Ogün Temizkanoğlu: Fenerbahçeli futbolcular devre arasında şampiyonluğumuzu kutladı!

Trabzonspor ve Fenerbahçe'de forma giyen Ogün Temizkanoğlu açıklamalarda bulundu

Ogün Temizkanoğlu: Fenerbahçeli futbolcular devre arasında şampiyonluğumuzu kutladı!

Trabzonspor'un eski futbolcusu Ogün Temizkanoğlu, ertelenen liglerin durumu ve geçmişe dair açıklamalarda bulundu

Haziran'da liglerin başlama ihtimalinin az olduğunu söyleyen Temizkanoğlu  "Bu süreç uzun süreç gibi gözüküyor. Futbolcuların kafasında futbol olduğunu düşünmüyorum. Diğer ülkelerdeki yayılma hızı bizde yeni başladı. Biz kendi önlemimizi almazsak Haziran'da o tribünleri boş bırakmak zorunda kalacağız. Bu iş temizlenmeden sahaya dönüleceğini düşünmüyorum." dedi.

"Bu sene büyük ihitmalle yok sayılacak!"

Bu yıl liglerin yok sayılacağını düşündüğünü belirten Temizkanoğlu   "Koronavirüs sürecinden şu an ekonomik olarak etkilenen kulüpler var. Trabzonspor iyi yolda ama borç içinde olanlar var. Bence bu sene büyük ihtimalle yok sayılacak. Futbolcuların sözleşmeleri lig tescil edildiği zaman bitiyor. Tescil edilmediği zaman kulüpler kimseyi almayacak ve bu durum kulüpler açısından avantaj olacak. Transfer olmayacak, ekonomik olarak biraz daha rahatlama olabilir. Emek veren Trabzonspor dahil her kulüp hakkını isteyecektir. Ancak burada önemli olan sağlıktır. Ekonomik olarak kayıp olacaktır ama bu avantaja çevrilebilir. Uefa'nın ligleri Ağustos'a kadar bitirin demeleri yersiz bir hareketti. Uefa'nın bu kararı vermesi şu an mümkün değil. Ne zaman oynanacağı ve nasıl olacağı belli değil. Yapamayacakları bir şeyin kararını almak bence zor." dedi.

Fenerbahçe'ye nasıl transfer oldu?

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olma hikayesini anlatan Temizkanoğlu  "Ben o dönem Trabzonspor'da kadro dışı kaldım. Campell'ı savundum ve kadro dışı bırakıldım. Sözleşmem bitmek üzereyken tesislere gittim. Önce kendi kulübümle konuşmak istedim. Ama onlar çok istekli değildi.  Aziz başkan  "istediğin kadar konuş biz senin ödemeni yaptık sen Fenerbahçeli oldun' dedi. Bir kulüp sizi istemiyorsa alternatifLeri değerlendirmek zorundasınız. Ben de değerlendirdim ve iyi ki Fenerbahçe oldu." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un arası nasıl bu hale geldi?

Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki gerginliğin nedenleri hakkında konuşan Ogün Temizkanoğlu  "O dönem Fenerbahçe ile Tranzonspor arasında bu kadar gerginlik yoktu. Bu boyuta getirenleri konuşmalı. Aslında bu boyuta nasıl geldi? Bizim dönemimizde saha içinde olan orada kalıyordu. Şimdi öyle değil artık. Bizim zamanımızda tribünler yarı yarıyaydı. Ben o dönemleri özledim. O kadar güzel görüntüler vardı. Tezahürat olarak atışmalar vardı ama saldırma yoktu. Şimdi daha kötü oldu ve iki takım taraftarları deplasmana gidemiyor." şeklinde konuştu

"1996'da Uche ve Högh şampiyonluğumuzu kutladı"

1996'daki Trabzonspor Fenerbahçe maçını anlatan Temizkanoğlu  "Bizim için çok güzel bir gün değildi. Trabzon şehri için güzel bir gün değildi. Fenerbahçe bizim kaleye çok fazla gelmedi. Biz daha fazla pozisyona girdik.Şampiyonluğu hak eden çok iyi bir takımımız vardı. Devre arasında Uche ve Högh yanıma gelip 'şampiyonluğunuz hayırlı olsun' dedi. Onların hiçbir umudu yoktu. Yediğimiz 2 tane gol dünyamızı kararttı. Biz de istemezdik ama yaşanması gerekiyordu.  Trabzonluluk ruhunda illa ezeceğim ve yeneceğim mantığı vardır. Bunun bedelini ağır ödedik. Hiç beklemediğimiz bir skorla karşılaştık. Kafamızda hiç mağlubiyet yoktu. Aslında bu kadar saldırmaya gerek yoktu. Beraberlik bile yetiyordu. Trabzon şehri o maçtan sonra yıkıldı. Biz futbolcular o maçtan sonra 3 gün antrenman yapamadık. Sahaya çıkamadık, tesislerde kaldık, bütün perdeleri kararttık. Yemek bile yiyemiyorduk, onu mağlubiyeti hazmedemiyorduk. Sonraki Karşıyaka maçını kazandık ama bir şey ifade etmiyordu. Vanspor maçını kazansaydık Fenerbahçe mağlubiyeti etki etmezdi." dedi.

Ajansspor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler