O Trabzonspor aşığı

 Trabzonspor dendimi onun için akan sular duruyor. Gözlerinin içi parlıyor. Bu aileden gelen bir sevda, bir tutku. Efsanevi Trabzonspor'un yaratılışında amcası Utku Bozoğlu'nunda büyük emeği vardı. Bugün aynı heyecanı Bozoğlu ailesinin ikinci kuşak olan t

O Trabzonspor aşığı

 Trabzonspor dendimi onun için akan sular duruyor. Gözlerinin içi parlıyor. Bu aileden gelen bir sevda, bir tutku. Efsanevi Trabzonspor'un yaratılışında amcası Utku Bozoğlu'nunda büyük emeği vardı. Bugün aynı heyecanı Bozoğlu ailesinin ikinci kuşak olan torunu Uğur Bozoğlunda var.

Başkan Sadri Şener'in bir sözü üzerine İzmir'den kalkıp Trabzon'a gelerek 200 milyarlık kombine bilet aldı. En fazla kombine bilet alan taraftar olarak Trabzonspor tarihine geçti.

DAHA ÇOK DESTEK OLMALIYIZ
“Şuanda mutluyuz umutluyuz liderlikten sonra her şey yolunda güzel gidiyor. Takım iyi bir sinerji yakalandı. Daha iyi gidecek gibi görünüyor. Açıkcası olumlu yanı şuanda liderliğin keyfini çıkartıyoruz. Cami ada'da birlik, bütünlük sağlandı. Camiada bunun daha fazla olması lazım her kesimle kucaklanması lazım. Çok ileri gelenlerimiz var. Büyük futbolcularımız, teknik direktörlerimiz, yönetimimiz şuanda İdmanocağından, İdmangücünden eski yöneticilerimiz herkesin bir araya gelip de istişareler yapıp daha fazla neler yapabileceğiz diye konuşmaları lazım. Hani uzun yıllardır bu kadarda destek görmedik, hem yönetime, hem futbol takıma yani bu destek sahada futbolculara da yansıyacak. Çünkü güven ortamı yaratıyor. Güvenen futbolcuda kendinden daha fazla potansiyel daha fazla olumlu hareketler sahaya yansıtır yani skor önemlidir”.

SAĞ VE SOL TARAFA TAKVİYELER LAZIM
“Futbolda eksiklik var, muhakkak hiçbir şey yüzde yüz olmaz. Biz istiyoruz ki her şey tam olsun ama takımda büyük bir azim var, inanç var. Bu inanç çok önemli, yıllardır böyle bir şey yoktu. Eksiklerimiz var, yok değil yani defans çok iyi oldu stoper iyi, ön liberolar iyi, Bakıyorsun takıma arapası atıyorlar aralara bana kalırsa eksiklik sağ kanatta onlarıda gündeme getirdiniz. Devre arasında sağ, sol kanatlara takviyeler lazım Barış ile Isaac'ın ortaya sağ ile sola monte edilmesi lazım. Çünkü sağ ve sola büyük iş düşüyor. Bence. Antalyaspor maçında yediğimiz gole baktığımızda sağ bekte oynayan oyuncumuz ileriye çok çıktı. Çıkınca arakasında da boşluklar kaldı”.

BİRLİK BÜTÜNLÜK SAĞLANMASI LAZIM
“TS çok daha iyi olacak. Oynadığı futbola baktığımızda olumlu ışıklar geliyor. Bana kalırsa birlik bütünlük gerçi klişeleşmiş bir laf ama gerçekten onun sağlanması lazım bundan sonrada bazı yapılan işler var, onlarında hakkını vermemiz lazım. Neden aktiflik Trabzonlu insanın bir yapısında vardır. Bu yapıya göre uygun hareketlerle hareket ediyoruz. Bu nedir hızlı, çabuk karar veririz.Yani yönetimin puro aktif yapısı var.Yani heyecanlıyızdır azimliyizdir. Trabzon insanı bu özellikleri her zaman öne cıkmıştır. İzmir'de, İstanbul'da,Ankara'da ticaret yapıyoruz.Bu çevre ile 10 yaşından beri bu sektörde iç içeyiz, o yüzden Trabzonluların farkını şehir dışında daha rahat anlıyoruz, buda nedir azimli, heyecanlı, hızlı, pratik karar verip uygulamasıdır.Bunada puro aktif diyoruz.
Trabzon şehrinin içinde çeşitli eksikler var. Çok göç var yaptığım araştırmalara göre gayri Müslimlerinde ticarette çok etkileri var. Onlarla kaynaşmış Trabzonlu cümlesi var. Bu insanlar Trabzon'dan çıkınca yerine gelenler dolduramadılar. Yani şehirler limanları ile ticareti ile öne çıkarlar tarihinde İzmir limanı mesela İzmiri kaldırmıştır. Trabzon limanı yüzyıl öncesinden İzmir'den daha önemli limanmış, ama bu cemiyet çıkınca bir boşluk yaratmıştır. Trabzon ticaret kentidir. Buda nedir gayrimüslimlerin çevresi varmış onlar çıkınca oldukları yerde kalmışlar. 70'li 80'li yıllardan sonra ticaretten uzaklaşmış”

Trabzon'un çok büyük göç vermesinin etsi var. Türkiye'nin en çok göç veren şehirlerinden birisidir Trabzon, Gümüş hane ve çevre iller yatırımlar alamamış devletten yeterli desteği katkıyı alamamış, bence nasıl alırsın bir karayolu projesi var. Yıllardır bitememiş 15–20 senede ancak bitmiş. Bununda bazı tahribatlarıda var, üzücü yanlarıda var. Bana kalsa unutulmuş bir deniz var. Nakliyatta bunu nasıl unutursunuz. Daha çok tersane olması lazım, Trabzon limanından, Gürcistan, Rusya'ya bir hat olması lazım. Trabzon, İstanbul un gemicilik seferleri ile bağlanması lazım. Atatürk'ten sonra çeşitli eksiklikler olmuş bunları tamamlayamamışız. Mesela demir yolu var. Trabzon doğuya bağlanması lazım, Trabzon burada büyük il olması lazım olmadığı için kulübün de ekonomik eksiği bu nedenlerden de olmuş. Trabzonspor çok büyük takım yinede bu nedenlerde bu kadar adıyla yarışması bile büyük bir başarıdır bence”.

KAYSERİLİLERYABANCI YATIRIMCILARI ALMADILAR
“Yönetim başa geldiğinde acil plan Avni Aker stad yapacağı için kale arkalarını yıkalım hemen yerine kalenin yakınına tribünler yapalım fikrini söylemiştim. İnanırımsınız 1 hafta içinde karar verdiler. Belki Ankara'da iki saat onun üzerine konuştuk, çünkü Akyazı'nın çeşitli eksikleri var. Bunların giderilmesi için bağzı prosedürler var, aşılması zaman alıyor aşılması iki yıl olur herhalde o yüzden kendi stadımızı yenileyelim güzelleştirelim bir arena atmosferi oluşturalım. Maraton ile karşıki Türübünüde yapıştıralım 1 yıl sonra ilk önce elimizdekini değerlendirdik güzelde oldu. Yaparlarken de gezdik, dolaştık o ilk adım atıldı. Akyazı projesi içinde oturduk konuştuk nasıl olacak dediler, Avni Aker stadını bir firmaya verirsiniz gider yıkar otel alışveriş, merkezi konut projesi yapar ve karşılığında'da takıma hediye eder.

İzmir Karşıyakada yüz yedi bin metre kare alana Bozoğlu mavişehir evleri projesini yapıyoruz.Bu projemizin bir kısmını tamamladık, bir kısmı devam edilyor.Ayrıca yine İzmirde Bozoğlu inşaaat grubu olarak 5.5 kilometre birinci tüneli yaptık. ikinci tünel içinde çalışmalarımız sürüyor. Bunuda üç buçuçuk kilometrelik tünelin inşaatına devam ediyoruz. Kayserispor'un yeni stad projesi için ben Kayseri ile görüştüm ve hiçbir yeri yatırımcıyı yabancı yatırımcıyı yanımıza alamadık. Alamadığımız için Kayseri belediyesi ile yabancı yatırmcılar anlaşamadık. Türkiyede gurup olarak Şanlıurfaspor stadını, Üniversitelerde izmir spor salonunu yaptık. Yüzme havuzu yaptık.


BUNUN ALTINDAN DEVLET ÇIKAR
Galatasaray'ın seyrantepede yaptığırdığı stad ihalesine girdik.
Trabzon'da iş merkezi yapılmış, bir tane daha yapılırmı zannetmiyorum.
Trabzon da bir tane daha yapılırsa zararıda olabilir kunduracılar ve diğer esnafa da zarar verir. Uzun lafın kısacası devlet destek verilecek Gençlikspor müdürü ihale edilecek bir fon ayıracak ihale edilecek Gençlikspor il müdürüde Trabzonlu TS'yi de  sever burada iyi bir tesis yapılması lazım. Kayseri stadını da Belediye yapıyor. Bizim Belediyemizin o kadar büyük kaynağı yok kulübe destek olacak Gençlikspor Genel Müdürlüğü'nden bütçe ayrılırsa Akyazı'daki stad yapılır. Diğer yöndenstadı yapmasıda zor olur. Denizi doldurma olayı inanılmaz, hesap kitap meselesi şuanda 50 milyar 100 milyar cekipde dolgu yapabilirsiniz. Bu 200 binde veya 250 binde olabilir. Denizi dolduruyorsun. Ama deniz bir etsimi yaptığında götürüyor. Bana git anahtar teslimi yap deseler yapmam. Çünkü buranın hesabı kitabı belirlenemez. Yeraltı işlerler deniz üstünde yapılan işlerde anahtar teslim fiyatları tuturamazsınız. Birim fiyatının altından kulüp çıkmaz bunun altından ancak devlet çıkar”.

TÜM İSTEĞİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ
Azmi yaşamak lazım yansıtmak gerek, Özkan Sümerin bir tabiri vardır. Bu takım küllerinden kaldırıldı burada potansiyel var. Önemli olan bunu hayata geçirmek, emin olun bütün taraftar gençler veya orta yaşlı taraftar kitlemizde de bu var. Bir kıvılcım bekliyorlar, bir ateş bekliyorlar o zamanla ayağa kalkacak, o konuda bir şüphem yok. 16 bin kombine sattınız, valimiz büyük desek çıktı. Onun haricinde taraftarda elinden gelen her şeyi yaptı. Trabzon hayatında bu kadar kombine satmadı. Beşiktaş 11bin kombine sattı. Her geçen gün de taraftarın ilgiside artacak, ama o heycanıda yaşatmak lazım. Sadri Şener'inde heyecanlı bir yapısı var. Sayın Başkan daha fazla havayı da verecek, yönetimdeki arkadaşlarda heyecanlı daha önce yönetimlerde bu heyecan yoktu. Şimdi görüşüyorum hepsinde bir umut var, bir heyecan var. . Performans arttırılabilir Trabzon şehri başarı istiyor. Herkes şampiyonluk istiyor, parolamız şampiyonlar ligi olması gerek eğer devre arasında iyi takviyeler olursa ben inanıyorum şuan ki en büyük istek şampiyonlar ligi ama şampiyonlukda olabilir. Trabzonlu her şeyi yapabilir buna inanması gerek, yani tam inanmamız gerek.”


STOPER ALINMADIĞI İÇİN ŞAMPİYONLAR LİGİ HAYALAMİZ BİTTİ
Görev yapan yönetimlerin her zaman olumsuz şeyler yaptı diyemem.2003–2004 senesinde şampiyonlar ligine girdik. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Yöneticiler geldi başkanlar geldi kimse bir şey yapmadı değil. Ama hep bir şey oldu. Mesela Atay Aktuğ döneminde Dinamo Kiev maçında o kadar şampiyonlar ligine yaklaştık. Tayfun'da o zaman takımda stoper oynuyordu. O yönetime o kadar yalvardık. Bu takıma bir stoper alın diye yalvardık. O zamanda El Saka Gençlerbirliğinde oynuyordu. Tolga ile Erdinç'de sakattı. Bir tanede daha stoper alınmalıydı. Tayfun'la bu iş olmayacak. 1 milyon Euro yüzünden orda şampiyonlar ligi haylimiz bitti Rusya'da 2-0 yendik, kendi sahamızda 2-1 yenildik. Niye yenildik uzun boylu stoperimiz yok diye. Adamların bir forvet oyuncusu vardı. Boy ortalamaları 1.95cm idi. İki tane kanattan gol yedik, bir tane stoper alsaydık beklide o golü yemezdik.”

YATTARA HER ŞEY DEĞİL
Antalyaspor maçında e bir şey gördüm. Her şey Yattara değil, biz varız. Colman diyor ki ben varım Umut diyor ki ben varım Gökhan diyor ki ben varım. demeçlerinde'de söylüyorlar. Tek gol atan adam yok. Gökhan attı, Colman attı, Selçuk attı her hafta birisi atıyor. Bundan sonrada Song atacak Egemen atacak takımın tek adama endekslenmesin o zaman ben Yattara konusunu kapatıyorum. TS kişilere endeksli değildir. Ben gelirim başkası gider herkez için böyledir”.

BASKIDAN KİMSE KORKMASIN
Alt yapı konusunda benimde düşüncelerim var. Bir defa Hollanda ile alt yapı konusunda ciddi bir şekilde çalışma yapmamız gerek. Bir Ajax modeli yapmamız lazım. Ama Ajax modeli ben göremedim. Yapılan eksikliklerden biriside bu bence bunlar istişaredir. Ben varım ben her zaman baskı yaparım bizde mesela baskıdan kimse korkmasın isteklerini de Trabzonlular söylesin ben açıkça söylüyorum. Türkiye liderliklen otoriter acısından oturmuş bir ülke yani. Mekanizmasında'da baskıdan yanayım ama gündeme getirelim sürekli Hollanda modelini nasıl yaparız. Trabzon'daki otelin yapılışını bir Hollandalı gelip görüyorsa, Kulübede  gelsin bir konuşsun bir birliktelik olsun. Oyuncular gitsinler 1 hafta seyahat yapsınlar. Niye paf takımı gitmiyor Niye A takım gidiyor. Karadenizspor maliyetli bir proje bence burada Hollanda projesine Ajax modelini uygularsak çabuk verim alırız. Takım hemen 1 ya da 2 tane oyuncu kazanması gerek ama nasıl kazanacak çeşitli eksikler var. Karadenizspor'da bence. Futbolcuların  Karadenizspor'a düşmesi yanlış mı? Değil. Oynayamayan oyuncu Karadenizspor'da bir yıl oynar. Ondan sonra bunları nasıl geriye kazandırabiliriz. Bunları yapanlar Hollanda Ajax bu adamlar gelsinler alt yapı konusunu anlatsınlar. Kısa zamanda bunun yapılması gerekir. Onun içinde yönetim Avrupa'ya bunu entegre etmeli. Onların artılarını alsınlar. O yüzden yapacağımız işler daha var.”


BU OYUNCULARA SAHİP ÇIKALIM
Bu takımdan başka neyimiz var, varlık bence gurur kaynağı maddiyat ile ölçülmez. Trabzonspor, Beşiktaş ile Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlar ile aşık atıyoruz, kolay değil, belki şampiyon olamadık ama Hami'leri, Abdullah, Ogün'leri kaç kez milli oldular. Fatih ve Gökdenizi yetiştirdik. Çocuklar 50 milyon Euro kazandılar ve Rusya'da top oynuyorlar ben olsam oynanmam o buzlu sahanın içinde top oynamanın ne kadar zor olduğunu bilinmez ama onlar kulüp para kazansın diye gittiler. Yattara gibi gitmediler. Yattarada yanlış yere gitti çok seviyoruz onu takıma neşe kattı. Trabzon küsmesin Yattara'ya oda para kazandırdı Trabzon'a küsmesinler ona. Tayfun hakkında konuşmak istiyorum ben Trabzon taraftarını çok seviyorum ama bunu yapmasınlar. Tayfun'a bir hata yaptı diye baskı yapılır ama yuhalamak bize yakışmaz. Çocuk Trabzonlu bana kalsa maçın kahramanı Trabzonlu başı sarılı kaşı yarılmış bir durumda resmen Trabzon ruhunu yansıttı. Azminle tekmeye kafa atıyor, mükemmel bir mücadeledir bence, Hüseyin bir kahramandır Trabzon'un ruhunu yansıttı için ötekilerde hırslanıyor. Egemen hiçbir şeyden korkmaz bence harika yani Song harikalar bu futbolculara sahip çıkmamız lazım önceki zamanlarda bu mücadele verilmiyordu belki bir yılgınlık vardı heyecan yoktu. Trabzon yönetimi aktif bir yönetimdir hemen reaksiyonu hemen gösteriyor ama bir önceki yönetimde bu yoktu TS -Sivas maçından sonra hakem bir açıklama yaptı maçta 6 tane futbolcuyu atmamız gerekiyordu eğer sahaya çıksaydı. Ben söyledim hakemin söylediklerini gazetelere televizyon'a adamlar bunu istemediler Sivas'a ceza bile gelmedi benim söylemek istediğim reaksiyon buydu. Gökhan Ünal'ın transferi bir günde bitti, Yattara'nın transferini bir günde gerçekleşti. Çabuk hareket ediyorlar bu bir Trabzon karakterliğidir. Eksikler hemen gündeme geliyor hemen giderelim diyorlar. Başkan şu zamanda sezon arasında biz transfer yapacağız diyor. Daha önce sanki ölü toprağı vardı üstünde sanki basın elinden geleni yapıyor ama cevap veren yok varmıydı böyle bir şey ben sürekli takip ediyorum. Bizim basın camiasında çalışanlar İstanbul'a, Ankara'ya gidin bizim sesimizi duyurun yani sesimizi getirin biz önder oluruz”

HES PROJESİNİ DESTEKLİYORUM
HES projesine bence karşı çıkılmamalı. Türkiye'de ilk karşı çıkılacak bir şey değil profesyonel bir kadro yapılacak ve yatırımı iyi gerçekleştirecek bilen kişiler gelecek. Elektrik üreticiler başkanı Önder Karaduman gelecek harika açıklamalar yapıyor. Bu işi yapılmalıdır diyor bunu dinleyelim daha çok bir araya gelelim ben kendisini hiç takip etmiyorum sadece demeçlerini dinliyorum daha yeni bir demeçlerini çıktı stadyumun üstünü Güneş panelleri yapalım diyor Trabzon stadının elektiriği kendisini sağlasın o elektiriğide devlete satalım bütün hepsini kapatalım 24 saat yaşasın o stad Pazar günleri konser olsun açık hava tiyatroları olsun aktiviteler olsun. Trabzon stadı açık olsun devamlı çalışsın enerji sağlasın sesimiz her yerde duyulsun gümbür, gümbür. Ben HES projesini destekliyorum. Ben Ankara'da destekleyelim, elimizden gelen neyse onu yapalım. Mesela TV buda bize itibar sağlayacak. Ama kendi stüdyonu alıp, kendi elemanını alıp hiçbir işe girmesin bu işi ihale etsin böyle işler avantaj getirir. Ticari hayatta, müşavir gazetecesini televizyoncusunu koyalım onada kontrat yapılsın ve ayrı bir şirket kurulsun, bunun hakkını satın alsın ve TV getirsin”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor