Okutan'dan TS'lilere çağrı!

Trabzonspor'un futbolu çok iyi bilen, spor kültürü olan ve takımına sahip çıkan bir taraftara sahip olduğunu belirten Vali Okutan, Trabzonspor'un geçmişte seyirci hatalarından kaynaklanan bazı olumsuzluklar yaşandığını, tekrar aynı olumsuzların yaşanmamas

Okutan'dan TS'lilere çağrı!

Trabzonspor'un futbolu çok iyi bilen, spor kültürü olan ve takımına sahip çıkan bir taraftara sahip olduğunu belirten Vali Okutan, Trabzonspor'un geçmişte seyirci hatalarından kaynaklanan bazı olumsuzluklar yaşandığını, tekrar aynı olumsuzların yaşanmaması için taraftarın sağduyulu davranarak, takımımıza zarar verecek hareketlerden kaçınmalarını istedi.

Trabzonspor'u çok önemsediğini, takıma elinden gelen her türlü katkıyı sağlamaya çalıştığını ifade eden ve taraftarlara çağrıda bulunan Vali Nuri Okutan, Trabzonspor'un yeni sezon öncesinde yeni bir heyecan ve mükemmel bir birliktelik yakaladığına işaret ederek, taraftarın bu güzel tabloya ters düşecek hareketlerden kaçınmasını istedi.

Trabzon ilinin mülki amiri ve iyi bir Trabzonspor taraftarı olarak takımın seyirci hatalarından kaynaklanan üzücü olaylarla karışlaşmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Vali Okutan, “Genç bir takım oluşturuldu. Yönetim çok heyecanlı, yeni arayışlar içinde ve her gün yeni projeler üretiyor. Takım ve teknik heyet çok bilinçli bir çalışma içerisinde. Taraftarımızın da bu heyecan ve motiveye uygun olarak hareket etmesi gerekiyor. Eski tarihli fotoğraflara, belgelere bakıyorum. Sahada her hangi bir engel olmadan herkes futbol izliyor. Kesinlikle kimse futbol sahasının içine bir adım bile atmıyor. Kadınlı, erkekli herkes bir şölen halinde, futbolu tamda sporun ruhuna uygun olarak bir şov, gösteri sporu olarak algılanıyor ve izliyor. Artık taraftarımız Trabzon'un hırçınlıkların yaşandığı bir şehir olmadığını, estetiklerin, güzelliklerin, beyefendiliklerin yaşandığı bir şehir olduğunu göstermelidir. Bir kez daha taraftarımızdan Trabzonspor'un bu başı dik çıkışını centilmence desteklemelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un, Trabzon şehri için vazgeçilmez bir sevda olduğunun altını çizen Vali Okutan, bu anlamda taraftara önemli görevler düştüğünü belirterek, taraftarların Trabzon'un kültür birikimine, estetik ve spor anlayışına göre Trabzonspor'u desteklemelerini ve de misafir takımları da bu centilmenlik içinde karşılayıp, uğurlamalarını beklediğini söyledi.

Öte yandan Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından 18.12.2008 tarihinde yapılan toplantıda ilimizde oynanan maçlarda düzeni bozan 15 taraftara toplam 17 bin 500 YTL para cezası verdi.

5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna göre Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda, Yavuz Selim Suni Çim Sahası'nda, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda, Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde, (ASKF) oynanan profesyonel branşlardaki futbol ve basketbol ile amatör futbol müsabakalarında meydana gelen olaylar hakkında şu cezai işlemlerin uygulandı:

Sahaya yabancı madde atma suçundan 1 kişiye 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve Bin 500 YTL idari para cezası,

Müsabakada görevli hakemlere küfür etme suçundan 4 kişiye Biner YTL idari para cezası,

Görevli memura mukavemet ve hakaret suçundan 1 kişiye Bin YTL idari para cezası,

Müsabaka öncesinde kargaşa ve taşkınlık çıkartarak görevli memurlara küfür etme suçundan 4 kişiye Biner YTL idari para cezası,

Meşale yakma suçundan 1 kişiye 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve Bin 500 YTL idari para cezası,

Spor müsabakalarını yapıldığı alana ateşli silahla girme ve kargaşa çıkartma suçlarından toplam 3 kişiye 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve Bin 500'er YTL idari para cezası,

Müsabaka bitiminde futbolculardan forma almak için müsabaka alanına giren 1 kişiye Bin YTL idari para cezası verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor