Nasıl bu kadar borç olur?

Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un eski kulüp başkanı Osman Çırak, verdiği iftar yemeğinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un eski kulüp başkanı Osman Çırak, ''Toplamda 6 milyon 769 bin lira borçla Gires

Nasıl bu kadar borç olur?

Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un eski kulüp başkanı Osman Çırak, verdiği iftar yemeğinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un eski kulüp başkanı Osman Çırak, ''Toplamda 6 milyon 769 bin lira borçla Giresunspor'u devraldık, eski yönetime ait 1 milyon 106 bin lira borcu ödedik ve yeni yönetime kulübü 870 bin lira borçla devrettik'' dedi.

Çırak, bir restoranda verdiği iftarda gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Haziran 2010 tarihinde göreve geldiklerini, bu zamanda kulübün borç miktarının 3 milyon 60 bin lira olduğunu, ancak yapılan incelemeler neticesinde bu borcun kendilerine 5 milyon 760 bin lira olarak intikal ettiğini söyledi.

Eski topçuların federasyona vermiş olduğu borçlarla ilgili çeklerin miktarı, harç ve avukat giderlerinin de hesaplandığında 850 bin lira ayrı bir maliyet olduğunu öğrendiklerini ifade eden Çırak, söyle konuştu:

''159 bin lira da İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünden bir haciz geldi. Ondan sonra eski döneme ait 1 milyon 106 bin lira borç ödemişiz. 6 Aralık 2010 tarihinde yapmış olduğumuz genel kurulda devrettiğimiz borç, futbolculara peşinattan kalan 490 bin lira. Maç başı borcumuz 860 bin lira. Diğer borçlar 135 bin lira. Yönetici alacakları 550 bin lira, toplam 2 milyon 35 bin lira. Geçmiş yönetimden ödediğimiz borcu da düştüğümüz de yani kulübü 870 bin lira borçla devretmişiz.''

Çırak, sözleşmeli oyuncusu olmayan yeşil-beyazlı kulübü 23 süper lig lisanslı oyuncuyla bıraktıklarını ifade ederek, ''Biz bırakırken de İddaa'dan Giresunspor'un 177 bin lira alacağı vardı. Toplamda 6 milyon 769 bin lira borçla Giresunspor'u devraldık, eski yönetime ait 1 milyon 106 bin lira borcu ödedik ve yeni yönetime kulübü 870 bin lira borçla devrettik. Şu anda 11 milyondan bahsediliyor. O zaman Giresunspor'un borcu olmaması gerek diye düşüşüyorum'' diye konuştu.

Kulübün mutlaka yönetim bulacağını ve eski başkan Fatih Kitapçı üzerinde bir oluşuma çalışıldığını belirten Çırak, ''Biz de ilk açıklamamızda bu durumu desteklediğimizi söylemiştik. Kendisinin de nihai kararını vermesini bekleyeceğiz. İnşallah Giresunspor arzuladığı yönetime kavuşur. Biz de elimizden gelen bir şey olursa yapmaya hazırız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor