Milliler farklı kazandı

11. Zafer Kupası’nda A Milli Kadın Basketbol Takımı, ikinci maçında karşılaştığı Kanada’yı 51-33’lük skorla mağlup etti.Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya ay-yıldızlı takım Işıl Alben, Esmeral Tunçluer, Deniz Çolakoğlu, Tilbe Şenyürek ve Nevriye Y

Milliler farklı kazandı

11. Zafer Kupası’nda A Milli Kadın Basketbol Takımı, ikinci maçında karşılaştığı Kanada’yı 51-33’lük skorla mağlup etti.

Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya ay-yıldızlı takım Işıl Alben, Esmeral Tunçluer, Deniz Çolakoğlu, Tilbe Şenyürek ve Nevriye Yılmaz beşiyle başlarken, Kanada ise Kia Nurse, Shona Thorburn, Miranda Ayim, Tamara Tatham ve Krysten Boogaard beşiyle başlayarak oyunda yer aldı.

Esmeral Tunçluer ve Işıl Alben’in sayılarıyla oyuna başlayan milliler, ilk periyotu 22-8 önde tamamladı. İkinci periyotta da yüksek savunma konsantrasyonuyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Türkiye, hücumda da topu iyi paylaşarak kolay sayılar buldu. Milliler, özellikle Nevriye Yılmaz’ın basketleriyle devre sonunda soyunma odasına 21 sayı farkla 34-13 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü periyota alan savunmasıyla başlayan Kanada’ya karşı oyunun temposunu iyi koruyan Türkiye, 27. dakikada durumu 38-18 yaptı. Karşılaşmanın son 10 dakikalık bölümüne A Milli Kadın Takım 39-21 üstün giden taraf oldu. Mücadelenin final periyotunda etkili oyununu sürdüren ve üstünlüğünü de elinden bırakmayan ay-yıldızlı ekip, maçtan da 51-33 galip ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler