Ordu transferde hız kesmiyor!

Süper Lig hazırlıklarına Hollanda'da devam eden Orduspor'da Başkan Nedim Türkmen, geçtiğimiz günlerde 3 yabancı oyuncuyu kadrolarına katacaklarını açıklamıştı. Yapılması beklenen 3 yeni transferden ilki bugün açıklanırken, mor - beyazlı ekip Portekiz'in G

Ordu transferde hız kesmiyor!

Süper Lig hazırlıklarına Hollanda'da devam eden Orduspor'da Başkan Nedim Türkmen, geçtiğimiz günlerde 3 yabancı oyuncuyu kadrolarına katacaklarını açıklamıştı. Yapılması beklenen 3 yeni transferden ilki bugün açıklanırken, mor - beyazlı ekip Portekiz'in Guimaraes takımında forma giyen 24 yaşındaki João da Rocha Ribeiro'yu satın alma opsiyonu ile birlikte bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.

Pazartesi günü Almanya'ya gelerek sağlık kontrolünden geçecek olan futbolcu, kendisini bir yıllığına mor - beyazlı renklere bağlayan imzayı attıktan sonra Orduspor'un Hollanda kampına katılacak.

Geçtiğimiz sezon Portekiz Premier Ligi'nde 32 karşılaşmada Guimaraes forması giyen 24 yaşındaki sol kanat oyuncusu João da Rocha Ribeiro, sezon sonunda takımının ligi 5. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılmasında pay sahibi olmuştu.

Guimaraes forması ile Portekiz Ligi'nde 26, Portekiz Kupası'nda 5 ve Portekiz Lig Kupası'nda 1 olmak üzere toplam 32 karşılaşmada forma giyen 1.76 boyundaki sol kanat oyuncusu Rocha Ribeiro, futbola ilk olarak Porto takımında başlamıştı.

Geçtiğimiz sezon oynadığı karşılaşmalarda 4 kez de gol atma başarısı gösteren Rocha Ribeiro için Orduspor'un yeni transferi Miguel Garcia'nın da teknik heyete olumlu yönde bilgi verdiği öğrenildi.

FUTBOLA PORTO'DA BAŞLADI
13 Ağustos 1987'de Portekiz'in Porto kentinde dünyaya gelen Potekizli sol kanat oyuncusu João da Rocha Ribeiro, futbola ilk olarak Portekiz'in ünlü kulübü Porto'nun altyapısında başladı.

2004 yılında Porto kulübü ile 4 yıllık sözleşme imzalayan genç futbolcu, 2005-2006 sezonunda Porto Kulübü'nün B takımında forma giyerken, aynı sezon ayrıca Portekiz U-19 Milli Takımı'nın da 4 kez formasını giydi.

2006 yılında Porto'da ayrılan sol kanat oyuncusu, Portekiz Süper Liginde mücadele eden Naval takımına transfer oldu. Naval'da ilk sezonunda 13 Lig karşılaşmasında forma giyen Rocha Ribeiro, ikinci sezonunda ise takımın değişmez ismi oldu ve 27 karşılaşmada görev aldı.

2008-2009 sezonunda ise bu takımda pek fazla forma şansı yakalayamayan João da Rocha Ribeiro, sezon sonunda Portekiz'in bir başka Süper Lig ekibi olan Academica takımına transfer oldu.

2009-2010 sezonunda Portekiz Liginde Academica forması ile 22 Lig karşılaşmasında forma giyen futbolcu, takımı adına bir de gol kaydederken sezon sonunda Vitoria Guimaraes takına transfer oldu.

2010-2011 sezonunda Vitoria Guimaraes takımı ile Portekiz Liginde mücadele eden João Ribeiro, 26 Lig ve 5 Portekiz Kupası mücadelesinde forma giyerken takımı adına 4'de gol atma başarısı gösterdi ve sezon sonunda Guimaraes'in ligi 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmasında pay sahibi oldu.

Her iki ayağını da iyi kullanabilen 24 yaşındaki João da Rocha Ribeiro, 1.76 boyunda ve sol açık mevkiinde görev alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler