Ömer Rıza Trabzonspor ve TFF'ye karşı harekete geçiyor!

TFF'yi mahkum ettiren Ömer Rıza'dan yeni hamle

Ömer Rıza Trabzonspor ve TFF'ye karşı harekete geçiyor!

2008 yılında Trabzonspor ile sözleşmesini feshederek ayrıldığı için Tahkim Kurulu tarafından tazminat ödemeye mahkum edilen Ömer Rıza, Avurpa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) açtığı davayı kazanmasının ardından Trabzonspor ve Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karşı harekete geçecek.

62 bin Euro tazminat ödemişti
Ömer Rıza'nın davasını yürüten Bezen & Partners Hukuk Bürosu'ndan avukat Zekican Samlı, süreci değerlendirdi.

Samlı, hak ihlali gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne de başvurduklarını belirterek, "Yaklaşık 3 yıl önce başvuruda bulunduk. Olumlu sonuç çıkarsa TFF ve Trabzonspor'a karşı yeniden bir hak arama sürecimiz başlayacak" dedi.

Trabzonspor ile yaşanan süreç
Sözleşme feshinden sonra Trabzonspor ile geçmişte yaşanan süreci de hatırlatan Samlı, "Trabzonspor’un ilk aşamada Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’ndan (UÇK) talep ettiği rakam 153 bin 670 Euro'ydu. UÇK, bu talebi kısmen kabul edip 115 bin 533 Euro’ya hükmetti. Tahkim Kurulu sürecin sonunda miktarı indirip, Ömer Rıza’nın toplam 61 bin 596 Euro ödemesine karar verdi" dedi.

TFF yüzünden erken bıraktı
Ancak TFF'nin kararı kendilerine zamanında tebliğ etmediğini ve bundan ötürü oyuncunun büyük zarara uğradığını kaydeden Samlı, "Çünkü Ömer Rıza bu nedenle transfer sezonunu kaçırdı. Futbol hayatının sonlanmasında bu durum büyük etken oldu. 1.5 yıl oynayamadı. İngiliz 3. Ligi'ne gidebildi. Erken şekilde kariyerini bitirmek zorunda kaldı" dedi.

"TFF kurullarının yapısının değişmesi kaçınılmaz"
Avukat Zekican Samlı, AİHM'in Ömer Rıza kararının TFF kurullarının bağımsız olmadığını kesinleştirdiğini de vurgulayarak, "Aslında benzer kararı kamu ombudsmanlığı da vermişti. TFF'nin kurulların yapısında değişikliğe gitmesi artık kaçınılmaz" dedi.


Ömer Rıza'nın futbolculuk kariyeri
8 Kasım 1979 Londra doğumlu olan Türk asıllı Ömer Kerim Ali Rıza, aynı zamanda İngiliz vatandaşı. Rıza futbola Arsenal altyapısında başladı. 2003'te Denizlispor'a transfer olan futbolcu, 2006'da Trabzonspor'a imza attı. 2 yıl burada kalan oyuncu, 2008'de Shrewsbury Town'a gitti. Ömer Rıza, 2015'te Harlow formasıyla futbolu bıraktı.

Rıza, bordo mavili formayla 39 maçta 6 gol attı.

Watford'da antrenörlük yapıyor
Ömer Rıza halen Watford altyapısında antrenör olarak çalışıyor.

Ömer Rıza Trabzonspor ve TFF'ye karşı harekete geçiyor!

TFF tazminat ödeyecek
AİHM aldığı kararla kurulların bağımsız olmadığını vurgularken, TFF'nin Ömer Rıza'ya 12.500 Euro manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Ajansspor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor