"Minikler" Güreş Ligi kuruldu

Güreşte, 14-15 Yaş Küçük Yıldızlar (Minikler) Ligi kuruldu.Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'nın küçük yaştaki sporcuların uluslararası platformdaki güreşçilerle rekabet edebilmesi adına, Türk güreşinde bir ilki

"Minikler" Güreş Ligi kuruldu
Güreşte, 14-15 Yaş Küçük Yıldızlar (Minikler) Ligi kuruldu.
Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'nın küçük yaştaki sporcuların uluslararası platformdaki güreşçilerle rekabet edebilmesi adına, Türk güreşinde bir ilki gerçekleştirdiği belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yerlikaya, yönetim kurulu olarak "devrim niteliğinde" bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "13 yaşındaki sporcularımız da doktor raporu ile bu ligde güreşebilecek. Ata sporumuz güreşe gönül vermiş çocuklarımızın yabancı ülke sporcularıyla aynı seviyede olmaları için kendilerine güreş ligi kurduk. Bu ligde mücadele edecek minik pehlivanlarımız, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bayrağımızı gururla dalgalandıracaklardır. Unutmayalım ki, bugünün minikleri, yarınlarımızın güvencesidir" ifadelerini kullandı.
İlk haftasında terfi müsabakalarının oynanacağı Küçük Yıldızlar (Minikler) Güreş Ligi'nin ikinci haftasında eleme maçları, 3. haftasında ise final maçları yapılacak.
Öte yandan, 11-12 Yaş, 13 Yaş, 14 Yaş ve 15 Yaş Minikler Türkiye Güreş Şampiyonaları'nın ayrı ayrı yapılmasına da karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler