O tüfek için neler söylediler

Fenerbahçe otobüsüne Rize dönüşü saldırı düzenleyen ve henüz kimliği belli olamayan failler hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Jandarma ve Polis ekipleri incelemeleri sırasında bir adet seri numarası olmayan tüfek buldu. Bu tüfeğin neden seri num

O tüfek için neler söylediler

Fenerbahçe otobüsüne Rize dönüşü saldırı düzenleyen ve henüz kimliği belli olamayan failler hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Jandarma ve Polis ekipleri incelemeleri sırasında bir adet seri numarası olmayan tüfek buldu. Bu tüfeğin neden seri numarası yok sorusuna ise; eski emniyet müdürleri şöyle yorumladı.

Eski Emniyet Müdürü Feramuz Erdin: Silahı kimin yaptığı tespit edilir

“Seri numarası olmayan, el yapımı silahlar, daha çok terör dışındaki suç tiplerinde kullanılır... Silahın yapım tekniğine bakılarak hangi usta tarafından yapıldığı kolayca anlaşılır. Ele geçirilen silahın hangi bölgede, kim tarafından yapıldığı ve kime sattığının tespiti yapılabilir. Eğer ele geçirilen silahın seri numarası silinmişse de pek fark etmez. Çünkü seri numaraları belirli bir basınçla demire işlendiği için ne kadar silinse bile o silahın seri numarası Polis Kriminal Laboratuvarı’nda kolayca tespit edilir.”

Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin: Adiyen suçlu kişiler de kullanabilir

“Şikeyle tahrik edilmiş spor taraftarı var. Hem Trabzon hem Fenerbahçe cephesinde gerilim var. Bu olay sonrasında karşılıklı saldırılar olabilirdi. Sıra dışı olaylar oluyor. Savcının şehit edilmesi ve AK Parti’ye saldırı. Bunun şiddet ortamını körüklemek için yapıldığını düşünüyorum. Taşeron işler sadece terör örgütlerine yaptırılmaz. Tetiği çeken taşeron olduğunu bilmeyebilir. Tüfeği adiyen suçlu kişiler de kullanabilir. Otobüse ateş eden kişi şoförü hedef almış. Silahı tinerci de kullanabilir. Örgüt işi olup olmadığını anlamak için daha erken.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor