Orduspor Dalmat ile imzaladı!

 Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Orduspor, Belçika'nın Brugge takımında forma giyen Fransız oyuncu Wilfried Dalmat ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, yaptığı açıklamada, söz konusu futbolcunun dün Türkiye'ye geldiğini ve İstanbu

Orduspor Dalmat ile imzaladı!

 

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Orduspor, Belçika'nın Brugge takımında forma giyen Fransız oyuncu Wilfried Dalmat ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, yaptığı açıklamada, söz konusu futbolcunun dün Türkiye'ye geldiğini ve İstanbul'da kendisini Orduspor'a bağlayan imzayı attığını söyledi.

Wilfried Dalmat'ın sağlık kontrolünden geçtiğini de belirten Türkmen, ''Çok iyi bir futbolcuyu Orduspor'a kazandırdığımızı düşünüyoruz. Tüm camiaya hayırlı olsun'' dedi.

Türkmen, ''İnşallah 2 yabancı ve 3 yerli oyuncuyu daha kadroya kattıktan sonra transfer defterini kapatacağız'' diye konuştu.

-BAZI OYUNCULAR İLE YOLLAR AYRILDI-

Diğer taraftan, Orduspor'da bazı oyuncularla teknik heyetin raporu doğrultusunda yollarının ayrıldığını da ifade eden Türkmen, ''Kürşat Duymuş, Sinan Turan, Sinan Osmanpaşa, Gökhan Yılmaz ve Yasin Öztop'a kendilerine kulüp bulmalarını söyledik. Eğer bunlar kendilerine kulüp bulamazlarsa Ünyespor'da oynamaları için yardımcı olacağız'' dedi.

Türkmen, Hollanda kampı sonrası bazı oyuncuların yine teknik heyetin raporu doğrultusunda Orduspor'dan ayrılabileceğini de sözlerine ekledi.

DALMAT KİMDİR?

Belçika Liginde Mons forması ile ilk sezonunda 33 karşılaşmada görev alan Wilfried Dalmat bu takımda 6 kez de gol sevinci yaşadı. 2007-2008 Mons formasını giymeye devam eden Fransız futbolcu 2.sezonunda da ligde 33 karşılaşmada mücadele etti. Mons forması iki sezonda 66 Lig maçında görev alan ve 11 gol atan Dalmat, 2008 yılında Belçika'nın önde gelen kulüplerinden Standard Liège takımına transfer oldu. Standard Liège forması ile ilk sezonunda 30 Lig karşılaşmasında görev alan futbolcu, 4 kez gol atma başarısı gçsterirken sezon sonunda Belçika Ligi Şampiyonluğu sevinci yaşadı. Aynı sezon Standard Liège forması ile 2 kez Şampiyonlar Ligi ön eleme ve 6 kez de UEFA Kupası karşılaşmalarında mücadele eden Wilfried Dalmat, 2009-2010 sezonunda ise 5 Şampiyonlar Ligi ve 4 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında forma giydi.2009-2010 sezonunda Belçika Jupiler Liginde Standard Liège forması ile 20 karşılaşmada görev alan Fransız futbolcu sezon sonunda bu takımla yollarını ayırdı ve Belçika'nın bir başka köklü kulübü olan Club Brugge takımına transfer oldu. 2010-2011 sezonunda Belçika Jupiler Liginde C.Brugge forması ile 27 karşılaşmada görev alan deneyimli futbolcu, 4 kez gol sevinci yaşarken 2 kez de Belçika Kupası karşılaşmalarında forma giydi. Geçtiğimiz sezon ayrıca C.Brugge forması ile UEFA Avrupa Liginde 7 karşılaşmada forma giyen Wilfried Dalmat, bu maçlarda bir de gol atmıştı.

Bugüne kadar Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika Liglerinde 200'ün üstünde karşılaşmada forma giyen tecrübeli futbolcu, bu maçlarda 28 kez gol atma sevinci yaşadı. Wilfried Dalmat ayrıca 11 kez Şampiyonlar Ligi, 17 kez de UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Kupası olmak üzere 28 kez de Avrupa Kupaları karşılaşmalarında mücadele etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor