Milli maç Fener yüzünden değişti!

Şike soruşturması nedeniyle tepkili olan sarı lacivertli taraftarların 7 Ekim’deki milli maçta sorun çıkarmasından endişe eden TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, karşılaşmanın Türk Telekom Arena’ya alınmasını istiyor. Aydınlar, yönetim kurulunun ilk toplant

Milli maç Fener yüzünden değişti!

Şike soruşturması nedeniyle tepkili olan sarı lacivertli taraftarların 7 Ekim’deki milli maçta sorun çıkarmasından endişe eden TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, karşılaşmanın Türk Telekom Arena’ya alınmasını istiyor. Aydınlar, yönetim kurulunun ilk toplantısında konuyu gündeme getirip karar aldıracak.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) ile Fenerbahçe Kulübü arasındaki gerginlikte önemli bir gelişme daha yaşandı. TFF, daha önce Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynatmayı planladığı Türkiye-Almanya A Milli Futbol Takımları karşılaşmasını, Türk Telekom Arena’ya alıyor.

Şike operasyonunun ilk günlerinde, “Yargı süreci sonuçlanmadan ceza açıklayamayız. Süper Kupa ve Süper Lig daha önce belirtilen tarihte oynanacak” açıklamasını yapan TFF Yönetim Kurulu’nun daha sonra karar değiştirerek, Süper Kupa’yı ertelemesi ve Süper Lig’in ertelenmesine sıcak bakması Fenerbahçe ile TFF’nin arasını bozdu.

Başta TFF’nin tutumu olmak üzere, yaşananlara tepki gösteren sarı lacivertli taraftarlar, geçtiğimiz perşembe günü Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Shakthar Donetsk maçında sahaya girerek, karşılaşmanın 67. dakikada yarıda kalmasına sebep oldular.

SON KARARI TFF YÖNETİMİ VERECEK

İşte bu olay TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile başkanvekili Lutfi Arıboğan’ın 7 Ekim 2011’de Almanya ile oynanacak 2012 Avrupa Şampiyonası eleme maçının yeri konusunda tekrar düşünmeye sevk etti. Şu ortamda karşılaşmanın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılmasının doğru olmayacağı kanaatine varan Aydınlar ve Arıboğan’ın, maçın Türk Telekom Arena’ya alınması konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi. Aydınlar-Arıboğan ikilisi bu düşüncelerini önümüzdeki günlerde yapılacak TFF Yönetim Kurulu toplantısında gündeme getirerek karara bağlatacak.

EN KRİTİK MAÇTA SORUN ÇIKMASIN

TFF yetkililerinin, Almanya karşılaşmasının önemine dikkat çekerek, “2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri yolundaki en önemli maçımız bu. UEFA, şike soruşturması nedeniyle başta Fenerbahçe olmak üzere Türk takımlarını yakın takibe aldı. Bu bağlamda Fenerbahçe-Shakthar maçının taraftarların sahaya girmeleri yüzünden tatil edilmesi büyük sıkıntı yarattı. Buna benzer sorunları yaşamamak için Almanya maçının Şükrü Saracoğlu Stadı yerine Türk Telekom Arena’da oynanması daha doğru olur” diye konuştukları öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor