O takım ligden çekiliyor

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor kulübünden yapılan yazılı açıklamada, dün Diyarbakır’da Denizli Büyükşehir Belediyespor ile yapılan ve olayların yaşandığı maçta, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) tarafsızlığını yitirdiğini belirterek

O takım ligden çekiliyor

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor kulübünden yapılan yazılı açıklamada, dün Diyarbakır’da Denizli Büyükşehir Belediyespor ile yapılan ve olayların yaşandığı maçta, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) tarafsızlığını yitirdiğini belirterek, ligden çekilme kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, karşılaşmanın 96. dakikasında konuk ekip lehine verilen karara tepki gösterilerek, hakemin haksız penaltı kararının ardından stat içerisinde ve dışında saatlerce süren olaylar yaşandığı anımsatıldı. Bu zulme tepki göstermek amacıyla ligden çekilme kararı alındığını bildirildiği açıklamada, “Bunu yasal yollarla ilgili birimlere ve TFF’ye de bildireceğiz. Rakip takım lehine verilen penaltı kararı, şampiyonluğumuzu gasp etmekle kalmayıp, maçı izlemeye gelen binlerce taraftarın hayallerinin çalınmasına da neden olmuştur. Özel bir provokatör olduğu ve bu amaçla maçta görevlendirildiği açıkça belli olan bu kara vicdanlı hakemin, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının 96. dakikasında rakibe verdiği akla ve mantığa aykırı penaltı kararı, koca kentin sporda 50 yıl geriye götüren olayların yaşanmasına neden oldu” denildi.

“TFF LİGLERİ TEK SEÇENEK DEĞİL”

TFF liglerinin Yeni Diyarbakırspor’un ve bölge kulüplerinin tek seçeneği olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Futbolu çok seven bölge halkımız için her zaman başka seçenekler vardır. Bölgemizdeki takımlara sesleniyoruz. Kendi bölgemizin ligleri için kulüp olarak göreve hazırız. Bizi istemeyen kirli siyaset ve karanlık odaklara karşı kendi liglerimizi kuralım. Konu bölgemiz takımları olunca sonucu belli olan TFF’nin liglerindeki bu anlayış değişmedikçe kendi seçeneklerimizi devreye sokmaktan başka çare kalmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Olayın ardından bir grubun kulüp binasının kapılarını kırıp, içeri girdiğinin de kaydedildiği açıklamada, kulüp binasındaki eşyalara zarar verildiği, sporcu ve personele ait değerli eşya ve paraların alındığı da vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor