Oğlu çalıştırdı, şampiyon oldu!

Oğlu tarafından çalıştırılan 51 yaşındaki Manisalı tekwandocu Suna Dilber, Türkiye Taekwondo Poomse Şampiyonu oldu.Antrenörlüğünü oğlunun yaptığı Suna Dilber, Balıkesir’de düzenlenen 571 sporcunun katıldığı Türkiye Taekvondo Poomse Şampiyonası’nda, 51-60

Oğlu çalıştırdı, şampiyon oldu!

Oğlu tarafından çalıştırılan 51 yaşındaki Manisalı tekwandocu Suna Dilber, Türkiye Taekwondo Poomse Şampiyonu oldu.

Antrenörlüğünü oğlunun yaptığı Suna Dilber, Balıkesir’de düzenlenen 571 sporcunun katıldığı Türkiye Taekvondo Poomse Şampiyonası’nda, 51-60 yaş arası büyük bayanlar kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Aldığı şampiyonluk madalyasının ardından oğlu Atilla Orkun Dilber eşliğinde programlarına yoğun bir şekilde devam eden Suna Dilber’in hedefi Meksika’da düzenlenecek Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda derece yapmak.

1978 senesinde tekwandoya başladığını anlatan Suna Dilber, “Balıkesir’de düzenlenen Türkiye Taekwondo Poomse Şampiyonasında Türkiye birincisi oldum. Beni destekleyen oğlum Atilla Orkun’a teşekkür ederim. Sporun yaşının olmadığını gösterdim. Bu yaşta şampiyon olmak büyük bir özveri gerektiriyor. Çok güzel bir şey. Günde en az iki saat antrenman programım var bunu 4 saate çıkarıyorum. Bundan sonraki hedefim dünya şampiyonasında derece almak. Amacım sporun yaşının olmaması. Herkese spor yapmasını tavsiye ediyorum. Sağlıklı yaşamak isteyen herkes spor yapsın” diye konuştu.

"ANNEMLE ÇOK GURUR DUYUYORUM"

Annesi Suna Dilber’in şampiyonluğunun gururunu yaşadığını belirten Atilla Orkun Dilber de, “Annemin Türkiye şampiyonasında gösterdiği başarıdan dolayı çok gurur duyuyorum. Kesinlikle çok müthiş bir başarıydı. Bundan sonraki amaçları arasında dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Antrenmanlarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Daha iyi bir performans sergilemek için en iyi şekilde uğraşacağız. Şuan Türkiye Şampiyonasında çok gururlu bir sevinç içerisindeyim. Hedefimiz dünya şampiyonası.

O hedef yolunda antrenmanlara en iyi şekilde devam edeceğiz. Ben oğlu olarak kesinlikle gurur duyuyorum. Böyle bir annem olmasından dolayı kesinlikle gurur duyuyorum. Ayrıca, bu yaşta 51 yaşında, spora kendini bu kadar adamış ve bu kadar iyi performans sergileyen, hayatının her dönemini spora adamış bir insan olarak onunla gerçekten gurur duyuyorum. Ülkemiz adına da en iyi şekilde hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor