Ölümle burun buruna geldi

Türkiye Trial Şampiyonası'nda araç pilotu son anda ölümden döndü. 

Ölümle burun buruna geldi

Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde düzenlenen Türkiye Trial Şampiyonası’nın 5. ayak yarışlarının ikinci gününde izleyenlerin hem nefesi kesildi hem de korku dolu anlar yaşandı. 

2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımların, parkuru en kısa sürede geçebilmek için mücadele ettiği trial branşındaki yarışlar, Safranbolu'da oluşturulan özel parkur alanında tamamlandı. Karabük Off-road Kulübü (KARDOFF) tarafından düzenlenen organizasyonda 32 sporcu ve 16 arazi aracından oluşan 8 takımın mücadelesine sahne olan yarışların son günü heyecan ve korku dolu anlara sahne oldu.
 
Yardımlaşma ve off-road ruhunun ön planda tutulduğu, 16 adet 4x4 arazi aracının pilotlarının mücadelesi nefesleri kesti. Çamurlu ve dik yamaçlardan oluşan engebeli parkurlarda cipler zamana karşı mücadele ederken, bir araç devrildi, bir araç ise takla atarak ters olarak suya gönüldü.



PİLOT BOĞULMAKTAN SON ANDA KURTARILDI

2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımların, parkuru en kısa sürede geçebilmek için mücadele ettiği trial branşındaki yarışlarda Umut Bayrak ve Halil Yeşilselvi yönetimindeki arazi aracı suyla kaplı 5. kapıdan geçtiği sırada takla atarak ters olarak suya gömüldü. Pilotu yönlendirmek için aracın dışında olan yardımcı pilot Halil Yeşilsevli, suya atlayarak pilotu kurtarmak için mücadele verdi. Aracın kapısını açarak yarıya kadar suyla kaplı pilotu dışarı çıkaran Yeşilsevli, gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi. İş makinesinin yardımı ile ters dönen araç sudan çıkarılarak yarışlar kaldığı yerden devam etti.



KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Yaşadığı o anları anlatan yardımcı pilot Halil Yeşilselvi, hayatlarının en ciddi kazasını yaşadıklarını ve arkadaşı için çok endişelendiğini söyledi. Yeşilselvi, ”Dışarıdan olayı daha rahat görüyorsunuz yardımcı pilot olduğunuz için. Biz önce aracı yan yattı sandık. Yan düşen sonra dönen araçta pilotun kullandığı kemerler dört nokta. Araç ters dönünce pilot için endişelendik. İlk hamleyi yaparak ters dönene araçtan pilotumu çıkarmak durumundaydım. Kafası yarı beline kadar ters bir şekilde su içindeydi. Bizim için en korkunç manzaralardan biriydi. Off- Road hayatımda bizim için çok ciddi bir kazaydı ve bırakıp bırakmamak için bundan sonra takım olarak oturup konuşacağız. Umut çok sevdiğim bir kardeşim. Kan bağım olmasa bile benim için bir kardeş gibi. Benim gözyaşlarım bu nedendendi. Çok endişelendim ve zor bir durumdu. Soğukkanlı olmamıza rağmen o anda bunu yapamadım” dedi.
Yaklaşık 2 bin kişi tarafından heyecanla izlenen yarışlar sonunda dereceye girenlere ödülleri hakem raporları sonrasında verilecek.





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler