O şimdi çok uzaklarda

2002 Dünya Kupası Finalleri'nde A Milli Takım'ı Dünya 3.'sü yaparak dikkatleri üzerine çeken Şenol Güneş, FC Seul takımıyla Güney Kore Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veriyor. Türkiye'yi çok uzaklarda biri, sessiz sedasız başarıyla temsil ediyor. 2006 yıl

O şimdi çok uzaklarda

2002 Dünya Kupası Finalleri'nde A Milli Takım'ı Dünya 3.'sü yaparak dikkatleri üzerine çeken Şenol Güneş, FC Seul takımıyla Güney Kore Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Türkiye'yi çok uzaklarda biri, sessiz sedasız başarıyla temsil ediyor. 2006 yılından beri Güney Kore Ligi'nde FC Seul Takımı'nı çalıştıran eski milli takımlar teknik direktörü Şenol Güneş, başarılı kariyerine Uzakdoğu'da da devam ediyor. 2002 yılında Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası Finalleri'nde Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Dünya 3.'sü yaparak tarihi bir başarıya imza atan Şenol Güneş, milli takımdaki görevini bıraktıktan sonra 2005-2006 sezonunda Güney Kore 1. Ligi takımlarından FC Seul'un başına geçti. 2006 sezonu sonunda ligi 3. sırada tamamlayan Şenol Güneş yönetimindeki FC Seul, play-off'larda Seongnam Ilhuwa'ya 1-0 yenilerek final ve şampiyonluk şansını kaybetmişti. 2007 yılında ise normal sezonu 7. sırada tamamlayan FC Seul play-off'lara katılma hakkı kazanamamıştı.

2008/2009 sezonundan itibaren ise Şenol Güneş yönetimindeki FC Seul yepyeni bir başlangıç yaparak daha iddialı bir şekilde ligde mücadele ediyor. FC Seul, 21. haftası geride kalan Kore Ligi'nde 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 mağlubiyetle, topladığı 42 puanla, aynı puandaki lider Seongnam'ın ardından averajla 2. sırada yer alıyor.

Şenol Güneş yönetimindeki FC Seul'un ligde dikkat çeken bir başka özelliği ise son 16 maçtır yenilgi yüzü görmemesi. Son 16 maçında 8 galibiyet ve 8 beraberlik alan FC Seul, ligdeki son yenilgisini 13 Nisan 2008 tarihinde Suwon Bluewings karşısında kendi sahasında aldı.

Güneş'in en çok güvendiği oyuncularından başında Dejan geliyor. Zira, Damjanovi Dejan şu ana kadar attığı 13 golle takımının en golcü ismi konumunda. Dejan, ligde gol krallığı yarışında da ikinci sırada bulunuyor. Ligin şu anki en golcü ise 14 golü bulunan Seongnam Ilhwa'nın Brezilyalı oyuncusu Dudu.

Şenol Güneş yönetimindeki FC Seul, 13 takımın yer aldığı Kore Ligi'nde 21. hafta maçında, Incheon United'la ile 2-2 berabere kaldı.

Kaynak: Haber61 Gazetesi

Haber: Selahattin AYDINLI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler