Olimpiyatlar sadece vesile oldu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları kapsamında yapılan tesislerde genç sporculara eğitim verileceğini söyledi.Kızılcık, yaptığı açıklamada, başta Karadeniz Teknik Üniversitesi olmak üzere tüm tarafların katılacağı bir topl

Olimpiyatlar sadece vesile oldu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları kapsamında yapılan tesislerde genç sporculara eğitim verileceğini söyledi.

Kızılcık, yaptığı açıklamada, başta Karadeniz Teknik Üniversitesi olmak üzere tüm tarafların katılacağı bir toplantıyla tesislerin kullanımı ve sporcu yetiştirilmesi noktasında bir strateji belirleneceğini belirtti.

Sporda çıtası yükselen Trabzon'un spor kenti olma adına önemli çalışmalar yapılacağını anlatan Vali Kızılcık, "Şuanda Trabzon'umuz ilçeleriyle beraber gerçekten çok önemli bir sportif alt yapıya sahip konuma geldi. Spor tesislerimiz sayesinde Türkiye ve Dünyada önemli sporcular yetiştirecek bir konuma geldik. Trabzon'umuza sadece 7 günlük olimpiyatlar nedeniyle bu tesisler kazandırılmadı. O sadece bir vesileydi, bu tesisler sayesinde bölgemizden birçok şampiyon çıkacak. Sporda çıtası yükselen Trabzon'un daha da yukarı çıkması tek dileğimizdir." dedi.

Avrupa Gençlik Olimpiyatları nedeniyle Trabzon'a kazandırılan tesislerin daha bilimsel ve daha etkin kullanılması için çalışma başlattıklarına işaret eden Kızılcık, "Bir ay içerisinde başta Karadeniz Teknik Üniversitesi olmak üzere, tüm tarafların katılımı ile burada bir veya iki toplantı gerçekleştireceğiz. Toplantılar sonucunda Trabzon'umuz ve Doğu Karadeniz bölgemizde stratejik birkaç spor dalını seçeceğiz." diyerek şunları söyledi:

"Bundan sonra bu stratejik spor dallarındaki eğitimler bu tesislerde gerçekleştirilecek. Türkiye'nin bu dallardaki ulusal ve uluslararası şampiyonları bu tesislerde yetişecek. Bu sadece Trabzon için geçerli olmayacak, civar illerimizi de kapsayan bir çalışma olacak. Böylece bu tesislerin daha bilimsel ve daha etkin kullanabilmek için bir yol haritası belirleyeceğiz. Bu strateji çerçevesinde bir uygulama başlatacağız ve en kısa zamanda hayata sokacağız."

Tesislerin öğrencilerin kullanımına açılması için de gerekli talimatları verdiğini kaydeden Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Spor tesislerimizden öğrencilerimizin faydalanması için Milli Eğitim Müdürümüze talimat verdim. Öğrencilerimizin beden eğitim dersleri, okul sonları veya hafta sonlarında bu tesislerden antrenörler nezaretinde yararlanmaları için bir program hazırlanıyor. Bu çerçevede de çalışmalar yapılıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor