Milliler saç baş yoldurdu!

Milli Takımımız, bu karşılaşmanın ardından 5. Grup'taki puanını 8'e yükseltti. Estonya ise gruptaki ilk puanını aldı. Milli Takımımız, gruptaki beşinci maçını İspanya ile deplasmanda oynayacak. Grubumuzda oynanan bir diğer maçta ise Bosna Hersek, kendi sa

Milliler saç baş yoldurdu!
Milli Takımımız, bu karşılaşmanın ardından 5. Grup'taki puanını 8'e yükseltti. Estonya ise gruptaki ilk puanını aldı. Milli Takımımız, gruptaki beşinci maçını İspanya ile deplasmanda oynayacak.

Grubumuzda oynanan bir diğer maçta ise Bosna Hersek, kendi sahasında Ermenistan'ı 4-1 yenerek puanını 7'ye yükseltti ve Türkiye için büyük bir tehlike oluşturmaya devam etti.

BU KEZ NURİ VE HALİL!
Türk Milli Takımı, sakatlıkların çokluğu nedeniyle son oynadığı Bosna Hersek maçından iki değişiklik ile Estonya karşısına çıktı. Bosna Hersek karşısında ileri ikilide mücadele eden Batuhan Karadeniz ve Mevlüt Erdinç yerine Estonya karşısında sahaya Nurin Şahin ve Halil Altıntop'u süren Fatih Terim, diğer 9 futbolcudan vazgeçmedi.Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakatlıklar ve Ümit Milli Takım'a destek nedeniyle 19 kişi olarak Estonya'ya getirdiği kadrodan Serdar Kulbilge, Çağlar Birinci, Serkan Balcı, Yusuf Şimşek, Uğur Boral, Mehmet Yıldız ve Mevlüt Erdinç'i yedek kulübesinde oturttu. Milli takımda sakatlıklar nedeniyle Emre Belözoğlu, Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı gibi futbolcuların olmaması nedeniyle sahaya Servet Çetin kaptan olarak çıktı. Milli takımda en çok milli olan Servet böylece ikinci kez (A) Milli Takım'da kaptan oldu.

TOP BİZDE AMA POZİSYON YOK
Estonya karşısında 4-1-4-1 taktiği ile mücadele eden Milli Takımımız'da, ileride tek santrfor olarak Halil Altıntop mücadele etti. Halil'in hemen arkasında Nuri Şahin'i sürpriz forvet olarak görevlendiren Fatih Terim, kalabalık bir orta saha anlayışla maça başladı. Maçın ilk 15 dakikalık bölümünde orta sahada çok pas yaparak Estonya'nın direncini kırmak isteyen Milli Takımımız, Estonya'nın zaman zaman geliştirdiği kontrataklarla savunmada zor anlar yaşadı. Servet ve İbrahim Kaş arasına atılan her top yüreğimizi ağzına getirse de Volkan Demirel'i zorluyacak şutların ve pozisyonların olmaması bizim adımıza önemli bir şanstı. Tutuk başladığı maçta dakikalar ilerledikçe kontrolü eline geçiren ay-yıldızlılar, özellikle Sabri ve Kazım'ın bulunduğu 'sağ kanadı' etkili kullanarak oyunu Estonya yarı sahasına yıktı. Kendi sahasına kapanarak -tatlı-sert- futboluyla atak organizasyonlarımıza karşı koymaya çalışan Estonya, bu planında başarılı oldu.

HAKAN VE HALİL! NASIL KAÇAR BU GOLLER
Halil Altıntop ve Kazım'ın biraz daha fazla sorumluluk almasıyla topa daha fazla hükmetmeye başlayan Milli Takımımız, önce Arda ile yokladı Estonya kalesini ardından Sabri ile ama tabeladaki skor değişmedi. Dakikalar ilerledikçe daha fazla risk almaya başlayan Milli Takımımız'da Arda ve Nuri'nin etkisiz oluşu özellikle sol kanadımızı çökerttti. İyi bir Arda ve daha formda olan bir Nuri, Estonya'nın direncini rahatlıkla kırabilirdi ama istediğimiz, beklediğimiz bu görüntüler Tallin'de gerçekleşmedi. Oyuna hemen müdahale eden Fatih Terim, karşılaşmanın 35. dakikasında Nuri Şahin'i saha kenarına alarak, Mevlüt Erdinç'i sahaya sürdü. Maçın ilk yarısında akıllara kazınan iki pozisyon vardı. Birin de Hakan Balta sol çaprazdan mermi gibi vurdu direk gole izin vermedi. Diğerinde ise Halil, kaleci Londak ile karşı karşıya kaldı. 'Gol' dedik, ayaklandık ama Halil akıllara durgunluk veren bir gol kaçırdı!

MÜTHİŞ BASKI GOL GETİRMEDİ
Karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı başlayan Milli Takımımız, sağlı sollu ataklar geliştirerek Estonya'yı baskı altına aldı. Maçın 48 ve 50. dakikaları içerisinde arka arkaya dört köşe vuruşu kullanan ay-yıldızlılar hava hakimiyeti kuvvetli olan Halil ve Mevlüt Erdinç ikilisiyle bir türlü arzuladığımız golü bulamadı. Öldürücü baskımız karşısında tüm hatlarıyla kendi yarı sahasına kapanarak ataklarımıza karşı koymaya çalışan Estonya ise ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da kontraatak futbolunu düşündü. Özellikle orta sahada topa hükmeten Milliler, Ayhan ve Arda'nın rakip savunma arasına attığı derinlemesine paslarla pozisyon yakalamaya çalıştı ancak ileri ikilide mücadele eden Halil ve Mevlüt ikilisi bir türlü aradağı gollük pozisyonları yakalamayadı.

HALİL SAÇ BAŞ YOLDURDU!
Orta sahada yaratıcı bir oyuncunun yokluğunu hisseden Milli Takım'da teknik direktör Fatih Terim, oyuna 60. dakikada müdahale ederek Ayhan Akman'ın yerine Yusuf Şimşek'i sahaya sürdü. Bu değişikliğin ardından orta sahayı çok daha iyi bir şekilde parselleyen ay-yıldızlılar, karşılaşmanın 64. dakikasında Halil Altıntop ile yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Arda'nın Estonya savunmasının arasına attığı milimetrik pas sonucunda ceza sahasına topla buluşan Halil Altıntop, 7.32'lik kale yerine, meşin yuvarlağı auta yolladı. Karşılaşmanın son dakikalarında tüm riskleri alan Milli Takımımız, 78. dakikasında inanılmaz bir golden bu kez Yusuf Şimşek ile yararlanamadı. Sol kanattan İbrahim Kaş ortaladı, ceza sahasında Mevlüt indirdi ama Yusuf müsait durumda golü yapamadı. Kalan dakikalardaki baskımız sonuç vermedi ve karşılaşma 0-0 golsüz eşitlikle sona erdi.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler