Özak Spor Salonu açılışı yaptı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, İşadamı Sadettin Saran tarafından Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaptırılan spor salonunun açılışını yaptı. Devlet Bakanı Faruk Özak, beraberinde AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Selma Kotan ile Doğubayazıt'a geld

Özak Spor Salonu açılışı yaptı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, İşadamı Sadettin Saran tarafından Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaptırılan spor salonunun açılışını yaptı.

Devlet Bakanı Faruk Özak, beraberinde AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Selma Kotan ile Doğubayazıt'a geldi. İlçe girişinde Vali Mehmet Çetin, vali yardımcıları ve çok sayıda kamu kurum temsilcileri tarafından karşılanan Bakan Özak, Baba Beni Okula Gönder kapmanyası çerçevesinde İşadamı Sadettin Saran tarafından yaptırılan spor salonunun açılışına katıldı. Doğan Yayıncılık İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen'in konuşması ile başlayan açılış programında Mergen, Vali Mehmet Çetin'den fahri hemşerilik istedi.

Sporculuktan gelen ve spordan para kazanan bir iş adamı olarak ilki Doğubayazıt'ta gerçekleştirilen spor salonlarıyla Doğu bölgesinde şampiyon sporcuların yetişmesini beklediğini ifade eden Sadettin Saran ise, "Boş beyin şeytanın oyun bahçesidir. Türkiye'de sigaraya başlama 11, uyuşturucuya başlama yaşı ise 13'tür. Çocukları spora teşfik etmek, daha sağlıklı nesiller yetişmesine olanak sağlamaktadır. Çocukları eğitime, spora yönlendirip, taş atmalarına engel olabiliriz." dedi.

Sarı-lacivert renklerin hakim olduğu kapalı spor salonunun açılışı öncesinde Bakan Özak kendisine sarı lacivert renkli çiçek veren öğrencilere ise Trabzonsporlu olduğunu belirtti. Halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden program Bakan Özak'ın konuşması ile devam etti. Bakan Özak, spora ve sporcuya ayrı bir hayranlığı olduğunu söyledi. Kendisinin 17 yıl boyunca spor yaptığını dile getiren Özak, "Spor hoşgörüdür, spor bütün kötülüklerden uzak kalmak demektir. Gerçekten sporla uğraşan yada uğraşacak olan gençlerimizi canı yürekten tebrik ediyorum. Sevgili işadamı Sadettin Saran'ın yapmış olduğu bu tür komplekslerin devamının gelmesini bekliyoruz." dedi.

Daha sonra Bakan Özak açılış kurdelesini Ağrı Valisi Mehmet Çetin ve Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile birlikte kesti. Açılışın ardından Bakan Özak, öğrenciler ile bir süre sohbet ettikten sonra hentbol oynadı. Açılış programının ardından Bakan Özak, sırasıyla İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Belediye ziyaretinde Özak, DTP'li Belediye Başkanı Canan Korkmaz'dan Demokratik Açılımı desteklemelerini istedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'na seçilen Ağrı Milletvekili Fatma Selma Kotan ise bölge insanın ve kadınlarının yaşamış oldukları sıkıntıları bildiklerini, hangi parti olursa olsun Ankara'da kendi üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

Bakan Özak daha sonra İlçe Stadyumu'na geçti. Burada Özak'ı Doğubayazıt Belediyespor'un Nijeryalı 5 futbolcusu karşıladı. Özak, ilçe stadyumunun en kısa sürede bir spor kompleksi haline geleceği sözünü verdi. Bakan Özak daha sonra karayolu ile Erzurum'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler