Milliler bir Drogba kadar olamadı

Erman Toroğlu Hürriyet'teki yazısında, A Milli Futbol Takımı'nın Fildişi Sahili takımına karşı oynadığı özel maçı değerlendirdi. Toroğlu, milli takım oyuncularının, özel maç olmasına karşın daha istekli oynamaları gerektiğini savundu. ÜMİDİM YOK Light yoğ

Milliler bir Drogba kadar olamadı
Erman Toroğlu Hürriyet'teki yazısında, A Milli Futbol Takımı'nın Fildişi Sahili takımına karşı oynadığı özel maçı değerlendirdi. Toroğlu, milli takım oyuncularının, özel maç olmasına karşın daha istekli oynamaları gerektiğini savundu.

ÜMİDİM YOK
Light yoğurt vardır, yersin rahatsız etmez, onun gibi bir maç.
İkili mücadelelerde iki taraf da birbirine dikkat ediyor. Birbirlerinin üzülmesini istemiyorlar. Ama bir gerçek var, mahalle maçı bile olsa kazanmak isteyeceksin. Beraberlik golünden sonra Drogba'nın sevincini gördük. Aslında ders çıkarılacak bir olay. Drogba bugün dünyadaki ilk 10 futbolcunun arasında. Ve bu Drogba, Servet ile girdiği bir pozisyonda ciddi biçimde sakatlanıyor, ayakkabısı yırtılıyor, bilekten
kan akıyor. Ama o tedavi oluyor, ayakkabısını değiştiriyor, devam ediyor. İstese çıkar, kimse de ona bir şey diyemez. Ama kaptan gemisini terk etmiyor.

Peki, Drogba'nın paraya mı ihtiyacı var, hayır. Şöhrete, hayır. Milli maç adedine, ona da hayır. Ama o kazanmak isteyen, kazanmaya aç bir oyuncu. Para onu doyurmamış, helal olsun. Aynı cümleleri bizim takımda oynayan bazı oyuncular için de yazmak isterdim, ama maalesef. Mesela Emre Milli Takım kadrosunda, ama oynadığı futboldan dolayı değil, geçmişteki Emre'den dolayı. Yani Emre şu anda tarihiyle oynuyor, yoksa bugün oynadığı futbolundan dolayı değil.

Peki İspanya maçında da böyle mi oynayacağız, hayır. Çünkü İspanya dünya sıralamasında 1 numarada. Ben dün isterdim ki, bir Drogba olmasalar bile futbolcularımız onun kadar oynadığı özel maçı almak için rakibi, maçı ısırsınlar, ayaklarının ucuyla oynamasınlar.

İSTEKLİ OLMALILAR
İspanya maçları için hep inşallah diyoruz. Biz Fildişi Sahili ile oynarken, onlar İngiltere ile oynuyorlar. Yanlış mı, doğru mu, fazla bir şey kalmadı 1.5 ay sonra göreceğiz. Ama iki İspanya maçından da benim ümidim yok. İnşallah yanılırım. Çünkü defansta büyük hatalar yapıyoruz. Orta alanda rakibe rahat top çevirtiyoruz.

Bakarsınız İspanya maçı yaklaşırken Fatih Hoca veya futbolcular basından birine sinirlenirler, olaylar gerilir. Bizim futbolcularımız tahrik veya tahriş olabilirler. Keşke öyle bir şeyler olsa da İspanya maçlarını kazansak.

Kaleci Volkan belki cepheden iyi şeyler yaptı, ama dün geceki gibi yan toplara çıkarsa, o toplara aut atışı değil santra yaparız. Volkan dün gece şanslıydı, bazı toplar üzerinden tayyare gibi geçip auta gitti.

Diyoruz ki hazırlık maçı. Ama bence futbolcularımızın daha istekli, daha hırslı, daha bir maçı alacak istekte olmaları gerekirdi. Fildişi Sahili bize göre daha ciddi oynadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor