Olmak ya da olmamak...

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde A Milli Takımımız, Azerbaycan ile hayati bir maça çıkıyor. Ancak bu zorlu 90 dakikada kazanmanın dışında Almanya'dan da sevindirici haberler bekliyoruz.A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A

Olmak ya da olmamak...

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde A Milli Takımımız, Azerbaycan ile hayati bir maça çıkıyor. Ancak bu zorlu 90 dakikada kazanmanın dışında Almanya'dan da sevindirici haberler bekliyoruz.

A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki onuncu ve son maçında Azerbaycan ile karşılaşacak.

Ay-yıldızlı takımın Play-Off yolundaki son müsabakası olan karşılaşma Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak. Mücadeleyi Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Peter Rasmussen yönetecek. Rasmussen'in yardımcılıklarını Henrik Sonderby ve Niels Hoeg yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Lars Christoffersen.

ÖNCE KAZANACAĞIZ! 
A Grubu'nda Milli Takımımız'ın Azerbaycan ile oynayacağı müsabakanın yanı sıra Almanya-Belçika ve Kazakistan-Avusturya maçları da oynanacak. A Milli Futbol Takımı'nın Play-Off hakkı elde edebilmesi için Azerbaycan'ı mağlup etmesi, Almanya'nın ise Belçika'ya kaybetmemesi gerekiyor.

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE
Sinan
Gökhan Gönül
Servet
Egemen
Hakan
Kazım
Hamit
Selçuk
Emre
Arda
Burak

AZERBAYCAN
Agayev
Allahverdiev
Mailkov
Huseynov
Abishov
Ufuk Budak
Sadıgov
Sadikhov
Ismayilov
Aliev
Javadov

STAT: Türk Telekom Arena
SAAT: 20:00
HAKEM: Peter Rasmussen
YAYIN: NTV

A MİLLİ TAKIM 486. MAÇINA ÇIKIYOR
A Milli Takımımız, Azerbaycan ile oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu onuncu maçıyla birlikte 486. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 88 yıllık tarihinde, 256'sı resmi, 229'u özel olmak üzere geride kalan toplam 485 maçta, 174 galibiyet, 115 beraberlik alırken, 196 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 628 gol atarken, kalesinde ise 727 gol gördü.

AZERBAYCAN İLE 7. RANDEVU
A Millilerimiz, Azerbaycan ile ise tarihindeki 7. maçına çıkacak. Şimdiye kadar oynanan 3'ü resmi 3 özel toplam 6 karşılaşmanın 4'ünden galip ayrılan Millilerimiz, 1 kez rakibine yenilirken, 1 maçta berabere sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda 8 gol kaydederken, kalesinde 2 gol gördü.

GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?
14 puanlı Türkiye, Türk Telekom Arena'da ağırlayacağı iddiasız rakibi Azerbaycan önünde galip gelerek, Kazakistan galibiyetiyle ipleri kendi eline alan 15 puanlı Belçika'nın Almanya deplasmanında puan kaybını bekleyecek. Belçika, grupta 9'da 9 yapan Almanya'yı deplasmanda yenmesi durumunda, Türkiye'nin maçının sonucunu beklemeden play-off biletini alacak.

Türkiye, Azerbaycan ile berabere kalır, Belçika da Almanya'ya yenilirse, her iki takımın da puanları eşitlenecek. Ancak, Türkiye, rakibine karşı ikili averajda üstün olduğu için (İlk maçta 3-2 yenip, ikinci maçta 1-1 berabere kaldı) yine play-off biletini alan taraf olacak.

SARI KART ALARMI
A Milli Futbol Takımı'nın Azerbaycan ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu 10. ve son maçı öncesi ay-yıldızlı ekipte tam 9 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Aday kadroda yer alan 9 futbolcu maçta sarı kart görürse, play-off'a kalınması halinde ilk karşılaşmada cezalı duruma düşecek.

Elemelerde daha önce yapılan maçlarda birer sarı kart gören Emre Belözoğlu, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta, Kazım Kazım, Sabri Sarıoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz, Yekta Kurtuluş ve Hamit Altıntop bu maçta da sarı kart görmeleri halinde, ay-yıldızlı ekibini grup ikincisi olarak play-off'a kalması durumunda, ilk maçta sahaya çıkamayacak.

PLAY-OFF TAKVİMİ
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde grup maçları bugün tamamlanacak ve gözler play-off'a çevrilecek. Play-off eşleşmelerinin kura çekimi 13 Ekim Perşembe günü Polonya'nın Krakow kentinde TSİ 14.00'de yapılacak.

Bütün gruplar arasındaki en iyi ikinci hariç, 8 grup ikincisinin katılacağı ve finallere gidecek son 4 takımın belli olacağı play-off'ta ilk maçlar 11 veya 12 Kasım'da, rövanşları ise 15 Kasım'da oynanacak.

Şampiyonaya katılacak 16 takımın belirlenmesinin ardından 2 Aralık'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'de grup kuraları çekilecek. Dörder takımın 4 ayrı grupta mücadele edeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçlar 8 Haziran-1 Temmuz 2012'de oynanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor