Nihat Özdemir: Bizi düşürün!

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Tek'e Tek'e bağlanarak açıklamalarda bulundu:"Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir olaya rastlamamıştık. Gerçekten taraftar, kongre üyelerimiz, başkanımız, tutuklu arkadaşlarımızı düşündüğümüz zaman zor bi

Nihat Özdemir: Bizi düşürün!

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Tek'e Tek'e bağlanarak açıklamalarda bulundu:

"Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir olaya rastlamamıştık. Gerçekten taraftar, kongre üyelerimiz, başkanımız, tutuklu arkadaşlarımızı düşündüğümüz zaman zor bir süreçten geçtiğimizin farkındayız. İnşallah bu zor süreçten alnımızın akıyla çıkarız.

Türk Milli Takımı, olimpiyatlara giden takımların sporcularının önemli bölümü Fenerbahçe'den gidiyor. Bu Türkiye için önemli.

Bizim tek muhatap olduğumuz kurum TFF, 3 Temmuz'dan bugüne kadar hep dikkatli olduk. Hatta bir defasında ben ve Ali Koç beye sayın Aydınlar, 'beyanatlarınıza dikkat edin' dedi. O günden beri hiçbir beyanatımız olmadı. Hatta taraftarlarımız kongre üyelerimizin gözünde suçlamalara maruz kaldık.

Bunlara cevap vermedik. Fakat son zamanlarda görüyorum ki futbol federasyonumuzun yaptığı hareketlerde hiçbir tutar taraf göremedik. Dün bize yazı yazdılar. Biz de yönetim kurulunda tartıştık. Bu yazının haksız olduğunu suçu kabul ederek Şampiyonlar Ligi'ne katılamamayı doğru bulmadığımızı söyledik.

UEFA'nın sıfır tolerans prensibi sadece FB için mi geçerli? Fenerbahçe'nin yerine alınan takımın sıfır toleransı konusunda tereddüdü var mı sayın Aydınlar'ın. Biz federasyona güvendik. 3 Temmuz'dan bugüne kadar federasyonun izlediği yol yol değil. Hiçbir zaman tutarlı olmadılar.

Köşe yazılarının etkisinde kalarak yol değiştirdi. Yolunda bir tutarlılık bir kararlılık göremedik. Türk futboluna zarar verdi.

Devamı sayfa 2'de

 

 

UEFA nezdinde Aydınlar ve federasyonu bizi korumak zahmetine katlanmadıysa bizim şike yaptığımıza inanıyorsa, bu kararı aldıysa bizi süper ligden düşürsün şerefimizle Asya Birinci Lig'de oynayalım. Bunu yapmasını kendisinden istirham ediyorum.

Bugün yargıya intikal etmiş dosyaların önemli bölümü beraatle sonuçlanmıştır. Burada yüzde 56 rakamı gerçek bir istatistiktir. Ben olsaydım, bunu sayın Aydınlar'a söylediğim için rahatlıkla söylüyorum. Türk yargısına güvenirdim. İddianameye göre değil, yargıya göre karar verdim.

Fenerbahçe suçluysa onu en ağır cezaya çarptırırdım. Ama sayın Aydınlar böyle düşündüğü halde doğru hareket etmedi. Maalesef Türk futbolunu içinden çıkılmayacak noktaya getirdi. Şimdi ne yapacaklarını ne kendisi biliyor ne yönetim kurulu. Kendisine güvenen bizleri de ona oy veren delegeleri de maalesef dehşete düşürdü.

Sayın başkanımızın ve yönetim kurulu üyelerinin tutukluluk hallerinin de biteceğine ben inanıyorum. O zaman bu federasyonun başkanı başkanvekilleri buna ne cevap verecekler merak ediyorum."

AYDINLAR'IN YANITI: ŞAŞKINLIK İÇİNDEYİM devamı sayfa 3'te

 


Özdemir'in açıklamasından sonra Aydınlar şöyle konuştu:

"Şaşkınlık içindeyim. Bu bence tribüne oynamaktır. Ben o kulübe yıllarca hizmet ettim. Şu söylenenleri ne ben ne yönetim hak etti. Ben en büyük eleştirileri Fenerbahçeli olduğum için aldım. Fenerbahçe Başkanvekilinin açıklamalarını hayretle izledim. Sanki kararı ben verdim. Sanki UEFA'da savunmadım. Çok ayıp. Sanki biz savunmamışız gibi bir davranışın içindeymişiz gibi. Şunu da merak ediyorum. Böyle bir şeyle yürümek doğru mu? Bir an önce kararın verilmesi daha iyi değil mi? Ligden atma talebiyle olmuyor. Burada birtakım prosedürler var.

Şunu da belirteyim, beni suçlayan kulüp başkanlarının Nihat Bey'in açıklamalarını dinledikten sonra ne düşündüklerini merak ediyorum. Şike yaptığı tespit edilirse zaten bir alt lige düşer. Çekildik derlerse karar ona göre alınır. Bu Fenerbahçe'nin lehine olmaz. Bu olayın sıcaklığıyla verilen demeçleri anlayışla karşılarım. Ama yöneticilerin daha sağduyulu olması lazım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor