"O top sayı olunca Oğlum ağladı"

Trabzonspor Medical Park Basketbol Kulübü’nün birinci lige çıkaran eski başkan Mehmet Yiğit Alp, Kuzey TV’de yayınlanan Pota Arkası programına katıldı. EuroChallenge Final Four maçlarında Trabzonspor MP Kulübü’nün mücadelesini ve taraftarların büyük deste

"O top sayı olunca Oğlum ağladı"

Trabzonspor Medical Park Basketbol Kulübü’nün birinci lige çıkaran eski başkan Mehmet Yiğit Alp, Kuzey TV’de yayınlanan Pota Arkası programına katıldı. EuroChallenge Final Four maçlarında Trabzonspor MP Kulübü’nün mücadelesini ve taraftarların büyük desteğini değerlendirdi. Kulüp Başkanı Abiş Hopikoğlu’nun kendisini davet etmesine rağmen işlerinin yoğunluğu nedeniyle Trabzon’a gelemediğini ifade eden Alp, “Gönlüm oradaydı. Müthiş bir destek vardı” dedi. Oğlu Kuzey ile final müsabakasını izlediği anı anlatan Mehmet Yiğit Alp, “O son saniye şutu girmesiyle oğlum ağlamaya başladı. Çok etkilendi. Bende tabiki çok üzüldüm. Trabzonspor MP Basket o kupayı hak etmişti. Şansızlık ama bu yolda galiptir mağlup” dedi.

Program yapımcısı İsmail Alkan’ın,”Trabzonspor basketin buralara gelmesin de sizin de büyük katkınız var. Bu mutluluğu sayenizde yaşadık” sözlerine Alp,” Ben ve arkadaşlarımın bu işe ufacık bir katkısı varsa ne mutlu bize… Ben maçı TV’den seyredebildim. İnsanın o görüntüyü gördüğünde duygulanmaması elde değil. Trabzon’da bir Avrupa maçı oynanıyor. 10 bin Trabzonspor taraftarı salonda ve final müsabakası oynanıyor. Çok etkileyici bir görüntüydü. Bu görüntü için gerçekten şu andaki başkan sayın Abiş Hopikoğlu beye sponsor Muharrem Usta beye, yönetim kurulu üyelerine teknik ekibe, idari personele hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bu görüntüyü bize yaşattıkları ve finali Trabzon’a getirdikleri için. Trabzon Basketboluna bir taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Bunlar bizim görmek istediğimiz görüntüler. Trabzon’a da bu görüntüler yakışıyor. Trabzonspor taraftarına çok daha iyisi yakışıyor. Keşke kupayı da alsaydık ve o keyfi de yaşasaydık. Olsun kısmet seneye inşallah daha büyük başarılar elde edebilirler. Çok keyif aldım” şeklinde konuştu. “Hiç birşey kaybetmedik” diyen eski Başkan Alp,”Bu yolda galip sayılır mağlup… Hiç kimse üzülmesin orada o görüntü Trabzonspor basketbolunun ileride nerelere gidebileceğini herkese gösterdi” dedi.

BU ŞEHİR HAKSIZLIKLARA BAŞARISIYLA CEVAP VERİYOR

İsmail Alkan’ın,”Zor bir zamanda kulübü aldınız. Sıkıntılı süreç hep beraber yaşadık. Sonuçta şampiyon bir takım bıraktınız o süreçten bugünleri gördükten sonra şöyle bir geçmişe yolculuk yaptınız mı?” demesi üzerine basketbolun Trabzon’da kapatıldığı gündeme geldiği sıkıntılı süreci anlatıp kapanmamasında Alkan ve kamuoyu oluşturanların da büyük emeği olduğunu vurgulayan Alp, “ Biz Trabzonsporluyuz. O zaman böyle bir göre verildi bunu yapmamız gerekiyordu. Sıkıntılı süreç diye düşünmüyorum. Trabzonspor için bize hangi görev verilirse yaparız. O dönem Sadri beyin (Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener) isteği, kamuoyunun isteği buydu. Bizde görevimizi yaptık. Küme düşmüş bir takım ertesi sene bir üst lige çıkıyor ardından 2 sene sonra Avrupa’da final oynuyor. Trabzon’u başarıyla temsil eden insaları görmek insanları mutlu ettiğini görmek bizleri de mutlu ediyor. Lise takımımız, basket takımımız başarıları Trabzon’a yapılan haksızlıklara da bir cevap oluyor. Bu şehir haksızlıklara karşı böyle sesini duyuyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor