Nefes kesecek maçı kim kazanacak?

Dünya Kupası D Grubu'nda, Kosta Rika'nın ardından 2. tura yükselecek ülkeyi İtalya - Uruguay maçı belirleyecek. İtalya'ya, bir üst tura geçmek için beraberlik yeterli olacak. Uruguay'ın ise kazanmaktan başka çaresi yok.Ölüm grubu olarak adlandırılan D gru

Nefes kesecek maçı kim kazanacak?

Dünya Kupası D Grubu'nda, Kosta Rika'nın ardından 2. tura yükselecek ülkeyi İtalya - Uruguay maçı belirleyecek. İtalya'ya, bir üst tura geçmek için beraberlik yeterli olacak. Uruguay'ın ise kazanmaktan başka çaresi yok.

Ölüm grubu olarak adlandırılan D grubundan çıkan ilk ülke, turnuva öncesi hiç şans tanınmayan Kosta Rika oldu. Uruguay ve İtalya'yı yenen bu küçük Orta Amerika ülkesi, son maçlar öncesi 2. turu garantiledi. 6 puanlı Kosta Rika'yı 3 puanlı İtalya ve Uruguay izliyor. Gök-mavililer, bir gollük averaj farkıyla 2. sırada. Son basamakta ise 2 maçını da kaybeden İngiltere bulunuyor.

Kosta Rika ile birlikte 2. tur bileti alacak ülkeyi, İtalya - Uruguay maçı belirleyecek. İki takım, Türkiye saati ile 19.00'da, Natal kentindeki Dunas Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Maçı Meksikalı Marco Rodriguez yönetecek.

İtalya, 1 gollük averaj avantajına sahip. Bu yüzden gök-mavililere 2. tur için beraberlik yeterli olacak. Uruguay ise Kosta Rika'ya İtalya'dan daha farklı yenilmenin cezasını çekmemek için mutlaka kazanmak zorunda.

İtalya, kendisine tur atlatacak sonucu almak için Suarez ve Cavani'yi durdurmanın bir yolunu bulmak zorunda. Özellikle Suarez, ingiltere'ye karşı attığı 2 golle ne kadar etkili olabileceğini bir kez daha gösterdi. İlk 2 karşılaşmada çok düşük bir tempoda oynamakla eleştirilen İtalya ise bu tür önemli maçlarda genellikle istediği sonuçları almasını biliyor.

Gök-mavililerde Daniele De Rossi, sakatlığı nedeniyle büyük olasılıkla forma giyemeyecek. Teknik direktör Prandelli'nin, De Rossi'nin yokluğunda takımını 3-5-2 dizilişiyle sahaya sürmesi bekleniyor.

Gruptaki diğer maç İngiltere ile Kosta Rika arasında, yine Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak. Belo Horizonte kentindeki Mineirao stadının ev sahipliği yapacağı maçı Cezayirli hakem Camel Haimudi yönetecek.

2. tur bileti almayı başaran Kosta Rika rahat ve maça en azından 1 puan alarak grup birincisi olabilmek için çıkacak. 1958 yılından bu yana ilk kez üst tura yükselemeyen İngiltere ise prestij arıyor. Teknik direktör Hodgson'ın maçta fazla forma şansı bulamayan oyuncularına süre tanıması bekleniyor.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor