Oğuzhan'dan Terim'e gönderme

Hollanda 17 Yaş Altı Genç Milli Takımı'nın yanı sıra İngiliz ekibi Arsenal'in genç takımında da forma giyen Oğuzhan Mesut Özil'in Alman Milli Takımını seçmesinde haklı olduğunu söyledi. Hollanda ile Türkiye 17 Yaş Altı Genç Milli Takımları arasında oynana

Oğuzhan'dan Terim'e gönderme
Hollanda 17 Yaş Altı Genç Milli Takımı'nın yanı sıra İngiliz ekibi Arsenal'in genç takımında da forma giyen Oğuzhan Mesut Özil'in Alman Milli Takımını seçmesinde haklı olduğunu söyledi.


Hollanda ile Türkiye 17 Yaş Altı Genç Milli Takımları arasında oynanan ve 2-2 biten karşılaşmada bir gol atıp bir de asist yapan genç futbolcu, “Hangi Türk genci Türk Milli takımının formasını giymek istemez. Biz, futbola yeni başlamadık ki, çocukluğumuzdan beri futbol oynuyoruz. Bizi görüpte görmemezlikten gelenler, önce kendilerini yargılasınlar” diyerek Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in "Milli takımımızda o formayı giymekten onur ve heyecan duyacak oyuncularımız var" açıklamasına gönderme yaptı.


Oğuzhan Özyakup, “Türk Milli takımımızın formasını giyen herkes nasıl onur ve heyecan duyuyorsa, bende Türk kökenli olduğum için onur ve şeref duymaktayım. Milli takımlara teklif edildiğimizde 'O futbolcudan elimizde yüzlercesi var' denilip, bizleri kapıdan geri çevirenler, asıl suçlu olanlardır. Her futbolcunun onur ve şerefi vardır. Hangi milli takım futbolcusuna değer verip, o futbolcuyu bağrına basarsa, futbolcu da orayı tercih eder” şeklinde konuştu.


Hollanda Milli Takımı'nın formasını giymekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Özyakup, “Ben bu ülkede doğdum ve burada büyüdüm, aynı zamanda Hollanda vatandaşıyım. Nasıl Türk kökenli olduğumdan onur ve şeref duyuyorsam, Hollanda Milli takımının formasını giymekten dolayı da onur ve şeref duyuyorum” dedi.


12 Şubat tarihinde İspanya'da oynanan 17 Yaş Altı Hollanda - Türkiye arasındaki Genç Milli Futbol Takımları karşılaşması 2-2'lik skorla sona ermişti. Hollanda'nın 66. dakikadaki 2. golü Oğuzhan Özyakup'tan gelmişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor