Ölüye bile reçete yazdılar ama!

SGK ekiplerinin yaptığı inceleme ile ölümden önce yazılan reçeteler, hasta öldükten sonra da kullanılarak ciddi ölçüde ilaç vurgunu gerçekleştirildiğini ortaya çıkardıKayıtları inceleyen ekipler, İzmir'de ortaya çıkan vurgunun diğer illerde de yapılıp yap

Ölüye bile reçete yazdılar ama!

SGK ekiplerinin yaptığı inceleme ile ölümden önce yazılan reçeteler, hasta öldükten sonra da kullanılarak ciddi ölçüde ilaç vurgunu gerçekleştirildiğini ortaya çıkardı

Kayıtları inceleyen ekipler, İzmir'de ortaya çıkan vurgunun diğer illerde de yapılıp yapılmadığını araştırıyor. Suistimali tespit edilen doktorlar ve eczacılar hakkında ise suç duyurusunda bulunulacak.

ÖLÜ REÇETESİ İLE İLAÇ YANKESİCİLİĞİ
SGK ekipleri ölümden sonra yazılan reçetelerle ilaç vurgunu yapıldığını ortaya çıkardı. Ekipler, vurguncu doktor ve eczacıların peşine düştü.

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ekipleri, 9 ayda ölen kişilerin kayıtlarında yaptığı incelemede, 61 kişi adına, ölümlerinden sonra reçeteyle ilaç alındığını tespit etti. SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri denetimler kapsamında,1 Temmuz 2010 ve 1 Mayıs 2011 dönemi arasında ölen kişilerin listesini temin ederek, bu kişilerin SGK kayıtlarını inceleme altına aldıklarını söyledi.

KAYITLAR İNCELENİYOR
İncelemede, ölenlerden 11 bin 134'ünün SGK kapsamında olduğunun tespit edildiğini ve bu kişiler adına sağlık harcaması yapılıp yapılmadığının araştırıldığını ifade eden Keskin, 61 kişi adına ölümlerinden sonra reçeteyle ilaç alındığının ortaya çıkarıldığını bildirdi. Mustafa Keskin şunları söyledi:

"29 sigortalının reçetesinin ölümlerinden önce kesildiğini, fakat ilaçlarının ölümlerinden sonra alındığını, 32 sigortalı için yazılan reçete ve karşılığında alınan ilaçların ise ölüm tarihlerinden sonra gerçekleştiğini tespit ettik. İnceleme kapsamında ölen kişilere reçeteyi yazan doktorlar ve ilaçları satan eczanelerle ilgili tespitimiz de devam ediyor. Uzman ekipler raporlarını düzenledikten sonra suistimali tespit ettiğimiz kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Kayıtlarda çok yönlü incelememiz sürüyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor