Müftü: "Sporda teşvik caizdir"

Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, "Dini inançlarımıza ters düşmemek şartıyla yapılan bütün sportif faaliyetler, bunlara olan teşviklere biz caizdir diyoruz" dedi.Mütfü Bulut, bu açıklamasıyla, bir spor kulübünün şampiyon olmasından sonra futbolculara dağı

Müftü: "Sporda teşvik caizdir"

Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, "Dini inançlarımıza ters düşmemek şartıyla yapılan bütün sportif faaliyetler, bunlara olan teşviklere biz caizdir diyoruz" dedi.

Mütfü Bulut, bu açıklamasıyla, bir spor kulübünün şampiyon olmasından sonra futbolculara dağıttığı primi kastettiğini söyledi.

Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, 2009'da alındığı görevine mahkeme kararıyla döndü. Bugün görevine başlayan Müftü Refik Bulut, makamında basın toplantısı düzenledi. Bulut, "Zonguldak halkına hizmet etmek benim için en büyük bir şereftir. 'Halka hizmet hakka hizmettir' anlayışı içerisinde hiçbir ayırım gözetmeden halkımıza hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

Bir gazetecinin, "Son günlerde gündemde olan Türk futbolundaki teşvik primi olayını nasıl değerlendiriyorsunuz, bu günah mıdır?" sorusu üzerine Bulut, "Dini inançlarımıza ters düşmemek şartıyla yapılan bütün sportif faaliyetler, bunlara olan teşviklere biz caizdir diyoruz. Bunda bir sakınca yok. Ama bunlar dinimizin temel esaslarına ters düşmemek şartıyla tabii" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncusu İbrahim Akın'ın, kendisine teklif edilen şike parasıyla ilgili aradığı bir kişiye, "Hocam haram olur mu" diye sorduğunun ortaya çıktığının hatırlatılması üzerine ise Bulut, göreve yeni başladığını söyleyerek bu konuda açıklama yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan izin alması gerektiğini söyledi.

Mütfü Bulut, 'Teşvik primi caizdir' yönündeki açıklamasında da, bir spor kulübünün şampiyon olmasından sonra futbolculara dağıttığı primi kastettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor