Ömer Çam; “Bozulan ilişkilerin temelinde...“

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kişisel Danışmanlık Eğitim-Danışmanlık Koçu Ömer Çam, günümüzde etkili iletişim araçlarının artmasına rağmen, insan ilişkilerinde gerilemenin söz konusu olduğuna dikkat çekerek, tek çözümün etkili iletişim olduğunu s

Ömer Çam; “Bozulan ilişkilerin temelinde...“
Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kişisel Danışmanlık Eğitim-Danışmanlık Koçu Ömer Çam, günümüzde etkili iletişim araçlarının artmasına rağmen, insan ilişkilerinde gerilemenin söz konusu olduğuna dikkat çekerek, tek çözümün etkili iletişim olduğunu söyledi. 

Trabzon Ticaret Borsası’nın ‘Borsa Etkinlikleri’ kapsamında düzenlediği, “İş Yaşamında İnsan İlişkileri ve Etkili İletişim-Sorumluluk Alma” konusunda katılımcılarla birlikte söyleşi yapan Ömer Çam, çok basit ihmaller ve noksanlıkların insan ilişkilerini, dolayısıyla yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirterek, “Yanlışlarla karşılaştığımızda aynaya bakmayı becerebilmeliyiz. İşin kolayına kaçarak kendimizi değişim ve sorumluluktan soyutlamamalıyız. Başkasını değil, gerektiğinde kendimizi değiştirmeyi de becerebilmeliyiz” dedi.


2 saat süren eğitimde ayrıca beden dilinin nasıl kullanılacağı, olaylara bakış açısı, düşünme, algılama ve dinleme yeteneği gibi konular üzerinde de duruldu. Konularla birebir örtüşen video görüntülerinin yanı sıra, güncel birikimlerin örnekleriyle renklenen eğitimin mimarı Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer Çam, farkındalık oluşturmanın hayatın birinci basamağını oluşturduğunu ifade etti.


Çam, “Eğer memnun olmadığınız hayat döngüsünü değiştirmek istiyorsanız mutlaka farkındalığı yakalamalısınız. O zaman hayatınız değişecektir. Bir insan her gün aynı şekilde davranıyor ve hiçbir gelişim gösteremiyorsa o zaman sorun var demektir. Değişmek zorundasınız. Bunun için birinci sebep sizsiniz” diye konuştu.


Trabzon Ticaret Borsası Çok Amaçlı Salon’da yapılan eğitime İl Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, DKİB Genel Sekreteri İdris Çevik, Of TSO Genel Sekreteri Murat Zırh, TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu, borsa üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler