon doğumlu milli oyuncumuz yok. Avrupa'da yokuz ,ligde yokuz. Son yıllarda büyük yanlışlar yaptık.Son yılda demiyorum ,bakın son yıllarda .Yanlışları ortaya koyarak, sonuçtan sebebe ,sebepten  de sonuca gidersek, daha az yanlış yaparsak, başarılı oluruz. Şenol Güneş in çok başarılı olacağını biliyorum.Güneş'e Trabzonspor'a geldiği içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum.

“ FERGUSON MODELİ DOĞRU”

İngiltere'de M United 'de Ferguson modeli doğru. Türkiye'de maalesef bu anlayış yok. Adam şampiyonluğu kaybediyor alkışlanıyor, yeniliyor alkışlanıyor, yeniyor alkışlanıyor. Mancester United'in merejeri Alex Ferguson, bir istikrar modelidir. Futbolda da başarı için istikrar lazım. Sadece futbolda mı? Toprak Mahsulleri Ofisinde ,de de  Belediyede de siyasette de ,ekonomide de istikrar lazım. İngiltere'de ki o model doğru. Biz bunu 92 de teknik danışman, alt yapı ve üst yapı olarak 3'e ayırmıştık.

“FUTBOLU PROFESYONELLER YÖNETMELİ”

  F.Bahçe Aykut Kocaman'ı aldı.Trabzon Ünal Karaman'ı getirdi. Bizim dönemimizde Trabzonspor'a getirmek istediğimizde hep buydu. Futbolu profesyonel kişilerle yönetmek gerek.Başkan ve yönetimin, olaylara  çok az müdahale etmesi gerek. Biz hep baştan iyi konuşuyoruz,ancak sonunu getiremiyoruz. İnşallan bu kez sonunu da getiririz.

“GENÇLERİN DUYGULARI SUİSTİMAL EDİLİYOR”

Kriz döneminde, yönetimlere destek vermek  gerek. İnsanlar Trabzonspor'a talip olmalı. Bana göre herkesin ismi saygıdeğerdir. Bazen kriz anlarında yönetime destek vermek yerine, ortaya bazı isimler atılıyor. Bana göre bu doğru değil. Bunlar yönlendirmeyle oluyor. Bunlar gençlerin duygularını istismarla oluyor. Herkesin ismi benim için saygıdeğerdir.

“TRABZON 15 YILDIR İYİ YÖNETİLMİYOR”

 Bakın görülüyor ki,15 yıldır Trabzonspor iyi yönetilemiyor. Ama gelen yöneticiler, hep iyi insanlar ve hepsi de bizim kadar Trabzonsporlu. Fakat Kulüp sonuç olarak,teknik olarak, mali olarak ,hep baş aşağıya doğru gidiyor. Bu güne kadar göreve gelen kulüp başkan ve yöneticilerine bir bakın. Bunlar Trabzon'un en saygın ve en değerli isimleri. O zaman bir yerde ,bir yanlışlık var demektir. Futbol yöneticiliği farklı bir iştir. Burada işi bilmen lazım. Doğru ve  çabuk karar alman lazım. Toplumu doğru yönlendirmen lazım. Futbolcu ve teknik heyetin arkasında durman lazım. Topluma ve taraftara yanlış şeyler söylememek lazım. Duygu istismarının olmaması lazım. Doğrularda da süreklilik olması lazım..

 

“MEDYAYA CESUR KALEMLER GEREKLİ”

 Burada medyada cesur doğru yazan arkadaşlara ihtiyacımız var. Kişiye özel yazılar yazmamak lazım .Yani beni seviyor, benim lehime ,beni sevmiyor aleyhime yazıyor.  Aslında sistemi oturtmak için, sistemin lehine veya aleyhine yazı yazmak lazım. Trabzonspor adına, hatır gönül olmaması lazım. Faruk Özak yanlış mı yapıyor ? Trabzonspor adına hemen yanlışını söyleyeceksin, yada yazacaksın.  Yanlış yapana şunu diyeceksin “.Sen git kardeşim doğru yapan gelsin”. Yanılış yapanı göndereceksin, doğru yapanı getireceksin.

“BAŞARI İÇİN İSTİKRAR ŞART”

Yönetimler de uzun dönem ve istikrar olması lazım. Teknik adamlarda uzun dönem ve istikrar olması lazım. Bakın teknik adamda istikrar bizim dönemimizde oldu. Biz Şenol Güneş ile 3 yıl çalıştık. Şenol  Güneş, bizden sonra ,Milli takımın başına geçti. Bize unutamayacağımız sevinçler yaşattı.  Milli takımımızı Dünya 3.sü yaptı. Bunlar ortada ,bunları yapalım. Şimdi Trabzonspor'a bir bakın. Teknik adamda süreklilik var mı? Hayır.  Kaç yılda, kaç teknik adam geldi, gitti? Bu doğru değil. Kaç yıl da kaç yönetici geldi gitti? Bu yolda doğru değil. Böyle olursa, o zaman medyanın da kafası karışır, taraftarında kafası karışır

“YABANCILARA DAHA HOŞGÖRÜLÜYÜZ”

Bizim insanınız,kendi insanına düşmanmış gibi göstermek doğru değil.Ama bizim futbolcuların yaptığı küçük olaylarda büyüterek, maalesef bu çocuklar toplumun önüne atılıyor.Dışardan gelene karşı, daha hoşgörülü davranıyorlar.Mesela  Yattara'nın yaptıklarının birazını bir Hüseyin yapsaydı bu kadar tahammül olur muydu? Yattara'da aklını başına toplasın, çıksın futbolunu oynasın. Gidecekse de iyi bir Yattara olarak gitsin, kalacaksa da İyi bir Yattara olarak kalsın.

Yani örnek olarak o aklıma geldiği için bunu dedim. Başkaları için de bu söylediklerim geçerli. Hem yabancı antrenörlere tahammülümüz çok, hem de Trabzon dışından gelen antrenörlere .

“YÖNETİCİNİN AĞZININ FRENİ OLACAK”

Bu yönetime toplum çok destek verdi. Vermeye de devam edebilir. Ancak yönetimin ,o son dönemde oyuncuları kadro dışı  bırakması gibi şeyler de doğru değil. Maçtan sonra ,yöneticilerin de konuşması da doğru değil. Bir kere “Düşünmeden konuşmamak, konuşmadan da düşünmek” lazım. Yöneticilerin ağzından çıkacak kelimelere fren yaptırmayı bilmesi lazım. Ben bunu en yakın arkadaşım için söylüyorum. Bunları söylemesem, bu arkadaşlarımız ,yanlışı yapmaya devam ederler. Ha benim de şuan siyasette yanlışım varsa, bu arkadaşlarda onları bana söylesinler. Ben razıyım.

“2011 DE İŞYLER İYİ GİDİYOR”

2011'de işler iyi gidiyor. 7 bin 500 kişilik kapalı salon inşaatı sürüyor,ayrıca yüzme havuzumuz yapılıyor. Atletizim pistimizin de ihalesi yapıldı. Orada da çalışmalar başlayacak. Portekiz'de Olimpiyat komitesine yaptığımız sunumlarda bir sorun olmadı. 4 bin tane yeni yurt yapılıyor. Organizasyon komitesi sporcuların aynı yerde olmasını istiyor Ayrıca Trabzon'da birde,jimnastik salonu da yapacağız. Olimpiyatlara 18 ay daha var,bu süre içerisinde hazırlıkları tamamen bitireceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor