Of o konuda merkez oluyor

Of Kaymakamlığı ve Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu Birdirbir Of Temsilciliği tarafından okullar arasında düzenlenen “Tombik ve Dokuztaş” şampiyonası final maçı ile son buldu.Kaybolmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının canlandırılması noktasında O

Of o konuda merkez oluyor

Of Kaymakamlığı ve Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu Birdirbir Of Temsilciliği tarafından okullar arasında düzenlenen “Tombik ve Dokuztaş” şampiyonası final maçı ile son buldu.

Kaybolmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının canlandırılması noktasında Of Kapalı Spor Salonunda ilk kez gerçekleştirilen şampiyonada dereceye giren takımların kupası ve madalyaları Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından öğrencilere verildi.

“Çocuk oyunla büyür, oyunla sosyalleşir" sloganı ile bu yıl uygulamaya koydukları Tombik ve Dokuztaş oyunu ile öğrencilerimizin eski oyunları öğrenip gelecek nesillere aktarmasını amaç edindiklerini belirten Of Kaymakamı Eren Arslan, “Unutulmaya başlanmış olan çocuk oyunlarının ilçemizde ilk kez düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum. İlçemiz, içinde “eğitim” olan her türlü organizasyon ve faaliyetlerin destekçisidir. Hem sosyalleşmenin hem de eğitim aracı olan ‘geleneksel oyunlarımız’ bu ve benzeri etkinliklerle hem yaşatılacak hem de kurumsallaşacaktır” dedi.

İki gün boyunca yapılan müsabakalar sonrası İlkokul kategorisinde Kireçli Dursun Dumangöz İlkokulu birinci, Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu ikinci, 28 Şubat İlkokulu üçüncü oldu. Ortaokul Kategorisinde ise 28 Şubat Ortaokulu birinci ,Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu C Takımı ikinci, Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu B Takımı üçüncü oldu.

İlçemizde 19-20 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenen Tombik ve Dokuztaş Semineri'nin ardından 3-4 hafta gibi kısa bir sürede güzel bir organizasyon ile ilçe şampiyonasını başarıyla yaptıklarını söyleyen Of Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Mendil Kapmaca Federasyonu İlçe Temsilcisi Hakan Kurt, "Haziran ayının ikinci haftası İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'nda ilimizi temsilen Of 28 Şubat Ortaokulu katılacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor