Müslüm Baştürk'ten altın madalya

Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlenen 2. Uluslararası Kudüs Karate Şampiyonası'nda, Türk karateci Müslüm Baştürk sıkletinde altın madalya kazandı.Aksa Karate Akademisi'nin organizesi ve Filistin Karate Federasyonu'nun sponsorluğunda, En-Necah Üniversi

Müslüm Baştürk'ten altın madalya
Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlenen 2. Uluslararası Kudüs Karate Şampiyonası'nda, Türk karateci Müslüm Baştürk sıkletinde altın madalya kazandı.
Aksa Karate Akademisi'nin organizesi ve Filistin Karate Federasyonu'nun sponsorluğunda, En-Necah Üniversitesi Spor Fakültesi'nde düzenlenen şampiyonaya, çeşitli ülkelerin 38 kulübünden toplam 350 oyuncu katıldı. Müsabakalara Türkiye'den katılan Müslüm Baştürk sıkletinde birinci olurken, ikinciliği Nablus'tan İbade Duveykat aldı.
AA'ya konuşan Baştürk, "Filistinli kardeşlerime karşı dövüşmek, atak yapmak benim için zordu. Fakat bir kişinin kazanması gerekiyordu, o da ben oldum" dedi.
Aksa Karate Akademisi Başkanı Eymen Bişarat da şampiyonaya Türkiye, Almanya, Ürdün ve İngiltere'den kulüplerin katıldığını söyledi.
Bu etkinliğin Filistin topraklarında düzenlenmesinden ötürü kıvanç duyduklarını ifade eden Bişarat, "Amacımız Filistin'in şampiyonalara katılma ve düzenleme hakkı olduğunu tüm dünyaya duyurmak. Gelecek senelerde katılımın daha geniş olmasını umuyoruz" diye konuştu.
Filistin Karate Federasyonu Başkanı Abdulmuttalib Şerif ise yabancı sporcu ve uzmanların ülkeye girişte İsrail'in keyfi uygulamalarına maruz kaldığına işaret ederek, bu tür sportif faaliyetlerle Filistin meselesini tüm dünyaya duyurmaya çalıştıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor