Nuri Albayrak ifade verdi!

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Nuri Albayrak, futboldaki şike iddialarına ilişkin ''Tabi ki yıllardır Türk futbolunda, sporunda bu tip hadiseler olmuştur ve gün yüzüne bir çoğu çıkmamıştır. İnşallah yeni yasadan sonra Türk futbolu, sporu gerçek kimlik il

Nuri Albayrak ifade verdi!

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Nuri Albayrak, futboldaki şike iddialarına ilişkin ''Tabi ki yıllardır Türk futbolunda, sporunda bu tip hadiseler olmuştur ve gün yüzüne bir çoğu çıkmamıştır. İnşallah yeni yasadan sonra Türk futbolu, sporu gerçek kimlik ile kişiliğine kavuşur'' dedi.

Beraberindeki Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Muzaffer Ermiş ile Trabzon Adliyesi'ne gelen Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı ve halen Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olan Nuri Albayrak, bir soruşturma çerçevesinde Cumhuriyet Savcısı Ömer Gündoğdu'ya yaklaşık 1 saat ifade verdi.

Nuri Albayrak, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine savcılıkta ifade verdiğini ancak bu ifade verme işleminin şike olayları ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Kulüple ilgili ifade verdiğini anlatan Albayrak, ''Benim buraya gelişimin şike olayları ile hiçbir ilgisi yok. Kulüple alakalı idi. Önceden yapılmış olan bazı şeyler vardı ve ifademizi verdik. Dönemimde kulüp tarafından yapılan icraatlarla ilgili ifade verdim'' diye konuştu.

Albayrak, şike soruşturması hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

''Türkiye'de spor ahlakının çok bozulduğunu herkes biliyor ama son çıkan yasadan sonra, daha önceki yasa bu işlere pek müsaade etmiyordu. Ama son çıkan yasadan sonra işte kulüpler, yöneticiler herhalde şikayetler söz konusu olunca takibe alındı ve sonucunda ortaya böyle bir durum çıktı. Tabi ki yıllardır Türk futbolunda, sporunda bu tip hadiseler olmuştur ve gün yüzüne bir çoğu çıkmamıştır. Bunlar gün yüzüne çıkan hadiselerdir. İnşallah yeni yasadan sonra Türk futbolu ve sporu gerçek kimlik ile kişiliğine kavuşur''

Söz konusu soruşturmayı Trabzonspor açısından nasıl değerlendirdiği de sorulan Albayrak, ''Bu olayda Trabzonspor Kulübünün hiç adının geçmemesini isterdim, diğer Anadolu kulüplerinde olduğu gibi... Maalesef bazı şeyler var ama ben net olarak bilmediğim için bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim'' yanıtını verdi.

Nuri Albayrak, Türkiye Futbol Federasyonunun liglerin başlaması konusunda karar almasının beklendiği hatırlatılarak, nasıl bir karar alınabileceğinin sorulması üzerine de ''Belgeleri net olarak bilemiyorum. Ben şunu isterim adalet yerini bulsun, kim ne yaptıysa cezasız kalmasın ve diğer hakkı yenen takımların da haklarının verilmesini istiyoruz. Ama belgelerin ne olduğunu bilmiyorum artık küme düşecek kulüpler var, eksi puanla başlayacak kulüpler var, adalet yerini bulsun onu istiyoruz'' dedi.

Federasyonun alacağı kararın gecikip gecikmediği de sorulan Albayrak, ''Adalet yerini bulsun da geç de olsa önemli değil'' ifadesini kullandı.

 

-''AKYAZI PROJESİ''-

Nuri Albayrak, Akyazı Projesi konusunda ise şunları anlattı:

''Akyazı Projesi benim dönemimde projelendirdiğim stat projesi idi. Sağolsun, Başbakanımız projemize tam destek verdi ve projeyi Başbakanımız döneminde gerçekleştirmek için temeli atıldı. Şu anda da Trabzon'da Mimarlar Odası projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. İnşallah bunu en kısa zamanda çözeceğiz. Ben Trabzon halkına ve Trabzonlulara, Trabzonsporlulara sesleniyorum; bu tip insanları Trabzon'da barındırmasınlar.

Bizim burada icraatları yaptığımız dönemde en ufak bir olayda şehirde hareketlenme olurdu. Ama koskoca Trabzon'da Trabzonspor'un 100 yıllık bir projesi yapılıyor ve çıkıyor. 3-5 kişi bu projeyi durdurmak için elinden geleni yapıyor. Trabzon halkının yüzde 90'ı bu projeye tam desteğini vermiştir, belki de yüzde 95'i ama 3 kişinin projeyi durdurmak istemesi... Şu olacaktır, bu proje olacaktır ama gecikmeli olacaktır.''

Projenin kendi döneminde başlamış olması halinde 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın bu statta yapılacağını belirten Albayrak, ''Böylece Trabzon'un vizyon ile vitrinine çok büyük bir katkı sağlayacaktı ama üzülüyoruz, olmadı'' dedi.

Albayrak, projeyi engellemek isteyenlerin amaçlarının ne olduğu yönündeki bir başka soruya da ''Türkiye'de yolları, yatırımları engelleyen bir grup var. Tek amaç, hizmetler engellensin. Ama bunlara karşı çıkanlar yarın utanmadan bu stadın açılışına da katılacak, burada maç da seyredecek'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler