Olimpiyat meşalesi yakıldı!

Trabzon'da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) meşalesi, İstanbul Olimpiyatevi'nde, Atina'dan getirilen olimpiyat ateşiyle yakıldı.Olimpiyatevi önünde düzenlenen törene, Türkiye Milli Olimpiya

Olimpiyat meşalesi yakıldı!

Trabzon'da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) meşalesi, İstanbul Olimpiyatevi'nde, Atina'dan getirilen olimpiyat ateşiyle yakıldı.

Olimpiyatevi önünde düzenlenen törene, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Türker Arslan, EYOF 2011 Trabzon Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Nihat Doker ile sporcular katıldı.

Türker Arslan, yaptığı konuşmada, EYOF 2011'in Türkiye'de yapılacak ilk olimpik organizasyon olacağını belirtti. Trabzon'da oyunlar öncesinde hazırlanan tesisleri ziyaret ettiğini belirten Türker Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu organizasyon Türkiye'de gerçekleştirilecek olimpiyat oyunları için bir ilk. Türkiye'nin bunu en güzel biçimde başaracağına inanıyorum. Çok uzun zamandan beri Trabzon'da yapılan çalışmalar artık son safhasında. Devletimiz gücünü bir kez daha ortaya koydu. Türk milleti, istediğinde her organizasyonu en iyi şekilde yapabileceğini bir kez daha gösterdi. Trabzon bu organizasyonu mükemmel şekilde yapacak kapasiteye ulaştı. Bu organizasyon, 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı için bize büyük güç verecek.''

EYOF 2011 Trabzon Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Nihat Doker ise, İstanbul'da olimpiyat düzenlemenin her zaman hayalini kurduklarını belirterek, ''Bugüne kadar birçok olimpiyat meşalesi geçip gitti. Başka ülkelerde düzenlenecek olimpiyatların meşalesine ev sahipliği yaptık. 'Ne zaman İstanbul'da Olimpiyat düzenleyeceğiz?' diye hep içimizde ukde kaldı. 24 Mayıs'ta Atina'da olimpiyat ateşini İstiklal Marşı'yla alıp buraya getirdik. O günden bu güne, bu alev hiç sönmeden yandı. Buradan Ankara'ya, daha sonra da Trabzon'a, EYOF 2011'in açılışına bu ateşi götüreceğiz. Bu organizasyonun Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığı için bir kıvılcım, iyi bir referans olmasını diliyoruz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından EYOF 2011 meşalesi, 24 Mayıs 2011 tarihinde Atina Panathenaic Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenle alınan ve alındığı günden bu yana TMOK tarafından özel bir fenerde korunan olimpiyat ateşiyle yakıldı.

Meşalenin yakılmasının ardından sembolik yürüyüş gerçekleştirildi. Bu yürüyüşte meşaleyi milli yüzücü Aslı Horasanlı taşıdı.
Meşale, bugün Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenecek törenin ardından, ikinci durağı olan Ankara'ya doğru yola çıkarılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor