Özak, 2020'yi de almak istiyor

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Türkiye'nin artık büyük organizasyonların üstesinden gelecek güce sahip olduğunu belirterek, hedeflerinin 2020 Olimpiyatları'nı düzenlemek olduğunu söyledi. Bakan Özak, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Bursa Büyükşeh

Özak, 2020'yi de almak istiyor

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Türkiye'nin artık büyük organizasyonların üstesinden gelecek güce sahip olduğunu belirterek, hedeflerinin 2020 Olimpiyatları'nı düzenlemek olduğunu söyledi.
Bakan Özak, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı Atatürk Stadı'nın yenilenme projesinin görüşüldüğü toplantıda, Türkiye'deki tüm spor tesislerinin elden geçirildiğini belirtti.


Uluslararası organizasyonların lobi ile alınabildiğini ifade eden Özak, Türkiye'nin artık dünya çapındaki etkinliklere ev sahipliği yapacak güce sahip olduğunu vurgulayarak, "Avrupa'nın en iyi 6 ekonomisi arasında yer almamız ve Türkiye'nin dünyadaki itibarının artması uluslar arası organizasyonları düzenlemekteki lobi gücümüzü artırdı. Geçen ay Avrupa Voleybol Şampiyonası'nı düzenledik. 2010'da Avrupa Basketbol Şampiyonası düzenleyeceğiz. 2011'de Trabzon'da Gençlik, Erzurum'da Kış Olimpiyatları düzenliyoruz. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için adaylık çalışmalarımız sürüyor. Bugün UEFA yetkilileriyle toplantı düzenleyeceğiz. Şubat ayına kadar adaylık müracaatımızı yapacağız. Bu konu mayıs ayına kadar netleşecek. Yeni stat ve tesislerimizle hedefimiz 2020 olimpiyatları. Olimpiyatlarla ilgili yoğun bir şekilde hazırlık çalışmalarımız sürüyor. 2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'de düzenleneceğine yürekten inanıyorum" dedi.


Bakan Özak, Osmangazi Belediye Başkanlığı görevi sırasında dünya çapında su kayağı tesisi ve 4 yarı olimpik havuzu kazandıran Başkan Altepe'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda da Bursa'ya modern bir stada kavuşturacağını söyledi. Bakan Özak, Türkiye'nin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmasına imkan tanıyan tesisleri Bursa'ya kazandıran Başkan Altepe'ye spora ve sporcuya yatırımlarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor