O Futbolcu Irak’ı konuştu

Haber61.Net - Haber Servisi - Yaz tatili için gittiği ülkesin Irak askeri üniformasını giyerek  elindeki bayrağıyla askerlerle birlikte çektirdiği  fotoğrafla gündeme gelen Irak Milli takımı ve Rizespor'lu  futbolcu Ali Adnan, "Her vatansever ülkesini sev

O Futbolcu Irak’ı konuştu
Haber61.Net - Haber Servisi - Yaz tatili için gittiği ülkesin Irak askeri üniformasını giyerek  elindeki bayrağıyla askerlerle birlikte çektirdiği  fotoğrafla gündeme gelen Irak Milli takımı ve Rizespor'lu  futbolcu Ali Adnan, "Her vatansever ülkesini sever. Ben de ülkemi koruyan kollayan askerimize destek olmak için yayınınzdayım mesajı verdim. Gerekirse yine gider, askeri üniformamı giyer ve fotoğraf çektiririm" dedi. 
 
MORAL VERİYORUZ
 
Spor Toto Süper Lig Takımı Rizespor'un  ve aynı zamanda Irak Milli takımının başarılı futbolcusu Ali Adnan, Haber61'ekonuştu. Özellikle Geçtiğimiz sezon ligin bitmesinin ardından gittiği Ülkesinde  askeri üniforma giyerek , askerlerle birlikte çektirdiği fotoğraf ile gündeme gelen başarılı futbolcu, "bu olayın bu kadar gündem olacağını tahmin etmemiştim. Sonuçta  ülkemin askerleriyle çekilmiş bir fotoğraf, Bunu sadece ben çektirmedim, zaman zaman Irak'ın önemli sanatcıları ve ileri gelmiş insanlarıda  askerlere moral vermek için bu tür fotoğraflar çektiriyorlar. Biz milli takımın Tüm sporcularıyla birlikte onları ziyaret ederek ral verdik" dedi
 
ANALAR AĞLAMASIN
 
Ülkesinde yaşanan iç savaşın  bitmesinin en büyük dileği olduğunu belirten li Adnan, Bu  siyasi bir konu bunun detaylarına girmek istemiyorum. Ben ülkemin bir an önce huzura kavuşmasını arzu ediyorum. Silahlar sussun, inslar ölmesin, analar ağlamasın , çocuklar gülerek  cadde ve sokaklarda oynasın. Benim gibi herkes bunu istiyor. Umarım bu dileğimiz en kısa zamanda  olur," dedi
 
DESTEK İSTEDİ 
 
Ali Adnan, "Ben Türkiye"de sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"dan değil tüm siyasilerden destek bekliyorum. Bu desteği sadece Irak için değil, Filistin için, Gazze için de istiyorum. Çünkü bu ülkelerde çok büyük acı yaşanıyor. Biz Müslümanız. Müslümanlar bu acıya sessiz kalmamalı. Türk halkının da bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar çok yardım yapıp destek verdiler. Bunu sürdürmelerini istiyorum" demişti. 
  
AİLEDE ÜÇ MİLLİ FUTBOLCU
 
Babası Kathim Adnan ve amcası Kathim Ali'nin yıllar önce Irak Milli Takımı'nda Futbol oynadığını ifade eden Ali Adnan, "Futbola Irak'taki Baba-Amca Okulu'nda başladım. Zevraklü Kulubü'nde bir süre oynadıktan sonra 20 yaş altı milli takıma çağrıldım. Türkiye'ye gelince İtalya'dan ve Türkiye'den transfer teklifleri geldi. Galatasaray ile anlaşamadım. Rizespor'u tercih ettim. Ama bir gün üç büyük kulübün birinde top koşturmak isterim" dedi. Ali Adnan takım arkadaşı Sercan Kaya'nın Türkiye'nin en yetenekli  futbolcusu  olduğunu ve kendisini beğendiğini söyledi. 
 
HAYATI TESBİH YAPMIŞIM
 
Türkiye"ye bir uyum süreci geçirdiğin ifade eden Ali Adnan taraftarların sevgisiyle bu zorlu günleri geride bıraktığını söyledi. Türk insanını Irak halkını çok sevdiğini belirten Ali Adnan, "Uyum süreci bitti. Bu yıl güzel günler bizi bekliyor. Yeni sezonda çok daha iyi bir Ali Adnan olacak. Bunu takım arkadaşlarımla birlikte yapacağız" diye konuştu  Ali Adnan, bölge halkını cana yakın bulduğunu söyledi. Rize'de iyi arkadaşlıklar kurduğunu ileri süren başarılı futbolcu, Türk müziğine sevdiğini, bu aralar her gün 'Hayatı tespih yapmışım' adlı parcayı dinlediğini ve balık yemeden duramadığını ifade etti.
 
İŞTE ALİ ADNAN'IN DİLİNDEN DÜŞMEYEN TÜRKÜ
 
Aşktan ölen tekrar ölmez diyorlar
Kırılan kalp tekrar sevmez diyorlar
O gitti bir daha gelmez diyorlar
Söylesene Söyle İnanayım mı?
Söylesene Söyle İnanayım mı?
Hayatı tesbih yapmışım sallıyormuşum
 
Adını duydukça ağlıyormuşum
Deli diyorlarmış benim halime
Gelmişine geçmişine sayıyormuşum
Gelmişine geçmişine sayıyormuşum
Akan gözyaşımı kurut diyorlar
Coştu deli gönlüm durult diyorlar
Unut artık onu unut diyorlar
Söylesene Söyle İnanayım mı?
Söylesene Söyle İnanayım mı?
Hayatı tesbih yapmışım sallıyormuşum
 
Adını duydukça ağlıyormuşum
Deli diyorlarmış benim halime
Gelmişine geçmişine sayıyormuşum
Gelmişine geçmişine sayıyormuşum
Gönlüme dikili mezar taşına
Bekleme yazdırdım boşu boşuna
Sevmemiş diyorlar Allah aşkına
Söylesene Söyle İnanayım mı?
Söylesene Söyle İnanayım mı?
Hayatı tesbih yapmışım sallıyormuşum
 
Adını duydukça ağlıyormuşum
Deli diyorlarmış benim halime

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor