Onlar çok rahat şampiyon oldu

Trabzonspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, ligin zirvesinde yer almanın kendilerini mutlu ettiğini, ancak bunun ayaklarını yerden kesmemesi gerektiğini söyledi. Alioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un ikinci yarının zorlu il

Onlar çok rahat şampiyon oldu

Trabzonspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, ligin zirvesinde yer almanın kendilerini mutlu ettiğini, ancak bunun ayaklarını yerden kesmemesi gerektiğini söyledi.

Alioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un ikinci yarının zorlu ilk 4 haftasında topladığı 8 puan ile ligin zirvesindeki yerini koruduğunu belirterek, ''Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlar kaybettikleri puanlarla bu bloğun biraz gerisinde kaldılar. Biz Sivasspor ile birlikte onların önünde yer alıyoruz. Ama işimizi ciddi tutup bu puan farkını korumamız gerekiyor'' dedi.

İşin ciddiye alınmaması halinde puan farkının kapanabileceğini kaydeden Alioğlu, şöyle devam etti:
''Ama önünüzdeki her maçı final havasında oynarsanız kolay kolay kapanamayacak mesafe. Avrupa liglerine baktığınız zaman 5 puan önde bir takımın olduğunu görüyorsanız otomatikman o takım lehine içinizde bir duygu oluşuyor. 'Bu takım arayı açtı' gibi bir intiba oluşuyor. Avrupa'dan, dışardan, dünyadan Türk futboluna bakan, Trabzonspor'u böyle değerlendirir.''
Trabzonspor'un tepede bulunarak hedefe daha yakın olduğunu ifade eden Alioğlu, ''Böyle durumda olmak bizi mutlu ediyor. Ama bu ayaklarımızı yerden kesmemeli. Her maçın zorluk derecesinin var olduğunu bilerek çok titiz ve disiplinli çalışmak mecburiyetindeyiz'' diye konuştu.

-SİVASSPOR VE TRABZONSPOR'UN LİGDEKİ YERİ-

Alioğlu, Sivasspor ve Trabzonspor'un ligde bulundukları sıralamanın normalde Anadolu futbolunun ileriye gittiğinin ifadesi olmadığını belirterek, ''Türk futbolunda, gelişmişlik, kalkınmışlık var. İkincisi futbol çok hafife alınmaz. İşi doğru yapan kulüplerin, yönetimlerin, organizasyonların burada her zaman bir adım öne geçeceği gerçeği var'' dedi.

İstanbul takımlarının sanki bir konsantrasyon kaybının var gibi gözüktüğünü kaydeden Alioğlu, şöyle devam etti:
''Çünkü onlar yıllardır Türk futbolunu domine ettiler, hükmettiler ve ipi göğüsleyen onlar oldular. Trabzonspor'un en son şampiyon olduğu 1984'den sonra 1-2 sezon hariç ellerini kollarını sallayarak şampiyon oldular. Anadolu takımları tepeye ortak olmadı. Biz 1995-96 ve 2003-2004 sezonunda ciddi anlamda bu yarışın içinde yer aldık. Onlar ellerini kollarını sallayarak şampiyon oldu. Bu kez öyle olmayacak. Neticede bunu konsantre eksikliği olarak görüyorum. Biz işi ciddiye alarak, iyi organize olarak, sadece futbol takımı olarak değil, camia olarak yeni bir heyecan ortamında böyle duruma geldik. Bu mutluluk verici. Ama bunu, işin sonuna gelmek olarak görmüyoruz.''

Trabzonspor ve Sivasspor'un bundan sonra oynayacakları maçların daha da zorlu geçeceğine değinen Alioğlu, şöyle konuştu:
''Futbolcu psikolojisini de işin içine alarak şöyle söyleyebiliriz; İşin doğası gereği lider ve tepede olan takıma karşı rakip takım oyuncuları kendi kendilerini motive ederler. Trabzonspor ve Sivasspor'un şimdiden sonra oynayacakları maçların zorluk dereceleri oldukça fazlalaştı. Denizlispor maçında da bununla hareketle rakip takım işini ciddiye alacak ve tüm varlıklarını ortaya koyacaktır. Buna saygı duyarız. Çünkü biz kendi işimize, yapmamız gerekene bakarız. O da iyi hazırlanıp maça çıkmak. Bunu yapabilecek gücümüz vardır. Maçın neticesi bize bağlı.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor