Milli takım İngiltere ile karşılaşacak

Milli takım EURO 2016 elemeleri öncesinde İngiltere ile hazırlık maçı yapacak. A Milli Futbol Takımı, Euro 2016 kapsamındaki hazırlıkları için yarın deplasmanda İngiltere ile karşılaşacak. Bugüne kadar iki takım arasında oynanan 10 mücadeleden 8 kez İngil

Milli takım İngiltere ile karşılaşacak

Milli takım EURO 2016 elemeleri öncesinde İngiltere ile hazırlık maçı yapacak.

A Milli Futbol Takımı, Euro 2016 kapsamındaki hazırlıkları için yarın deplasmanda İngiltere ile karşılaşacak. Bugüne kadar iki takım arasında oynanan 10 mücadeleden 8 kez İngilizler galip ayrılırken, 2 maçta ise takımlar birbirine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda İngiltre’nin 31 golüne ay-yıldızlılar karşılık veremedi.
 
Fransa’da düzenlenecek Euro 2016’da mücadele edecek A Milli Futbol Takımı turnuvaya hazırlık kapsamında yarın TSİ 19.15’te City of Manchester Stadyumu’nda İngiltere ile mücadele edecek.
 
11. RANDEVU
 
İngiltere ile A Milli Futbol Takımı bugüne kadar 10. karşı karşıya geldi. Bu maçlarda İngilizler 8 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, ay-yıldızlılar sadece 2 beraberlik alabildi. Geride kalan 10 maçta İngiltere, Türkiye filelerini 31 kez havalandırırdı. Ay-yıldızlılar ise rakip filelere gol atma becerisi gösteremedi.
 
EN FARKLI SKOR 8-0
 
İki takım ilk kez 14 Kasım 1984 yılında 1986 Dünya Kupası Grup maçlarında İnönü Stadı’nda karşılaştı. Bu maçtan milli takım 8-0 gibi farklı bir skorla sahadan mağlup ayrıldı. Türkiye ile İngiltere arasında bugüne kadar oynanan karşılaşmaların sonuçları şöyle:
 
1986 Dünya Kupası Elemeleri
 
Türkiye: 0 - İngiltere: 8
 
İngiltere: 5 - Türkiye: 0
 
1988 Avrupa Şampiyonası Elemeleri
 
Türkiye: 0 - İngiltere: 0
 
İngiltere: 8 - Türkiye: 0
 
1992 Avrupa Şampiyonası Elemeleri
 
Türkiye: 0 - İngiltere: 1
 
İngiltere: 1 - Türkiye: 0
 
1994 Dünya Kupası Elemeleri
 
İngiltere: 4 - Türkiye: 0
 
Türkiye: 0 - İngiltere: 2
 
2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri
 
İngiltere: 2 - Türkiye: 0
 
Türkiye: 0 - İngiltere: 0
 
İngiltere ile Türkiye arasında oynanacak hazırlık karşılaşmasını Almanya Futbol Federasyonu’ndan Deniz Aytekin yönetecek. Aytekin’in yardımcılıklarını Guido Kleve ve Mike Pickel yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler