NBA'de Anthony Davis fırtınası

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından New Orleans Pelicans'ın pota altı oyuncusu Anthony Davis, sezon başında sergilediği başarılı performansla dikkati çekti. NBA'de milli basketbolcu Ömer Aşık'ın da forma giydiği New Orleans Pelicans'ın oyna

NBA'de Anthony Davis fırtınası
Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından New Orleans Pelicans'ın pota altı oyuncusu Anthony Davis, sezon başında sergilediği başarılı performansla dikkati çekti.
 
NBA'de milli basketbolcu Ömer Aşık'ın da forma giydiği New Orleans Pelicans'ın oynadığı 13 maçta da görev alan Davis, bireysel istatistiklerde ön plana çıktı.
 
Tüm istatistikler göz önüne alınarak oyuncuların takımlarına sağladığı katkının hesaplandığı verimlilik puanında ligin bir numarası olan genç basketbolcu, maç başına 36,7 dakikayla da en fazla süre alan 7'nci oyuncu oldu.
 
Pelicans'ın 2012'de ilk sıradan draft ettiği ve ligde üçüncü sezonunu geçiren 21 yaşındaki Davis, blok sıralamasında geçen sene olduğu gibi zirveyi kimseye bırakmadı. Davis, sayı krallığında ikinci, top çalmada dördüncü, ribauntta ise 8'inci sırada yer alıyor.
 
NBA'in en verimli oyuncusu
 
Davis, sahadaki tüm istatistiklere bakılarak topu en iyi şekilde kullanan oyuncuların ön plana çıkarıldığı verimlilik puanında, lig lideri olarak göze çarpıyor.
 
Genç basketbolcu, 33,6 verimlilik puanıyla NBA'in en verimli top kullanan ismi konumunda. Davis'i 27,9 puanla Sacramento Kings'ten DeMarcus Couins ve 27,6 puanla Golden State Warriors'tan Stephen Curry izliyor.
 
NBA'in bu sezon en verimli 5 oyuncusu şöyle:
 
Oyuncu Takım Ortalama
Anthony Davis New Orleans Pelicans 33,6
DeMarcus Cousins Sacramento Kings 27,9
Stephen Curry Golden State Warriors 27,6
Chris Paul Los Angeles Clippers 27
LeBron James Cleveland Cavaliers 25,5
 
 
Ligin en fazla blok yapan ismi
 
NBA'de geçen sezonun en fazla blok yapan ismi Davis, bu yıl maç başına 3,4 ortalamasıyla bu istatistikte yine ilk sırada bulunuyor.
 
Davis'in ardından Indiana Pacers'ın pivotu Roy Hibbert 2,9 ortalamayla ikinci, Houston Rockets'ın yıldızı Dwight Howard 2,3 ortalamayla üçüncü durumda.
 
Milli basketbolcu Ömer Aşık ise maç başına 1,1 blok ortalamayla 37. sırada yer alıyor.
 
NBA'de en fazla blok yapan ilk 5 isim şöyle:
 
Oyuncu Takım Ortalama
Anthony Davis New Orleans Pelicans 3,4
Roy Hibbert Indiana Pacers 2,9
Dwight Howard Houston Rockets 2,3
Pau Gasol Chicago Bulls 2,3
DeAndre Jordan Los Angeles Clippers 2,1
 
 
Sayı krallığında Kobe Bryant'ın gerisinde
 
Davis, sayı krallığında Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant'ın gerisinde ikinci sırada bulunuyor.
 
Kobe Bryant'ın 26,4 sayı ortalamasıyla zirvenin sahibi olduğu sıralamada, Davis 25,4 ortalama ile ikinci, Houston Rockets'tan James Harden 25,3 ortalamayla üçüncü konumda.
 
Türk basketbolcular arasında Enes Kanter'in 13,5 sayı ile başı çektiği sıralamada Ersan İlyasova 8,9, Ömer Aşık 8,3, Hidayet Türkoğlu 4 ortalamayla mücadele ediyor.
 
NBA'de sayı krallığında ilk 5'te yer alan isimler şöyle:
 
Oyuncu Takım Ortalama
Kobe Bryant Los Angeles Lakers 26,4
Anthony Davis New Orleans Pelicans 25,4
James Harden Houston Rockets 25,3
LeBron James Cleveland Cavaliers 25,3
Stephen Curry Golden State Warriors 24,2
 
 
Top çalmada dördüncü
 
Davis, genellikle kısa oyuncuların zirvede bulunduğu top çalma istatistiğinde, dördüncü sırada kendisine yer bulmayı başardı.
 
Uzun kollarının avantajını rakiplerini top kaybına zorlayarak kullanan ve takımına büyük katkı sağlayan 21 yaşındaki basketbolcu, bu istatistikte de zirveyi zorluyor.
 
Top çalmada 2,3 ortalamayla zirvede bulunan Washington Wizards'ın oyun kurucusu John Wall'u, 2,1 ortalamayla Minnesota Timberwolves'tan Corey Brewer, Atlanta Hawks'tan Paul Millsap, Golden State Warriors'ın skoreri Stephen Curry ve Davis takip ediyor.
 
Türk basketbolculardan Ersan İlyasova ve Ömer Aşık 0,6, Enes Kanter 0,4, Hidayet Türkoğlu ise 0,3 top çalma ortalamalarına sahip.
 
NBA'de top çalma istatistiğinde ilk 5 arasında bulunan isimler şöyle:
 
Oyuncu Takım Ortalama
John Wall Washington Wizards 2,3
Corey Brewer Minnesota Timberwolves 2,1
Paul Millsap Atlanta Hawks 2,1
Anthony Davis New Orleans Pelicans 2,1
Stephen Curry Golden State Warriors 2,1
 
 
Ribauntta 8. sırada
 
Verimlilik, blok, sayı ve top çalma istatistiklerinde üst sıralarda bulunan Davis, maç başına 11,2 ortalama tutturduğu ribaunt sıralamasında da 8'incilikte yer alıyor.
 
Bu istatistikte Sacramento Kings'ten DeMarcus Cousins 12,6, Orlando Magic'ten Nikola Vucevic 12,2 ve Detroit Pistons'tan Andre Drummond 11,8 ortalamayla ilk üçü paylaşıyor.
 
Ribauntta Türk basketbolculardan Ömer Aşık, maç başına 9,7 ortalamayla 13. sırada bulunuyor. Enes Kanter'in 6,4 ortalama tutturduğu ribaunt istatistiğinde Ersan İlyasova 3,7, Hidayet Türkoğlu 0,9 ortalama yakaladı.
 
NBA'de en fazla ribaunt alan 5 basketbolcu şöyle:
 
Oyuncu Takım Ortalama
DeMarcus Cousins Sacramento Kings 12,6
Nikola Vucevic Orlando Magic 12,2
Andre Drummond Detroit Pistons 11,6
Zach Randolph Memhpis Grizzlies 11,6
DeAndre Jordan Los Angeles Clippers 11,4

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor