Milli takım Belçika'ya takıldı

A Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesinde Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ikinci maçında bugün Belçika ile karşılaşıyor.Stat: FB Şükrü Saracoğlu Hakemler: Stephane Lannoy, Eric Dansault, Fredric Ca

Milli takım Belçika'ya takıldı

A Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesinde Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ikinci maçında bugün Belçika ile karşılaşıyor.

Stat: FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Stephane Lannoy, Eric Dansault, Fredric Cano (Fransa)

Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Servet, Çağlar, Kazım, Mehmet Topal, Emre, Arda, Tuncay, Semih

Belçika: Stijnen, Simons, Kompany, Defour, Witsel, Sonck, Vermaelen, Vertonghen, Swerts, Fellaini, Dembele

A Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesinde Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ikinci maçında bugün Belçika ile karşılaştı

Stat: FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Stephane Lannoy, Eric Dansault, Fredric Cano (Fransa)

Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Servet, Çağlar, Kazım, Mehmet Topal, Emre, Arda, Tuncay, Semih

Belçika: Stijnen, Simons, Kompany, Defour, Witsel, Sonck, Vermaelen, Vertonghen, Swerts, Fellaini, Dembele

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2.
Maçta ilk dakikalarda Belçika daha çok yarı sahamızda görünüyor. 

5. Tuncay sağ kanattan hızlı gelişen atağımızda savunmanın arkasına hareketlenen Kazım'ı düşündü. Belçika savunması yerinde bir müdahele ile topu taça gönderdi.

6. Millilerimiz sağ kanattan Emre ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına inen topu Kaleci Stijnen çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etti. 

13. Millilerimiz adına şansız bir an. Oyuna iyi başlayan Tuncay Şanlı sakatlanarak yerini Halil Altıntop'a bıraktı.

14.  Millilerimiz sol kanattan Belçika kalesine etkili indi. Arda sıfıra inip ön direğe ortasını kesti. Halil'in kale sahasında hareketlendiği topa rakip savunma son anda müdahale ederek mutlak bir gol tehlikesini uzaklaştırdı.

17.  Belçika atağı sağ kanattan tehlikeli gelişti. Savunmamızın dengesiz yakalandığı anda pas isabetsiz olunca top ters kanattan taça çıktı.

23. Kazım rakibiyle hava topu mücadelesinde yerde kaldı. Millilerimiz Belçika ceza sahası önünde kazandığı serbest vuruşu kötü kullandı. Meşin yuvarlak Semih'e çarparak auta çıktı.

25. Arda rakibinden sıyrılıp sıfırdan yerden pasını çıkarttı. Semih kale sahasında topla buluşup çarprazdan dönüp şutunu attı. Savunma ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı. 

GOL...31. Belçika golü Sonck ile buldu.  Ventonghen'in sağ kanattan ortasında Sonck ceza sahasında vurdu kafayı ve topu ağlarımıza gönderdi.

35. Millilerimiz beraberlik golüne Semih ile yaklaştı. Sağ kanattan Gökhan Gönül ceza sahasına ortasını yaptı. Semih yükselip kafayı vurdu. Kaleci Stijnen son anda uzanarak ağlara gitmekte olan topu kontrol etti.

37.  Millilerimiz beraberlik golü için baskısını artırdı. Özellikle sağ kanattan gelişen ataklarımız Belçika kalesinde etkili oluyor. Bu dakikada Arda sıfıra inerek ceza sahasına ortasını yaptı. Belçika savunması ayak koyarak topu çıkarttı.

39. Milli Takımımız'da Mehmet Topal sarı kart gördü.

40. Belçika ceza sahamızın dışından kaleye 30 metre uzaklıktan serbest vuruş kazadı. Topun gerisine geçen Simons çok sert bir şut çıkarttı. Üst direğin altından ağlara gitmekte olan topu Volkan son anda uzanarak kornere çeldi.

45. Uzatmalarda beraberlik golü için ataklarımız sonuç vermedi. İlk 45 dakika sonrası Belçika, Millilerimiz karşısında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

46. 
Millilerimiz gole Halil ile yaklaştı. Mehmet Topuz'un ceza sahası dışından sert şutu savunmaya çarparak yükseklik kazandı. Kaleci Stijnen'in yumruğu kısa düştü. Halil boş pozisyonda topa kötü bir kafa vuruşu yaptı. Belçika savunması çizgi üzerinden ayak koyarak topu çıkarttı.

50. Millilerimiz 2. yarıya baskılı başladı. Bu bölümlerde Belçika tüm hatlarıyla yarı sahasına kapanmış durumda. 

55. Belçika'da Mudingayi sarı kart gören isim oldu.

56. Millilerimiz sol kanattan Mehmet Topuz ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına kesilen ortayı Belçika savunması kafa ile kesti.

60. Belçikalı futbolcular her pozisyonda yerde kalıp oyunun temposunu düşürmeyi başardı. 

63. Millilerimiz'de Semih Şentürk sarı kart gördü.

65. Millilerimiz, Belçika karşısında baskı kurmakta ve pozisyon üretmekte zorlanıyor. Belçika az çıktığı bölümlerde kalemizde etkili oluyor. Savunmamızın uzaklaştıramadığı topa uzaktan Vertonghen sert vurdu. Volkan kapanak meşin yuvarlağın sahibi oldu.

67. Sağ kanattan gelişen atakta Belçika savunması topu kafa ile çıkarttı. Sol kanada açılan topu Emre kontrol edip ön direğe kesti. Semih topun gelişen sert vurdu. Bu pozisyonda meşin yuvarlak üst direği sıyırıp auta çıktı.

70. Belçika sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasında Vertonghen yükselip kafayı vurdu. Ağlara giden topu Gökhan Gönül çizgi üzerinde ayak koyarak çıkarttı.

77. Belçika'da Witsel yerini Filip Daems'e bıraktı.

81. Sol kanattan Mehmet Topuz ile serbest vuruş kullandık. Ceza sahasına kavisli gelen topa kimse dokunamadı. Kaleci Stijnen'in uzandığı pozisyonda meşin yuvarlak direği az farkla yanından auta çıktı. 

88. dakika. Millilerimiz 2. gole Semih ile çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topu Servet kafa ile indirdi. Semih savunmanın arkasında topla buluştuğu anda ayağından sektirdi. Kaleci Stijnen yatarak gole izin vermedi.

89. Belçika'da zamana oynayan Kaleci Stijnen sarı kart gördü.

90. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave etti.

90+3. Millilerimiz rakip yarı sahanın ortalarından serbest vuruş kazandı. Topun gerisinde Emre var. Bu futbolcu kritik bir anda atışı kötü kullandı. Belçika savunması tehkileyi taçla uzaklaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler