Müftüoğlu istifa edemedi! "Trabzonspor mağdur oldu"

Galatasaray Trabzonspor maçında yaşananların ardından MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu basın açıklamasında bulundu.  İstifa etmeyi düşünmediğini söyleyen Müftüoğlu, Trabzonspor'un mağdur olduğunu ancak Salih'in kahraman olarak görülmesini onaylamadığını söyl

Müftüoğlu istifa edemedi! "Trabzonspor mağdur oldu"

Galatasaray Trabzonspor maçında yaşananların ardından MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu basın açıklamasında bulundu. 

İstifa etmeyi düşünmediğini söyleyen Müftüoğlu, Trabzonspor'un mağdur olduğunu ancak Salih'in kahraman olarak görülmesini onaylamadığını söyledi.

Müftüoğlu'nun açıklamalar şöyle;

"Maçın tamamlanmasının ardından her şeyi takip ettim. Trabzonspor cephesinde yaşanan infialin farkındayız, dün akşam kötü bir hakemlik performansı sergilenmiştir. Trabzonspor'un mağdur olduğunu söyleyebiliriz. Deniz Ateş Bitnel, ilk kez Trabzonspor maçı yönetmiyor. Bu yıl iki kez Trabzon maçı yönetti ve ikisi de kamuoyu tarafından takdir edildi. Özellikle Fenerbahçe maçında gösterdiği performans takdir edildi. Bitnel, bizim hakemlikte değişim öğelerimizden biridir. Potansiyeli yüksek bir hakemdir, daha önce daha zorlu bir karşılaşma yönetmiş hakemi bu maça atanmasından daha doğal bir şey olamaz. Dünkü performans bizi üzmüştür, biz de en az tüm futbolseverler kadar üzgünüz. "

"Maçtan sonra kimseyle görüşmedim. Hakem hatalar yapmıştır gözlemci raporu da ortadır. Gerekli yaptırımlar yapılacaktır. Bundan sonra tüm hakemler yanlızca Trabzonspor maçında değil tüm maçlarda daha dikkatli olmak zorundadır"

"Deniz Ateş Bitnel'in performansı çok kötüydü. Bu konuda yapılacak yaptırımları göreceksiniz. Salih'in maçta yaptığı hareketle kahraman olmasını doğru bulmuyorum. Sezon başında göreve geldiğimizde bazı projeler hayata geçirdik. Bunlardan birisi de gençleştirme projesiydi. Ancak bundan sonraki haftalarda tecrübeli hakemlere daha çok yer verilecek."

"Demirören ve yönetim kurulu ile iştişare halindeyiz. Şuan da bir sancı yaşıyoruz. Siz de bilirsiniz ki hakem bir günde olunmuyor. Hakem tayininde MHK olarak bir görev bölümümüz var. Kurul başkanı olarak son kararı ben veriyorum. Ben değerlendirmeler yaparak son şeklini veriyorum"

"Ben 15 yıl Süper ligde hakemlik yaptım ve yaklaşık 8 aydır da buradayım. Hakem hataları her zaman oluyor. Bu sezon spesifik hatalar olduğundan dolayı değerlendirlerde eksiklikler oldu. Diğer liglerde de aynı hatalar yapılıyor. Süper Lig'de olabildiğince az hata yapılmaya çalışıyor. Sadece biraz hakem odaklı seyrdediyoruz. Genel olarak hakemleri başarılı buluyorum"

"Bizde ceza sistemi yok. Biz hakemimizi dinlendiriyoruz. Başarısız olan arkadaşlarımız bir süre dinlendiriliyor. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri göreceğiz."

"Maçın hakemi maçın ardından değerlendirme toplantısına gitti daha sonra evine gitti. Basında çıkan kaçırılma haberleri doğru değil."

"Ben de FIFA kokartı taktığımda ilk maçlarda performans düşüklüğü yaşamıştım. Bu kokartın ağırlığı onu etkilemiş olabilir. Bu ağırlığı dünkü maçta fazlasıyla hissetti. Bununla ilgili değerlendirmelerde bulunacağız."

"Bu yıl FIFA kokartı için iki arkadaşımızı çıkararak iki arkadaşımızı ekledik. Bitnel'in performansı iki ay önce herkes tarafından takdir ediliyordu. Gözlemcinin verdiği raporda hakemin puanı bu yılın en düşük puanı ve 7'nin altında"

"Hakem arkadaşlarımızla ayrılıklarımız yılda iki kez oluyor. Haziran ayında yeni listemizi oluşturacağız. Burada bizi taşıyabilecek isimleri yazarak kadromuzu oluşturacağız. "

"İstifa hiç aklımdan geçmedi. Sadece geri kalan maçlara konsantre oldum. Geri kalan haftalarda hakemleri diri tutmak için seferber olmuş durumdayız. Gelecek toplantıda gerekli değerlendirmeleri yapacağız"

"Buradan net birşey söyleyeyim. Bahis şikesi konusunda ellinde belgesi olan varsa getirsin gerekli işlemleri yapalım. Biz kendi hakemlerimizie güveniyoruz ve şüphemiz yok. Bu iddiaları ortaya atanlar kanıtlamaları gerekmektedir. Maçın sonundaki uzatma konusunda hakemin kendi değerlendirmesi sonucu maçı bitirdi. Bende hakemlik yaptım böyle bir maçtan sonra o hakemin üzüntüsünü çok iyi bilirim"

" Değerlendirme toplantısında, hakemlerin performansını yükseltmek ve hataları en aza indirme konusunda görüşme yaptık"

"Hatalar olacak ama sonuca etki eden hatalar olmaması için çaba harcayacağız. Hakemlerle belki kamplar yapacağız. Onları hazırlamak için çalışacağız. Somut olarak bizde her gün bir aktivite var. 9 arkadaşımız salı günü buraya gelerek idman ve analiz yapıyor. Diğerleriyle her ay toplantı yapıyoruz. Geride kalan haftalarda hakemleri formda tutmak için çalışacağız. Hatalar olabilir ama sonuca etki eden hatalar olmaması için çaba sarfedeceğiz, biz bunu istiyoruz."

"Serdar Çakır'ın hakem atamalarında etkili olduğunu kim söyledi bilmiyorum ama atamaları ben gerçekleştiriyorum. Bu maçın hakemi için atamada yanlışlık yaptığımı düşünmedim. Kimse Bitnel'in böyle bir performans göstereceğini düşünemezdi.Herkesle görüşebiliriz. Muahrrem Usta'nın düşüncelerine saygı dutyarım. Hakem hataları yerine maç odaklı izlemeliyiz."

Türk hakemliği kabuk değiştiriyor. Yeni isimler görev almaya başladı. Tecrübe eksikliklerinden kaynaklanan hatalar yapılabiyor. Ancak bir maçta yapılan birkaç spesifik hatanın tüm maçlarda yapıldığı görüşüne katılmıyorum"

"Biz zaten hakemlik performansının kötü olduğunu söyledik gözlemci raporunda puanın düşük olduğunu söyleyebiliriz. Bitnel dün kötü bir performans sergiledi"

"Alt liglerden itibaren tarama yapıyoruz ve yetenekli, hakemleri yukarrıya çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunu okuma ve yetenek konusunda çalışacağız"

"Her hafta 9 maç var ve hepsi birbirinden değerli. Bu maçlarda en iyi hakemlerimizi görevlendirmeye çalışıyoruz. Bu maçlarda geçmiş maçların telafisi diye birşey söz konusu olamaz."

"Dün akşama özgü değil ama ilave yardımcı hakemlerin sayısız katkıları var. Ancak maç içerisinde karar orta hakeme ait."

"Ben yabancı hakem konusuna her zaman olumsuz bakıyorum"

"Hakemlerimizin maç içinde,öncesi ve sonrasında telefonları kapalıdır. Onlarla görüşüldüğü iddialarını ortaya atanlar bunları kanıtlamalıdır. Biz verdiğimiz talimatları sonuna kadar takip ediyoruz. Hakemler bu kadar baskı içinde en iyisini yapmaya çalışıyor. Hakemler çok net olarak telefonla kimseyle görüşmüyor."

"Bundan sonraki haftalarda hakemler olarak daha iyi performans sergilemek için çalışacağız"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor