"Orduspor’un 84 Milyon TL Borcu Var"

Orduspor Kulüp Başkanı Yaşar Pamuk, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kulüp binasında düzenlenen toplantıda konuşan Pamuk, kulüpte yaşanan son durum ve Orduspor'un borçları hakkında bilgiler verdi. Kulübün borçlarına değinen

"Orduspor’un 84 Milyon TL Borcu Var"

Orduspor Kulüp Başkanı Yaşar Pamuk, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kulüp binasında düzenlenen toplantıda konuşan Pamuk, kulüpte yaşanan son durum ve Orduspor'un borçları hakkında bilgiler verdi. Kulübün borçlarına değinen Pamuk, "4 Temmuz 2015'te Orduspor'da genel kurul yaşandı ve biz göreve geldik. Orduspor'un o tarih itibari ile yerli futbolculara yaklaşık 15 milyon, yabancı futbolculara 18 milyon, eski yönetim kurulu üyelerine 200 bin TL, eski Kulüp Başkanı Nedim Türkmen'e 18 milyon, faktoringlere 15 milyon, vergi sigorta borcu 5 milyon, iç piyasa borçları 2 milyon, personel borçları 564 bin TL, başka kulüplere olan borç 7 milyon 200 bin TL, Gençlik Spor'a 3 milyon, basketbol takımımızın 1 milyon 700 bin TL'lik borcu ile birlikte Orduspor'un 4 Temmuz 2015 itibari ile toplamda 84 milyon 664 bin TL borcu var" dedi.

BAĞIMSIZ DENETİMİN SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Orduspor Kulübü'nün mali yapıyı araştırması için görevlendirdiği bağımsız denetim firmasının yaptığı değerlendirmenin sonuçlarına değinen Yaşar Pamuk, "Bağımsız denetimin sonucuna göre, eski Başkan Nedim Türkmen kulübe borç verdiği iddiası ile yaklaşık 3 milyon TL faiz tahsil etmiştir. Bu faizi tahsis edenlerin içerisinde o dönem yönetim kurulu üyeliği yapmış arkadaşlar da var. Nedim Türkmen'in bir şirketinden 2010 yılında 800 bin TL borç alınmış ve bu borç erken kapanmış, erken kapanmasına rağmen faizler işlemiş ve sadece 800 bin TL'lik borçtan Orduspor'un uğradığı zarar 400 bin TL olmuş. Futbolcumuz Barral için erken fesih adı altında 2.5 milyon TL para ödenmiş. Bazı hesaplar torba olarak kullanılmış, muhasebenin genel kabul görmüş ilkelerinin dışında hayali olarak kayıt altına aldığı görülmüştür. İçinde yönetim kurulu üyelerinin de olduğu bazı firmalardan yüklü faturalar alınmış, karşılığı ödendi gözüken bu faturalarda yazan kalemlerin kulüp binası ile alakası olmadığı görülmüştür. Orduspor Kulübü'nden Sportif A.Ş'ye gerçeği yansıtmayan faturalar kesilmiş, böylece Sportif A.Ş gelirleri Orduspor'a aktarılarak şirket borçlandırılmıştır. Çekilen kredilerin ve faktoringlerden kullanılan paraların tamamı şahsi alacakları için kullanılmış ne kulübün nede Sportif A.Ş'nin vergi, sigorta, piyasa borçları ve personel borçları için kullanılmamıştır" diye konuştu.

"ALTYAPIYA ÖNEM VERMEYİ AMAÇLADIK"

4 Temmuz'da göreve geldiklerini ve neler yaptıklarını aktaran Pamuk, "Orduspor'u hem futbolda hem basketbolda nasıl yaşatabiliriz plan ve projelerimizi ortaya koyarak, alt yapıya önem verdik. Orduspor'un alt yapısı olmadan geleceği yok. Alt yapıya her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. 2015-2016 sezonunda hem basketbolun hem futbolun transfer tahtasını açtırarak takımların ligde kalmasını amaçladık. Kamuoyunun beklediği şekilde eski yönetimin eksikleriyle ilgili hukuki mücadele başlatmayı, Orduspor'un geleceği ile ilgili TFF ve FİFA nezdinde haklarımızı savunmayı gibi konularda mücadele etmeyi amaçladık. Orduspor'u yaşatmak için üye kampanyası başlattık ancak başarılı olamadık. Buna rağmen verilen sözlerinde her zaman takipçisi olduk" şeklinde konuştu.

"ORDUSPOR KONGRE KARARI ALABİLİR"

Kamuoyu tarafından Orduspor yönetim kuruluna eleştirilerin olduğunu ve kongre kararı alabileceklerini ifade eden Başkan Yaşar Pamuk, şöyle konuştu:

"Biz Nedim Türkmen Orduspor'a zarar veriyor diye yola çıktık. Herkes destek olacaktı. Nerede... Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız maddi manevi zarar gördük. Destek ve söz verenlerden ses yok. O zaman yapılacak bir şey de yok. Bizler başaramadık, eleştirenler ne yapılması gerektiği konusunu da söylemelidir. Maddi manevi ezildik. Hem destek olunmayacak hem yargısız infaz yapılacak. Eleştirilerle bu iş çözülmez, çözüm önerilmelidir. Ayrıca en kısa zamanda divan kurulunu ve eski başkanları kulübe davet edip görüşlerini ve önerilerini alarak Orduspor'un geleceği ile ilgili kararlar alacağız. Orduspor kongre kararı alabilir, bu vesileyle hem daha fazla para verecekleri hem de kulübü daha iyi yönetecekleri göreve davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor