"Onur o sözleri Cumhurbaşkanı'na söyledi."

İstanbul medyası Trabzonspor’un kalecisi Onur’un maç sonrası sözlerini yerden yere vururken Trabzon gazeteleri tam tersini yazdı. Onur’a destek veren gazeteler de ayrıca sözleriyle ilgili yorum ve ilginç makaleler yayınlandı. Bunlardan bir tanesi “Onur Kı

"Onur o sözleri Cumhurbaşkanı'na söyledi."

İstanbul medyası Trabzonspor’un kalecisi Onur’un maç sonrası sözlerini yerden yere vururken Trabzon gazeteleri tam tersini yazdı. Onur’a destek veren gazeteler de ayrıca sözleriyle ilgili yorum ve ilginç makaleler yayınlandı. Bunlardan bir tanesi “Onur Kıvrak Aslında Cumhurbaşkanımıza Seslendi!..” başlığıyla Ali Öztürk’ün yazısıydı. 

Günebakış Gazetesi sahibi Ali Öztürk, Onur’un bu sözleri aslında Cumhurbaşkanına söylediğini iddia etti.

İşte o yazısı;

Onur Kıvrak, Türk futbolunun onuru sayılabilecek bir kalitenin sembol ismi...

Dürüst, samimi ve milli bir duruşun temsilcisi... Aynı zamanda ülkenin milli temsilcisi...

İstanbul Başakşehir müsabakasındaki tepkisi maç sırasında pek anlamlı gelmemişti. Ancak müsabaka sonrasında isyana dönüşen söylemlerini gözlerimiz yaşararak izledik. Eyvah... Biz nerelere savrulmuşuz!.. Onur’umuz, müsabaka sırasında hakemlerin tutumlarından duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor ve hakem tavırlarının sıradan olmadığını söylüyor. Bakın bu noktada neler diyor: “Bu zamana kadar demeçlerimde hakemleri kullanmadım. Anlamıyorum. Maçları katlediyorlar. Bu duruma bakılmasını istiyorum. Yediğimiz golden önce faul vardı ama devam ettiriliyor. Maç esnasında bir şeyler söylüyorsun tahrik edici gülümsemeler...

Bir şeyler… Başımdan git demeler falan...

Biz neyin mücadelesini veriyoruz?”

Onur Kıvrak futbolun 1. Derece ögesi olarak sahada yaşadıklarını anlatıyor. Hakemlerin bilinçli olarak kendilerini nasıl aşağıladıklarını, tahrik ettiklerini ve önyargılı tavırlarını dile getiriyor. Onur Kıvrak bu önyargının Futbol Federasyonu ve federasyonun kurullarıyla alakalı olduğunu ima ederek sözlerini şöyle sürdürüyor. “Trabzonspor üzerine yıllardır olan şeyler. Ufak ufak katlediliyoruz ve kimse de sesini çıkarmıyor. Biz neyin mücadelesini veriyoruz. Trabzonspor Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir takımıdır. Avrupa’da ülkemizi temsil ediyoruz. Puanlar alıyoruz.

Bizim sayemizde Şampiyonlar Ligi tehlikesi ile karşılaşılmıyor. Trabzonspor bu ülkeden hakikaten çıkarıldı mı? Çıkarıldı da ben mi bilmiyorum?” Onur Kıvrak, 26 yaşında milli duyguları zirvede bir genç olarak derin bir travma yaşıyor. Ne yazık ki bu hükümet oluşturduğu spor federasyonuyla ayrımcılık yapıyor. Adaletli davranmıyor. Haklının yanında değil, güçlünün yanında duruyor. Sonuçları öylesine yansıyor ki, ülkesini temsil eden milli bir kaleci ‘Trabzonspor bu ülkeden hakikaten çıkarıldı mı? Çıkarıldı da ben mi bilmiyorum’ diyor. Trabzonspor’a karşı bu tavır 1 yıllık, 3 yıllık, 5 yıllık değil. Bu tavır ülke futbolunun adeta bir geleneği haline geldi. Trabzonspor yıllardır bilinçli ve derin bir ayrımcılığa muhatap oluyor. En son yaşanan şampiyonluğun gasbı ise bu gerçeğin artık gizlenemediğini gösteriyor. Onur Kıvrak sözü bu gerçeğe getirerek bakın neler diyor: “Bir olaylar oldu. Hakkettiğimiz, kazandığımız, söke söke alnımızın teriyle kazandığımız kupa yıllardır gelmiyor. Bu haksızlığı ben anlayamıyorum. 26 yaşındayım ve futbolu bırakma noktasına geldim. Bu ülkede neyi konuşayım. Trabzonspor, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir takımıdır. Ama herhalde biz bu haritadan çıkartıldık.”

Şike hadisesi Türk futbolunu bitirdi. Şikenin örtülmesi futbola olan tüm sevgiyi, sempatiyi ve güveni yitirdi. Mesele Trabzonspor’un gasbedilen hakkının çok ötesine geçti. Ülkede futbol, devletin bir sorunu haline geldi. Ne yazık ki futbolu bu hale Sayın Cumhurbaşkanımızın futbola müdahalesi getirdi. Onur Kıvrak dün İstanbul’dan aslında TFF yetkililerine değil (onlar zaten birer emir eri) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Şike meselesinin bittiğini zannedenler yarattığı ahlaki travmanın farkında değiller. Unutulacağını zannedenler yanılıyorlar. Bu büyük ahlak sorunu hiçbir zaman unutulmayacak. Ülkemizde ahlakla adaletin örtüştüğü bir zamanda bu büyük günah mutlaka telafi edilecek. Toplum vicdanı bu haksızlığı ilelebet yüreğinde taşımayacak. Not: Ahlaksızlık öylesine büyüdü ki dün sabah yazımızı yazmak için internet sitelerinde Onur’un sözlerini aradık. Onlarca site ‘şike’ ile ilgili bölümleri metinden çıkarttı. 1-2 yerde bulabildik. Ahlaksızlıkları öyle ağırlaştı ki yaptıkları haksızlığı duymaya bile tahammülleri kalmadı. Yarın şikeciye Trabzonspor atkısı takan Trabzonspor yöneticisini yazacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler