Nevzat Şakar: Kıyım yapılıyor!

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Avrupa'da Türk takımlarına kıyım yapıldığını belirterek, "Kimse çıkıp bizim hakkımızı savunmuyor veya bu konuda bir açıklama yapmıyor. Avrupa'da yalnız bırakıldık" dedi.Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, dün akşam bası

Nevzat Şakar: Kıyım yapılıyor!

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Avrupa'da Türk takımlarına kıyım yapıldığını belirterek, "Kimse çıkıp bizim hakkımızı savunmuyor veya bu konuda bir açıklama yapmıyor. Avrupa'da yalnız bırakıldık" dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, dün akşam basın mensuplarıyla iftar yemeğinde biraraya geldi. Yemek sonrasında konaşan Nevzat Şakar, Atletic Bilbao ile oynanan ilk maçta, Benfica maçında olduğu gibi yine hakem hatalarına maruz kaldıklarını belirterek, " Maçın 5. dakikasında Burak oyundan atıldı. Haksız bir şekilde oyundan atıldığını düşünüyoruz. Normal bir fauldü. Faul yaptığı rakibi kafasına doğru tekme savurdu. Eğer o pozisyonda Burak atıldıysa rakibi de atılmalıydı. Ben o pozisyonun bir sarı kartla geçiştirebileceğini düşünüyorum. Ama diğer bütün oyuncularımız sanki Burak dışarı atılmamış gibi 90 dakika aslanlar gibi mücadele edip arkadaşlarının yokluğunu aratmadılar. Oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Hakikaten onurlu ve şerefli bir mücadele verdiler" dedi.

"TURU ATLAYIP GRUPLARA KALACAĞIZ"
Şakar, Avrupa'da sadece Trabzonspor için değil, Türk futbolu için de mücadele ettiklerini belirterek, " Aldığımız netice her ne kadar avantajlı gibi gözükse de ikinci maç çok önemli. İkinci maça 3 oyuncumuzdan yoksun çıkacağız ama onların yerini dolduracak oyuncularımızda oldukça kaliteli ve yetenekli futbolcular. Bu nedenle tur endişesi taşımıyoruz. Tam aksine bu turu atlayıp UEFA gruplarına kalacağımızı düşünüyorum. Prim konusunda yapacağımız toplantıda bir rakam belirleyeceğiz. Ama şimdilik kafamızda olan ekstra bir prim yok. Bunu toplantıda karara bağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"SADRİ ŞENER NE YAPMIŞ, ONU SORMAK LAZIM"
Sadri Şener'e verilen hak mahrumiyeti cezasını doğru bulmadığını da belirten Şakar, "Sadri Şener'e verilen cezayı doğru bulmuyorum. Sadri Şener ne yapmış onu sormak lazım. Sayın Şener, 13 yıldır Türk futbolunun gelişmesi adına bütün emeğini, sermayesini, çoluk çocuğunun rızkını futbola katkı sağlam adına heba eden bir büyüğümüzdür. Bu kişi federasyonun disiplin kuruluna sevk ediliyor. Ben bu kararı doğru bulmuyorum" dedi.

"HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ ÇIKIP FUTBOLUMUZU OYNAYACAĞIZ"
Şakar, lige hazır olduklarını da ifade ederek, "Kulüp olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık, kadromuzu şekillendirdik. Hiçbir şey olmamış gibi çıkıp ligde futbolumuzu oynayacağız. Futbol Federasyonu var, liglerin dizaynını yapan bir üst kuruluş, onların yaptığı her şeye saygı duyarak çıkıp futbolumuzu oynayacağız" diye konuştu.

"AVRUPA'DAKİ HAKEMLER TÜRK TAKIMLARINA ÖN YARGIYLA BAKIYOR"
Asbaşkan Şakar, "Türkiye'de gerçekleştirilen şike operasyonu nedeniyle Avrupa'da hakemler Türk takımlarına ön yargıyla mı bakıyor?" şeklindeki bir soruya ise, "Bu soruya içtenlikle cevap vermek istiyorum. Evet. Avrupa'da Türk futbolu adına hakikaten bir kıyım olduğunu düşünüyorum. Burada tabi ki yetkililerinin önlem alması gerekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu ve Şenez Erzik beyin, Trabzonspor'a ülke futbolu adına katkı yapmaları lazım. Benfica ile oynanan ilk maçta bariz hakem hataları oldu. Bunu hep beraber gördük. İlk maçta 2, ikinci maçta ise 1 golümüz sayılmadı. Basit bir şekilde oyuncumuz Adrian dışarı atıldı. Bunlar tabi ki bizim için çok büyük handikaptır. Türkiye de kurum veya kuruluşlar haklarımızı savunmadı. Bu konuda bize destek vermedi veya açıklama yapmadı. Bu yüzden çok üzgünüz. Ancak bu konuda TFF'ye olan inancımızı tam olarak da kaybetmiş değiliz. Ama bizi Avrupa da yalnız bıraktılar" dedi.

"HOCAMIZDAN TALEP GELİRSE TRANSFER YAPARIZ"
Transfer çalışmaları konusunda ise teknik direktör Şenol Güneş'ten gelecek olan talepler doğrultusunda hareket edeceklerini belirtene Şakar, şöyle konuştu: "Engin Baytar'ın yerine oyuncu almamız Şenol hocaya bağlı. Hocamızdan oyuncu alımıyla ilgili bir teklif gelirse onu tabi ki değerlendiririz. Ama şu anda böyle bir talep gelmedi. Pawel Brozek ile ilgili Deportivo'dan kulübümüze gelen resmi bir teklif yok. Eğer gelirse oturur konuşuruz. Oyuncu da gitmek isterse, kulübün menfaatleri doğrultusunda ortak bir karar alırız. Şu anda Şenol hocadan şu oyuncu gidecek veya şu oyuncu gitmeli diye bir talep yok. Ama olursa değerlendiririz. Sakatlıklar ve cezalılar oluyor. Onun için görünen o ki hiçbir oyuncumuzu bırakma gibi bir düşüncemiz yok. Ta ki Şenol hocadan bırakma konusunda bir talep gelene kadar."

"ENGİN'İ 1 MİLYON 55 BİN EURO'YA SATTIK"
Şakar, Engin Baytar'ın Galatasaray'a satış fiyatını ise şöyle açıkladı: "Engin'i 900 bin Euro artı 350 milyar kira bedeli karşılığında sattık. Yani yaklaşık 1055 bin Euro'ya geliyor Engin'in transfer bedeli."

"BUGÜNE KADAR SUSTUK ÇÜNKÜ YARGIYA GÜVENİYORUZ"
Şakar, "Bugüne kadar operasyon kapsamında neden sustunuz?" şeklindeki bir soruya ise, " Olay yargıya intikal etmişti. Yargıya olan güvenimiz ve saygımızdan çıkıp yargıya müdahale edilecek bir girişimde bulunmadık. Sadece yargıya olan saygımızdan. Biz de seyircilerin futbola soğuduğunu görüyoruz. Ama Trabzonsporlular hiçbir zaman takımlarını yalnız bırakmayacaklardır. Muhtemelen İstanbul'daki maçta 50 bin kişilik stadı dolduracaklardır. Onlara çok güveniyoruz. Bizi mahcup etmeyeceklerdir" diye cevap verdi.

"SERKAN BALCI MAÇIN ARDINDAN ÇAĞRILABİLİRDİ"
Serkan Balcı'nın ifade vermek için adliyeye çağrılmasıyla ilgili de açıklama yapan Şakar, "Serkan'ın bir Avrupa maçında, Türkiye'nin temsil edileceği maçtan bir gün önce çağrılmasını doğru bulmadık. Onun haricinde tabi ki herkes Türk adaletine gidip hesap verecektir. Herkesin görevidir. Adalete yardımcı olmak zorundayız. Ama Serkan maçın ardından çağrılabilirdi" dedi.

"YAYINCI KURULUŞ, 'BEN PARA KAYBEDİYORUM, ÇEKİLİYORUM' DEMESİ DOĞRU OLMAZ"
Şakar, "Yayıncı kuruluş görünen ortamda, 'Ben zarar ediyorum' diyerek vereceği ücrette indirime gitmek isterse, tepkiniz ne olur?" sorusuna da cevap vererek, "Ticarette para kazanmakta var, kaybetmekte. Gün gelir çok kazanırsınız, gün gelir çok da kaybedersiniz. Yayıncı kuruluşun, 'Ben para kaybediyorum, çekiliyorum' demesi doğru olmaz. Şu anda böyle bir şey hissetmedik. Ama bu bir ticarettir, bir gün kazanırsınız, bir günde gelir zarar edersiniz. Bu çok doğru bir yaklaşım değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler