Milliler Slovenya'yı geçemedi!

A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi B Grubu 4. ayak 2. maçında Slovenya'ya 3-0 yenildi.Slovenya'nın Maribor kentinde oynanan maç karşılıklı sayılarla başladı. Her iki takım da blok-out'lardan sayılar bulurken A Milli Takım, ilk teknik molayı 8-

Milliler Slovenya'yı geçemedi!

A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi B Grubu 4. ayak 2. maçında Slovenya'ya 3-0 yenildi.

Slovenya'nın Maribor kentinde oynanan maç karşılıklı sayılarla başladı. Her iki takım da blok-out'lardan sayılar bulurken A Milli Takım, ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Etkili smaçlarla skoru 14-11 yapan evsahibi ekip Slovenya, Türkiye'ye mola aldırdı. İyi manşet alamayan ay-yıldızlılar, ikinci teknik molayı 16-11 geride tamamlarken, seti de 25-18 kaybetti: 1-0.

Slovenya, file önündeki etkili oyununu ikinci setin başında sürdürdü. Gökhan'ın servisleriyle toparlanan Türkiye, ilk teknik molayı 8-5 üstün bitirdi. Etkili servisler kullanmaya Rıfat Erden ile devam eden milliler, skoru 12-8'e taşıdı. Cebulj'un smaçlarıyla farkı bir sayıya kadar (13-14) indiren Slovenya, ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. "Filenin Aslanları", Gökhan'ın skora katkısıyla 23-23'lük eşitliği yakalasa da Slovenya, çekişmeli geçen ikinci seti 26-24 aldı.

Üçüncü sette 5-1'lik seri yakalayan evsahibi takım, ilk teknik molayı da 8-6 üstün geçti. Hakkı ve Gökhan ikilisinin liderliğinde farkı bir sayıya (12-11) kadar eriten A Milli Takım, ikinci teknik molayı 16-15 önde tamamladı ancak setin sonunu getiremedi. Son bölümde oyunun kontrolünü ele alan Slovenya, üçüncü seti 25-20, maçı da 3-0 kazandı.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Slovenya ile yaptığı 4. ayak maçlarının ardından B Grubu'nda 3 puanda kaldı.

Türkiye, CEV Avrupa Ligi 5. ayağında Danimarka'yı 5-6 Temmuz tarihlerinde Marmaris'te konuk edecek.

Salon: Dvorana Ljudski Vrt

Hakemler: Victor Markov (Rusya), Daniele Rapisarda (İtalya)

Slovenya: Pokersnik, Pavlovic, Sket, Cebulj, Koncilja, Ropret (Plot, Jereb)

Türkiye: Murat Karakaya, Hakan Polat, İbrahim Emet, Gökhan Gökgöz, Hakkı Çapkınoğlu, Rıfat Erden Çevikel (Burak Hazırol, Melih Sıratça, Ediz Kaan Fırıncıoğlu, Murat Yenipazar)

Setler: 25-18, 26-24, 25-20

Süre: 86 dakika (24, 32, 30)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor